0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Нисък прогестерон?
« -: Септември 08, 2008, 20:43:49 pm »
Здравейте,на 22-ия ден от менстурацията правих изследване за прогестерон.Оказа се, че съм под нормата на която минимума е 4,9,а моята стойност е 3,28.Лекаря ми е отпуска до 15-ти септември и немога да отида сега да ми каже какво следва от тук нататък.Моля,ако някой е имал такъв проблем да каже какво лечение са му назначили,тъй като ние се борим за бебе,а явно имам хормонален проблем.Как се вдигат стойностите на прогестерона?Благодаря!
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
Re: Нисък прогестерон?
« Отговор #1 -: Септември 08, 2008, 21:55:14 pm »
Здравей мила мисля че най вероятно док ще ти изпише дуфастон или клостилбекс те са прогестеронови препарати но ако ОВ е минала може и направо на другия МЦ да ги започнеш, дано да се включи някой по опитен че аз това го знам от тук от форума не съм имала такъв проблем. Успех в бебеправенето.

*
« Отговор #2 -: Септември 09, 2008, 08:31:30 am »
Здравей мила мисля че най вероятно док ще ти изпише дуфастон или клостилбекс те са прогестеронови препарати но ако ОВ е минала може и направо на другия МЦ да ги започнеш, дано да се включи някой по опитен че аз това го знам от тук от форума не съм имала такъв проблем. Успех в бебеправенето.
клостилбекс-това прогестеронов препарат ли е?
« Отговор #3 -: Септември 09, 2008, 08:40:04 am »
Привет Пепси,
както ти писа veni_I_koci - най-вероятно ще ти изпишат дуфастон или клостилбекс. Аз също съм с ниски стойности на проегестерона. Изписаха ми дуфастон (пиех го от 15-ят ден в продължение на десет), но след 8-месечно приемане - никакъв резултат за съжаление. Най-добре изчакай твоя лекар.
« Отговор #4 -: Септември 09, 2008, 09:24:03 am »
Прогестерон се изследва 7 дни след овулация, на теб кога ти е била, че си го изследвала на 22 ден - предполагам на 14-ти. Но ако си с късна О, съответно и по-късно трябва да го изследваш. Ако все пак има проблем с ниски стойности, се изписва дуфастон/утрогестан пак след О.
Клостилбегита не е прогестерон, а ФСХ препарат