0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помогнете със съвет!!!
« -: Август 11, 2008, 16:43:51 pm »
Здравейте на всички!Аз съм нова тук и се надявам някой да помогне със съвет.На 30 г. съм и имам син на 8г.Веднага след като родих забременях отново и по собствено желание направих аборт/да ми прости Бог!/.Минаха години и със съпруга ми решихме,че искаме още едно дете,но за съжаление до момента имам 3 спонтанни аборта-в 7-8 г.с.Последният се оказа "кухо яйце".Правила съм необходимите изследвания-имунолог.,генет.,хормонални-всички са нормални.Аз до сега не съм казвала никъде,че съм правила аборт по желание!Моля ви нека ,ако някой знае нека да ми каже дали е възможно нещо да се е случило по време на този аборт и за това сега да правя спонтанните?Ако е така ще се побъркам,но това ми се е втълпило в главата и не ми дава мира :ask: :ask: :ask:
Re: Помогнете със съвет!!!
« Отговор #1 -: Август 11, 2008, 19:15:16 pm »
Няма смисъл да се обвиняваш. Има много противоречиви мнения за абортите. В америка считат, че абортите по желание не водят след себе си спонтанни аборти. Ако си нямала усложнения след това. Не виждам за какво трябва да се тормозиш.
Аз съшто имам едно момченце на 9 години ипоследните 4 години имах извън маточна, кухо яйце, два спонтанни аборта в 6 и 7 г.с. и един мисид. И при мен докторите вдигат рамене и немогат да открият причина.Обясняват го с това че съм били по  млада и тялото ми е било по силно. Взимала ли си хапчета при бременостите?
При мен важна роля играе аспирина и фолиевата киселина.
« Отговор #2 -: Август 12, 2008, 14:20:30 pm »
По-млада 8O-бля-бля-на 28 да не би да си на преклонна възраст :D. Миличка, потърси по-качествени доктори, че без време ще ти създадат грешна представа за репродуктивните ти способности. Пък и дано този път всичко при теб е наред и да си решила проблема и с второто :crossfingers:

Сара, не съм много информирана по този въпрос, но тук момичетата често говорят за завишено ниво на НК клетки и отражението му върху бременността. Дано се включи някой по-запознат с изследванията, но в този подфорум има доста изписано по въпроса с абортите и евентуалните причини за тях.
« Последна редакция: Август 12, 2008, 14:24:17 pm от Бубе »
« Отговор #3 -: Август 16, 2008, 18:00:09 pm »
Здравей,Сара.Не се обвинявам,защото аборта ти по желание няма нищо общо със спонтанните.Онзи ден за първи път посетих КИРМ-Плевен и попитах за това доц.Конова,тъй като и аз съм правила и тя каза,че това не е причината.Бих те посъветвала да отидеш до Плевен за една консултация-екипът там е страхотен.успех :bighug:
« Отговор #4 -: Август 16, 2008, 18:54:06 pm »
Здравей! И аз мисля,че проблема ти не е в аборта нито в годините,защото аз съм на 25г. и в рамките на 1.5г. претърпях 2 мисед аборта и сега ще ходя да се изследвам за да видя от какво се получава така! :goodluck:

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #5 -: Август 20, 2008, 18:17:48 pm »
Един зле направен аборт по желание С настъпили усложнения може да доведе до безплодие,но не и до спонтанни аборти.А ти си и раждала,така че не е това!
Кухото яйце се среща много често,едва ли има връзка с другите аборти.
Успех следващия път!!!
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #6 -: Август 20, 2008, 18:25:21 pm »
Не се тормози с факта ,че може да е от аборта.Ето аз съм жив пример никога не съм правила аборт и имам едно дете .Имаме желание за второ дете вече пет години но не се получава.Така че аборта ти не е причина за спонтанните аборти.Той би могъл да е причина въобще да не забр.но инъче не.
« Отговор #7 -: Август 21, 2008, 14:13:47 pm »
Това че аборта може да е причина за незабременяване е вярно, но това че не е причина за спонтанен аборт не отговаря на истината.Разбирам че целта на постинга е да успокои Sarra, но не и с твърдения които не отговарят на истината.Само специалист по репродуктино здраве трябва да търси причината  и като я намери може да каже от това ,не е от това и т.н.
« Отговор #8 -: Август 21, 2008, 14:34:03 pm »
Това че аборта може да е причина за незабременяване е вярно, но това че не е причина за спонтанен аборт не отговаря на истината.Разбирам че целта на постинга е да успокои Sarra, но не и с твърдения които не отговарят на истината.Само специалист по репродуктино здраве трябва да търси причината  и като я намери може да каже от това ,не е от това и т.н.
Искаш да кажеш,че има връзка между аборт по желание и спонтанните,така ли?Ако знаеш нещо повече по въпроса пиши!Ние не искаме да успокояваме Сара,а да кажем кое е истина и кое не и да я насочим към верният път,така че кажи какво знаеш по въпроса? :ask:Мен също ме интересува тази тема,защото и аз съм като Сара!
« Отговор #9 -: Август 21, 2008, 14:44:30 pm »
Абот по желание или спонтанен,не е толкова от значение ,колкото това как и кой го е извършил. Често срещано явление е разни "професионалисти" да проведат така процедурата,че жената след това да се сдобие с разни възпаления,сраствания и т.н.
Тези придобивки могат да се окажат проблем при забременяване или при износването - идвидуално е. Аз например не съм имала никакви аборти ,но имам такова възпаление на ендометриума и не мога да забременея вследствие на него.Но същото това възпаление го описват и като причина за спонтанни и повтарящи се аборти.Моята снаха има четери спонтанни аборта и сега и предстои точно такова изследване/по съвет на лекар/,тъй като всички други изследвания бяха мн.добре.
« Последна редакция: Август 21, 2008, 16:13:33 pm от zonceto »