0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ruri

Има ли някакъв проблем?
« -: Февруари 13, 2006, 10:25:13 am »
Момичета, изглежда имам някакъв проблем. През лятото, когато започнаме с опитите, имах едно доста дълго и необичайно закъснение на цикъла ( а при мен той е напълно редовен). Тестовете бяха отрицателни. Ходих на лекар, който ми обясни, че вероятно имало оплождане, но не е имало имплантиране на яйцеклетката. После ми дойде, с много обилно кръвотечение, което за мен е необичайно.

След тази случка нещата се нормализираха, но сега се случва нещо подобно - 8 ден закъснение и 1 отрицателен тест. Дали нямам някакъв сериозен пробелм? Какво да предприема?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Има ли някакъв проблем?
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2006, 10:27:37 am »
иди на лекар
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Има ли някакъв проблем?
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2006, 10:43:35 am »
Направи си кръвен тест за бременност за да потвърди или отрече бременност и ако още не ти е дошло - на лекар.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Има ли някакъв проблем?
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2006, 12:20:08 pm »
Цитат на: Ruri
Ходих на лекар, който ми обясни, че вероятно имало оплождане, но не е имало имплантиране на яйцеклетката. После ми дойде, с много обилно кръвотечение, което за мен е необичайно.

такова обяснение е напълно несъстоятелно. ако не е имало имплантиране (което става обикновено на 7-мия ден след оплождането), няма никаква причина за забавяне на цикъла и за необичайно обилен мензис.
това е много често внушение у жените - че са били бременни за кратко, когато им закъснее мензисът или дойде по-обилен, а тестът за бременност е отрицателен. за съжаление, обаче, това внушение няма научно основание.
най-вероятно в такива случаи се касае за хормонално разстройство или киста.

иди на лекар, който има вагинален ултразвук, да ти погледне яйчниците сега при закъснението и да види дали няма кистичка от неспукан фоликул, примерно...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ruri

Има ли някакъв проблем?
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2006, 12:33:49 pm »
"иди на лекар, който има вагинален ултразвук, да ти погледне яйчниците сега при закъснението и да види дали няма кистичка от неспукан фоликул, примерно..."

Точно така направих миналия път - бях на лекар по време на закъснението, който ме гледа с вагинален ехограф - нищо не откри, всичко си било нормално, тогава получих обяснението за неимплантирането. Нещо повече - той каза, че това била причината за повечето зкъснения при жените.
*

jam

• *
  • 14924
Има ли някакъв проблем?
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2006, 00:04:52 am »
значи този лекар знае по-малко от мен или ти не го цитираш правилно!
пак повтарям - ако няма дори имплантиране - каква би била причината да се забави менструацията и да е по-болезнена???

виж, ако е имало имплантиране, тогава има разумна причина да се забави менструацията. но дори и тогава няма причина да е по-обилна и болезнена. аз съм правила спонтанен аборт на 10 дни закъснение и трябва да ти кажа, че кървенето беше дори по-слабо и по-кратко от нормалния ми мензис.

от 100 оплодени яйцеклетки, до бебе стигат под 35.
над 50 от тях загиват или преди имплантацията или в първите дни след имплантацията. това е по-често явление, отколкотожените си мислят и се дължи на хромозомни дефекти, случайни грешки на природата. в повечето случаи, те не се повтарят.

но е абсурдно да се обяснява всяко закъснение с настъпила неуспешна бременност. познавам такива жени, дето си мислят, че всеки месец са бременни, ама нещо става. е нема такъв филм..
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ruri

Има ли някакъв проблем?
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2006, 11:29:32 am »
Jam, аз не твърдя, че се е случило това. Нямам специални познанията, притеснена съм и споделям какво ми е казано. Писах във форума за съвет, не очаквах подобно "нападение". Просто очаквах подкрепа.
*

jam

• *
  • 14924
Има ли някакъв проблем?
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2006, 12:01:00 pm »
Цитат на: Ruri
Писах във форума за съвет, не очаквах подобно "нападение". Просто очаквах подкрепа.

Рури, ами ти го получи съвета - поне от мен! Не го ли видя? Аз имам по-директен начин на изказване, но никога не пиша само за да се заям с някого. Винаги си давам мнението и съвета, когато е поискан. Друг е въпросът, че често пъти хората са склонни да виждат опаковката, но не и това, което е вътре - ако нещо не е казано с мили и любезни слова, просто не го чуват. Проблемът си е техен...

Аз ти казах 2 пъти, ще ти го кажа и трети път - според мен нямаш никакви основания за притеснения. Нямаш проблем поради това, че на 2 пъти ти е закъснял мензисът малко, а не си била бременна.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Има ли някакъв проблем?
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2006, 15:30:07 pm »
Е, ние тук подкрепата не я разбираме като гладене по гръбчето и мяу-мяу.
По-добре да се отрезвиш и да търсиш сериозно проблема, отколкото да живееш в заблуда.