0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

roseto

Хламидия-резултат
« -: Февруари 14, 2006, 12:52:58 pm »
Мили момичета, какво ще кажете за моите резултати.
Никога не съм имала причини да мисля че имам някакво възпаление.
Това изследване си направих , просто за да го отхвърля, а излезе това.
Правена ми е Хидротубация(преди 7-8 месеца) - нямам стаствания.
Благодаря за всеки коментар.
*

roseto

Хламидия-резултат
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2006, 12:56:32 pm »
Нали съм нова, оплесках нещата.Извинявайте много.

Chlamidia Trach-IgA     7 AE    
<9 отр.; 9 до 11 граничен; > 11 пол.

Chlamidia Trach-Ig G     26 АЕ    
под 9 - отр.,9 - 11 граничен, над 11 - пол

Благодаря ви предварително и приятен ден.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Хламидия-резултат
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2006, 12:58:44 pm »
Напиши какво изследване за хламидия си направила и дай да видим резултатите.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Хламидия-резултат
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2006, 13:01:36 pm »
Цитат на: roseto
Chlamidia Trach-Ig G     26 АЕ    
под 9 - отр.,9 - 11 граничен, над 11 - пол

Аз лично бих повторила изследването, но изчакай и другите момичета да се включат.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Хламидия-резултат
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2006, 13:09:20 pm »
Роси, аз не съм се задълбавала много в тази област, но ще ти копирам част от материал, който най-вероятно съм намерила на настоящия сайт:

"- наличието на Ат от клас IgM (над определени гранични стойности) при липса на Ат от клас IgG говори за най-ранна фаза на имунен отговор (преди да е започнал синтез на Ат от клас IgG или те са в много ниски стойности), присъщ за т. нар. “свежа инфекция”.
- наличието на Ат от клас IgM и IgG във високи стойности – говорят за разгърнат имунен отговор (с превключен синтез и на IgG Ат) при “свежа инфекция “.
наличието на високи стойности на IgG при ниски (нормални) стойности на IgM – говорят за значително напреднала инфекция или хронифицирала.
Паралелното изследване на IgM и IgG има определено предимство, тъй като хламидийната инфекция може да бъде доказана в най-ранната фаза от нейното развитие само по повишените стойности на IgM, в тази фаза IgG са все още в норма. При напреднала инфекция, когато стойностите на IgM се нормализират, инфекцията се доказва по високите нива на IgG .
При изследване само на IgG (без IgМ), когато получените стойности са гранични (9-11 АЕ) или са около горна граница на нормата, но е налице подозрителна клиника, насочваща към такъв вид инфекция е уместно изследване на IgG в динамика , т.е. втори серум за IgG - 2 седмици след взетия първи. Покачване стойностите на IgG във втория серум е доказателствено за хламидийна инфекция.
След преминала хламидийна инфекция (лечение), понижението на стойностите на IgG може да бъде много бавно, възможно е до 1-2 години да персистират IgG над нормалните стойности. Това налага при диагностиката на хламидийната инфекция да се съпоставят данните от клиничната картина, лабораторните изследвания и епидемиологичната ситуация."

Дано и другите момичета се включат със съвет :D .
Намерихме нашето синче.
*
Хламидия-резултат
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2006, 16:20:28 pm »
Направи си PCR/ ДНК тест, с вземане на цервикален секрет!
*

roseto

Хламидия-резултат
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2006, 19:48:47 pm »
Благодаря ви за отговорите.
Никаде не мога да прочета за Ig A, за Ig G-разбрах.