0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

KATI_Z

Бях на цитонамазка преди около 10-12 дни. Казаха ми че имам раничка, която няма да третираме за сега с нищо до второ раждане евентуално. Резултатите от изследването на следващия ден бяха хубави и доктора каза, че само ще я наблчдаваме по-често. От тогава обаче имам много, много слабо слузесто течение примесено с кръв, което е по-скоро розово. Пия противозачатъчни и понеже се бях притеснила се обадих пак на лекаря ми, но тои каза че е от овулацията не от цитонамазката. Обаче ето аз вече свърших опаковката и чакам да ми дойде цикъл, а преди него всеки месец имам някакво по-обилно течение, което сега ме притеснява ое повече, понеже и кръвта е повече. не е цикъла ми категорично. В форума на бг-мамма бях писала и там едно майче ми писа че това със сигурност е от намазката и в възмпжно да продължи до идвнето на същинската менструация. Много се притеснявам и ме е страх, и с тази депресия преди всеки цикъл, общо взето се чувстрвам ужасно ! Моля ви ако някой е компетентен по въпроса или е имал подобен проблем да ми помогне или поне да ме успокои, което в случая ми е много важно!:(
 Изписа ми и също някакви вагинални таблетки Трихомонацид, за лека инфекция която съм имала ( най-вероятно от сапуна), и когато ги слагам, течението е по-слабо. Снощо обаче пропуснах и днес горе-долу на всяко ходене до тоалетна имам такова....слузесто течение с тази кръв. Моля ви за отговор и предварително благодаря!
Много ме е страх:( Моля ви за мнение!
« Отговор #1 -: Март 08, 2006, 15:55:26 pm »
Лечението на раничката може да стане и медикаментозно (но забравих как се казваше лекарството :oops: ), може и да не се налага горене. Течението примесено с кръв може и да е от цитонамазката (може и от раничката- за това незнам). На мен ми тече малко след моята цитонамазката.Тези вагиналните ти ги предписа просто така или след направена микробиология?
*

KATI_Z

.
« Отговор #2 -: Март 08, 2006, 16:13:54 pm »
След резултата ми го исписа. Показа някаква лека инфекция, която той предполага че е от сапуна.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Март 08, 2006, 16:18:25 pm »
Здравей KATI_Z!
Всяка раничка, според мен трябва да се лекува и колкото е по-малка по бързо минава ( например с 1-2 намазвания).
Кървенето може да е от много работи, но в никакъв случай не трябва да го пренебрегваш.
Моето мнение е,че трябва да си намериш по-добър лекар.
Този ти препоръчал Трихомонацид вагинално, а как разбра че е трихомонас вагиналис.И ако е това, задължително се лекуват и двамата партньори.Ти -през устата и вагинално,Той- през устата.
В случая лечението ти е неефективно.
Ядосвам се на лекаря ти.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: .
« Отговор #4 -: Март 08, 2006, 16:23:49 pm »
Цитат на: KATI_Z
След резултата ми го исписа. Показа някаква лека инфекция, която той предполага че е от сапуна.

ами добре е да се направи микробиология, мила....иначе няма как така да предполага от какво е и какво е :roll:  :wink:  :P а какъв е резултата от цитонамазката?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Март 08, 2006, 16:28:21 pm »
Кати, от многото твои теми из нета (ако пишеш със същия ник в дира и в бг мама) съм си съставила впечатление за тебе като за човек, който изключително лесно излиза от равновесие и се  паникьосва и при най - малък проблем. Всичките ти теми са изпълнени със страх, необоснован за мен като страничен наблюдател. Възможно е да е заради младата ти възраст, но въпреки това на мен ми се вижда прекалено. Горещо ти препоръчвам да поговориш с психолог.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

KATI_Z

.
« Отговор #6 -: Март 08, 2006, 16:30:03 pm »
Ох, как ме притеснихте само:((( Ами......значи аз съм от провинцията...той е от друг град и при него ходих като забременях, там родих, там си правих първите изследвания и всичо до сега. Много съм доволна от него.....един от най-добрите  Хасково е, страшно много жени карат и 2-ра и 3-та бременност там и изобщо....много се радвах че попаднах на него. Чесно казано.....не разпитах много за вагиналната инфекция, защото се обаждах по телефона, каза ми само че цитонамазката е много хубава, каза за инфекцията и от какво мисли че е причинена и ми каза да слагам Трихомонацид. Единственото което спомена за партнъора е използването на презерватив докато се лекувам. А раничката по-често наблюдение. Аз просто искам да знам възможно ли е да се появява кръвотчението от самата цитоназка, защото буквално след изследването се появи.
*

KATI_Z

,
« Отговор #7 -: Март 08, 2006, 16:40:11 pm »
Да, Мели със същия ник пиша и ти не си първата която ми казва че преалено много се тревожа за всичко. Ами такава съм си и винаги съм била такава. Не мисля че с възръстта ще спре да ми пука за разни кръвотечения с неясен произод.....що се отнася пък до детенце, защото повечето ми теми са били свързани с него...може би опита ще ми помогне за в бъдеще да приемам нещата по-спокойно. Може и от възръстта да е, на 22 съм и на 21 родих.....всичките неща май тръгват наведнъж и в повечко ми идва всичко, дори и живота ми със свеки под един порив понякога. Ами това е ......обаче предпочитам да задам глупав въпрос, отколкото да се случи нещо лошо породено от глупост.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #8 -: Март 08, 2006, 17:28:25 pm »
Цитат
каза за инфекцията и от какво мисли че е причинена и ми каза да слагам Трихомонацид. Единственото което спомена за партнъора е използването на презерватив докато се лекувам.

А ако партньора ти също има Трихомони /примерно/ и да предположим , че се излекуваш и  престанете да ползвате презерватив. Кво става? Нова инфекция...

Бах мааму на добрия доктор, бих казала аз!
*

KATI_Z

.
« Отговор #9 -: Март 08, 2006, 18:16:01 pm »
Ами аз сега да не си помислите че го защитавам НО, смятам че е казал така защото...1-во незнам инфекция (евентуално причинена от сапун) как и защо може да се развива у партнъора, и 2-ро преди време (3-4 месеца) лекувах гъбички при него. Каза "бели" гъбички, съвета на всичките ми познати и препатили е че трябва да се лекуват и двамата партнъори, гинеколога обаче каза НЕ, защото има някои особени видове гъбички, които се развиват само и единствено във влагалищтна среда. Тогава не му поввярвах съвсем и всички казаха че ще си предаваме инфекцията като пинг-понг, и въпреки всичко пробвахме. Дори по време на лечението правихме секс без презерватив, абсолютни нищо не се случи и след това. Аз се излекувах и не ме хвана отново. А беше  ужасно! :( та така....от тогава.....му имам повече доверие и сега...ми е , ми просто ми е объркано. В крайна сметка съм наясно че винаги ще има различни мнения и всеки има мнение, въпроса е аз да избера най-правилното решение за себе си.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Март 08, 2006, 18:23:30 pm »
сефте чувам за инфекция, причинена от сапун??!!  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #11 -: Март 08, 2006, 18:33:20 pm »
В крайна сметка съм наясно че винаги ще има различни мнения и всеки има мнение, въпроса е аз да избера най-правилното решение за себе си.

Това е така, но все пак трябва да чуеш и мненията след като ги искаш нали кати :P а лично моето е че трябва да се направи микробиология преди да си изписват и да се пият разни неща или пък да се слагат някакви свещички....защото ти сама каза че той ПРЕДПОЛАГА, а все пак трябва да се говори със сидурност нали :P Никой нищо лошо не казва за лекаря ти...просто си има една последнователност която се спазва при изследванията, за да се знае за какво се предписват лекарствата и има ли смисъл от тях или трябват други........решението си е наистина твое,никой не мисли и друго, мила......при цитонамазката наистина се вижда дали има някаква инфекция или не,но с микробиологията се разбира от какво точно е причинена.
УСПЕХ :P
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #12 -: Март 08, 2006, 18:38:52 pm »
KATI_Z От всичко което си писала аз разбрах следното: на теб все пак ти е правена МБ която е показала наличие на трихомони. Аз лично знам че при нелекувана и силна инфекция от тази бактерия е възможно да се получи такова течение примесено с кръв. Възможно е и обаче кръвта да е от цитонамазката. Другото което немога да разбера е ти освен че питаш за течението, питаш и дали да се лекуваш от трихомони ли? Защото от някои от по-долните изказвания се разбира точно това. Щом ти е взета проба и са установени трихомони то непременно трябва да ги лекуваш. Те обаче не се прихващат от сапун, а по полов път предимно. Мисля че на лекарят не му се обяснява много много и затова ти е казал така, а може и за да не създава напрежение между теб и момчето ти. Възможно е да се прихванат и по битов път, обаче се предават предимно по полов път. Слагай си таблетките и си изпий лекарствата които ти е изписал лекаря и сле като минат най-малко 2 седмици от приключване на лечението отиваш за нови изследвания за да се види дали сте унищожили гадините. Междувременно му звънния на твоя доктор да изпише нещо и на момчето ти щото така няма да стане работата като се лекуваш само ти. Още нещо тези инфекции пречат на забременяването и е възможно и да се качат  нагоре в репрудуктиваната система, което е изключително лош вариант. И по повод изказването на Мели за държанието и прекалената ти стресираност напълно я подкрепям.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

KATI_Z

.
« Отговор #13 -: Март 08, 2006, 18:59:14 pm »
Значи....първо....мисля че ръвта не е от инфекцията за която се лекувам, защото всичко стана след като се прибрах от гинеколога в къщи, не е логично да съм имала такова силно възпаление което да породи това течение и всичко да се случи след прегледа. Друго...незнам защо така се разбира но аз не питам дали да се селувам за инфекцията а си се лекувам с всичко което ми е назначено. Предполагам АЗ защо не е изписал на партнъора ми а не лекаря да предполага. Друго.....тои неможе да създаде напрежение между мен и съпруга ми с това и наистина най-вероятно съм го прихванала по битов път, защото....незнам как ще ви прозвучи но.....ами познавам си човека. От 7 години сме заедно и....абе няма да се впускам в подробности, както и да е това съвсем друга тема.
 Интересуваше ме просто тази кръв. А относно това че и ти смяташ че съм много стресната....ами ....добре:) Такава съм и няма да се промени може би. ЛОша черта от характера ми за съжаление.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #14 -: Март 08, 2006, 19:11:41 pm »
При това положение мога само да ти кажа да се лекуваш от бацилите, а кървенето ще отмине. Все пак кога трябва да ти дойде МЦ? Кога спря противозачатъчните? А иначе за това че ти предполагаш, а не лекаря точно това си и мислех докато четях постинга ти. Все пак мнението ми относно лечението на мъжа ти не го променям. Трябва да се лекува и той. Това не са някакви си там гъбички които можеш да получиш от антибиотик. Това си е бактерия която живее нормално както в женския така и в мъжкия полов апарат.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #15 -: Март 08, 2006, 19:14:44 pm »
Значи....първо....мисля че ръвта не е от инфекцията за която се лекувам, защото всичко стана след като се прибрах от гинеколога в къщи, не е логично да съм имала такова силно възпаление което да породи това течение и всичко да се случи след прегледа. Друго...незнам защо така се разбира но аз не питам дали да се селувам за инфекцията а си се лекувам с всичко което ми е назначено. Предполагам АЗ защо не е изписал на партнъора ми а не лекаря да предполага. Друго.....тои неможе да създаде напрежение между мен и съпруга ми с това и наистина най-вероятно съм го прихванала по битов път, защото....незнам как ще ви прозвучи но.....ами познавам си човека. От 7 години сме заедно и....абе няма да се впускам в подробности, както и да е това съвсем друга тема.
 Интересуваше ме просто тази кръв. А относно това че и ти смяташ че съм много стресната....ами ....добре:) Такава съм и няма да се промени може би. ЛОша черта от характера ми за съжаление.

Спокойно бе човек.Какви са тези нерви.Нищо не е станало.Нали момичетата ти обесниха каквото мислеха.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #16 -: Март 08, 2006, 20:49:54 pm »
Цитат
сефте чувам за инфекция, причинена от сапун??!!

За инфекция от гуарденела вагиналис може да е имал предвид доктора. Принципно тя си живурка във влагалището, но когато не се ползва сапун за интимните части, а обикновен такъв се нарушава киселинността на  влагалището и те ти булка бактериална вагиноза, причинена от гуарднерела вагиналис.

На мен лично са ми по-интересни белите гъби. Не беше ли кандидата характерна с бели налепи и как тъй пък не може да кандидоса и партньора? Брех мааму /втори път/ на тоя доктор.

Ей ся ми стана ясно защо доста жени от Хасково и околностите дават луди пари да ходят на ходжа за да забременеят, а не на доктор...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Март 09, 2006, 07:11:19 am »
Да, белите са кандида албиканс (алби-бели).Мъжа го кандидосва го, но той може и да не си признава.А и не всеки разпознава симптомите на заболяване,особено ако не го боли,не му пари,....Приемат го като нещо нормално, което ще' мине'.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #18 -: Март 09, 2006, 08:41:00 am »
Цитат
Влагалищни гъбички
Най-често срещаните заболявания на влагалището са възпалителните. Почти всяка втора жена, обръщаща се за консултация към гинеколог, е с възпаление на влагалището (колпит). Едно от най-честите видове възпаления на влагалищната лигавица е микотичният (гъбичков) колпит. Причинява се от гъбички, с най-чест представител Candida albicans.
По принцип гъбичките са нормални обитатели в стомашно-чревния тракт, кожата, лигавицата на влагалището, устната кухина. Под влияние на различни външни и вътрешни фактори те могат да станат болестотворни.
Предразполагащи фактори за развитие на гъбично възпаление
Предразполагащи фактори за развитието на гъбично възпаление са: бременност, употреба на широкоспектърни антибиотици, кортикостероиди, имуносупресори, цитостатици, тежки изтощаващи заболявания; хипо- и авитаминози, болести на обмяната (диабет и др.), ползване на бельо от синтетични материали.
Пътища за инфектиране
Има 2 основни пътя за инфектиране:
1. Автогенно нахлуване на гъби по съседство (т.нар. ректо-вагинална контаминация) от ануса.
2. Екзогенно-сексуално-трансмисивна инфекция - при носителство у сексуалния партньор.

Цялата статия - ТУК
« Отговор #19 -: Март 09, 2006, 10:41:27 am »
Хубаво обяснение, мерси Пандичка  :balk_21:
Благодаря ти, Бени!