0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
молба за съвет
« -: Август 28, 2008, 21:17:44 pm »
Здравейте, забременях от първо инсе. Вчера бях на доктор да потвърди бременността бременна съм в 3 г.с. Това, което ме притеснява е че имам постоянно течение /бяло или жълтеникаво/, а док каза, че е рано за каквито и да е изследвания. Да отида в 7 г.с., което е края на септември, тогава щял да ми пуска изследвания. Просто не знам какво да правя, дали да не потърся нов док? Кажете ми какви са първите изследвания и в коя седмица се правят?
[url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?user
*
Re: молба за съвет
« Отговор #1 -: Август 28, 2008, 21:27:14 pm »
Здравейте, забременях от първо инсе. Вчера бях на доктор да потвърди бременността бременна съм в 3 г.с. Това, което ме притеснява е че имам постоянно течение /бяло или жълтеникаво/, а док каза, че е рано за каквито и да е изследвания. Да отида в 7 г.с., което е края на септември, тогава щял да ми пуска изследвания. Просто не знам какво да правя, дали да не потърся нов док? Кажете ми какви са първите изследвания и в коя седмица се правят?
Ама как в 3г.с.-тогава още нищо не се вижда.
Първите изследвания които ми пуснаха бяха -кръвна картина, урина,кр. група и влаг секрет.
*
« Отговор #2 -: Август 28, 2008, 21:53:42 pm »
И аз вече се обърках  и не знам кво става. Трябваше да ми дойде на 21-22 август, закъсня  и си направих тест /уринен/, беше положителен и в петък бях на лекар, който ми направи само УЗ и каза, че благодарение на техниката се вижда че съм бременна. Каза ми, че съм в 3 г.с., ама като се порових из форумите разбрах, че започват да се смятат от първия ден на последния МЦ /на 23 юли/, така излиза че съм в 6 г.с. Интересното е,че ни ми пусна никакви изследвания, рано било още. Съвсем се обърках.
*
« Отговор #3 -: Август 28, 2008, 22:04:36 pm »
Цитат
ама като се порових из форумите разбрах, че започват да се смятат от първия ден на последния МЦ /на 23 юли/, така излиза че съм в 6 г.с.
Да-точно така е.

Забравих -и токсоплазмоза ми изследваха в началото.
*
« Отговор #4 -: Август 28, 2008, 22:07:42 pm »
Цитат
ама като се порових из форумите разбрах, че започват да се смятат от първия ден на последния МЦ /на 23 юли/, така излиза че съм в 6 г.с.
Да-точно така е.

Забравих -и токсоплазмоза ми изследваха в началото.

док ме вика  вкрая на септември, не е ли малко късно за изследвания! Аз ще съм в 9-10 г.с. А и това течение ме притеснява. На теб в коя седмица ти пуснаха изследванията!
*
« Отговор #5 -: Август 28, 2008, 22:09:59 pm »
В 7г.с.
*
« Отговор #6 -: Август 28, 2008, 22:12:43 pm »
В 7г.с.

Благодаря ти за информацията. :D
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #7 -: Август 28, 2008, 23:25:41 pm »
здравей,евиг и поздравления за бременността!Относно бялото течение-по време на бременност се появява бяло течение наречено левкопения(май така беше..)което се счита за нормално.Аз го имам от 18г.с.-без миризма е,без сърбежи и т.н.Разбира се,няма как ние да кажем твоето това ли е или е нещо друго,на мен ми правиха ПАП тест-в 9г.с.но в БГ сигурно е различно.
успех и лека бременност ти желая!
« Отговор #8 -: Август 30, 2008, 17:52:19 pm »
Здравей!
Незнам дали ще те успокоя, но на мен вагинален секрет ми пуснаха чак в 15 седмица.
Явно всеки лекар преценява кога е добре да се направи. Аз смятам, че при мен го отложи защото съм от силно рисковите бременности, които не е ясно дали ще стигнат 12 седмица. Е след като стигнах и плода се развива нормално решиха, че е време и за микробиология.

От кога го имаш това течение ?
По време на бременността ли се появи ?
По принцип бременността предразполага към гъбични инфекции защото кисилинноста на влагалището се нарушава и много по-лесно се заселват гъбички и други гадинки.
Другото, което незнам е колко бързо трябва да се реагира при евентуална патологична флора. Но доколкото ми е известно в първите месеци няма опастност за плода защото матката е добре затворена и гадинките не могат да го достигнат.
Проблем е при напреднала бременност.
По всяка вероятност лекаря точно е преценил кога да направи изследването.
Може да има и друга причина до 12 седмица гледат да запазят плода на всяка цена (особенно както е при теб, както беше и при мен) и затова не бързат с евентуално лечение (ако се наложи естественно)?!

Ако пък ти е толкова неспокойно защо не попиташ и друг лекар ? Аз тук просто предполагам от личен опит, но какви са съображенията на лекарите ?!

Желая ти късмет и дано тревогите са напразно !

*
« Отговор #9 -: Август 30, 2008, 19:07:33 pm »
Здравей!
Незнам дали ще те успокоя, но на мен вагинален секрет ми пуснаха чак в 15 седмица.
Явно всеки лекар преценява кога е добре да се направи. Аз смятам, че при мен го отложи защото съм от силно рисковите бременности, които не е ясно дали ще стигнат 12 седмица. Е след като стигнах и плода се развива нормално решиха, че е време и за микробиология.

От кога го имаш това течение ?
По време на бременността ли се появи ?
По принцип бременността предразполага към гъбични инфекции защото кисилинноста на влагалището се нарушава и много по-лесно се заселват гъбички и други гадинки.
Другото, което незнам е колко бързо трябва да се реагира при евентуална патологична флора. Но доколкото ми е известно в първите месеци няма опастност за плода защото матката е добре затворена и гадинките не могат да го достигнат.
Проблем е при напреднала бременност.
По всяка вероятност лекаря точно е преценил кога да направи изследването.
Може да има и друга причина до 12 седмица гледат да запазят плода на всяка цена (особенно както е при теб, както беше и при мен) и затова не бързат с евентуално лечение (ако се наложи естественно)?!

Ако пък ти е толкова неспокойно защо не попиташ и друг лекар ? Аз тук просто предполагам от личен опит, но какви са съображенията на лекарите ?!

Желая ти късмет и дано тревогите са напразно !

благодаря за отговора ти малко се успокоих. :)
*
« Отговор #10 -: Октомври 14, 2008, 09:34:22 am »
Здравейте момичета,искам да попитам някоя от вас ходили на консултация при д-р Мазнейкова и какви са отзивите за нея. Аз се записах при нея, досега ходих два пъти при нея и да ви кажа доста претупва. Най- важното е че в пакета изследвания за регистрация на бременност няма токсоплазмоза и аз самоинициативно си я направих сама в друга лаборатория и се оказа положителна. Трябваха ми два дни да се свържа по телефона с кабинитета й, като сестрата не ми позволи да говоря с нея а тя щяла да обсъди проблема с докторката и да звънна след 10 мин. Нека някой да пише който ходи на консултация при нея или дайте координати на някой добър лекар, при който да се запиша и да ходя на консултация.