0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стимулация с клостил при д-р Янакиева
« -: Септември 15, 2008, 13:46:54 pm »
Здравейте момичета,
Предстои ми стимулация с клостил при д-р Янакиева, тъй като от 2-3 месеца насам тя не можа със сигурност да докаже овулация при мен. Аз обаче съм доста притеснена, тъй като прегледите ми винаги минават в много забързана обстановка, на две на три без обяснения какво ми има. Отговорите ги получавам от форумите. Иначе вярвам в Янакиева.... може би просто нямам особен избор :? Даже сега последно знам само, че трябва да пия клостила от 3 ти ден и да отида на 8мия ден от цикъла на преглед. Не знам дали ще ми бие прегнил, а и днес чух, че го нямало по аптеките...
Кажете някоя от Вас има ли, която да е правила стимулация при нея и как протича?
Предварително благодаря за споделения опит!
*
Re: Стимулация с клостил при д-р Янакиева
« Отговор #1 -: Септември 15, 2008, 14:39:08 pm »
Хм, как така не можа да докаже овулация? Фоликулометрия правена ли е?
Пристрастена към д-р Хаус!
« Отговор #2 -: Септември 15, 2008, 15:01:51 pm »
Хм, как така не можа да докаже овулация? Фоликулометрия правена ли е?
Да, многократно,т.е. всеки път при всяко посещение - всеки път вижда дребни фолкули или максимум 13 мм, след което директно жълто тяло, което обаче според нея не е достатъчно доказателство, че е станала овулация.
*
« Отговор #3 -: Септември 15, 2008, 18:58:36 pm »
Здравей.При мен също прегледите минават в много забързана обстановка-аз съм при Д-р Николова/ако говорим за "Света София де/,но пък на мен каквото я попитам веднага ми обяснява.А относно избора-човек винаги има такъв-УСПЕХ :)

*
« Отговор #4 -: Септември 15, 2008, 20:16:47 pm »
Значи фоликулометрията не е правена както трябва-през ден.
« Отговор #5 -: Септември 16, 2008, 22:25:49 pm »
Досега съм ходила при 5 лекари, като 3-ма от тях са от специализирани клиники и никой досега не ме е гледал през ден. Гледаха ме през 2-3 дни  и то само ако има доминантен фоликул, но от март досега не уцелихме такъв.Последно  овулация ми бе доказана с фоликуметрия миналия ноември от друг лекар. При цикъл на 35 дни, ако трябва да се гледа през ден  от 8 до 20ти ден ще трябва вместо ваканция да се абонирам за някой лекар. Ако обаче започна стимулация е друго, тогава знам, че трябва да се гледа през ден.Всъщност Bellla може би ти имащ този случай предвид?
*
« Отговор #6 -: Септември 27, 2008, 21:58:45 pm »
Geritta аз съм пациентка на Янакиева предсктои ми инвитро само че след извънматочната бременност през м. август неможе да ми се нормализира цикъла.Та исках да ти кажа,че при мен фоликулометрията протичаше през 2-3 дни но винаги беше казвала ,че имам хубав фоликул и добре овулирам.При теб може наистина да имам малък проблем който ще се оправи несе притеснявай.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #7 -: Септември 28, 2008, 00:09:43 am »
Така ли трябва? Ми да го запишат в конституцията тогава.
Брей как се измъкват от контекста някои неща и от относителна се превръщат в абсолютна истина. А и ако гледането лекуваше - всички да сме станали ексхибиционисти.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #8 -: Септември 28, 2008, 11:11:56 am »
Geritta а правена ли ти е цветна снимка на тръбите след като ще почваш клостил?

*
« Отговор #9 -: Септември 28, 2008, 21:55:22 pm »
Така ли трябва? Ми да го запишат в конституцията тогава.
Брей как се измъкват от контекста някои неща и от относителна се превръщат в абсолютна истина. А и ако гледането лекуваше - всички да сме станали ексхибиционисти.

Тамара ти вадиш думи от контекста, не аз.Моля те давай си твоето мнение, а моето го остави и не го коментирай, моля те!
Герита имах предвих когато фолукула е около 18мм да се гледа през ден, за да се установи пукането му . Моя цикъл е на 32 дни и съответно фоликулометрия ми е правена 15, 17 и 19 ден.
« Последна редакция: Септември 28, 2008, 21:57:13 pm от Bellla »
« Отговор #10 -: Септември 28, 2008, 23:17:35 pm »
Geritta а правена ли ти е цветна снимка на тръбите след като ще почваш клостил?
Не не е правена. Имам само резултат от хидротубация от миналата година. Засега няма да правим цветна снимка, защото до скоро лекувахме възпаление на цервикалния канал. Сеаг цитонамзката от 3 А стана 2 група, но и лекарката предпочита, ако не успее първата стимулация тогава да се прави.