0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Правна помощ
« -: Октомври 01, 2008, 00:55:55 am »
Моля,ако има адвокати да ми пишат на лични евентуелно,защото не мога да се побера в кожата си от яд  :x,а не съм запозната със законите и не съм наясно как да процедирам :oops:! Казусът е следният: Предистория- Аз,супругът ми и двете ми деца живэм в чужбина , за Коледа решихме да поканим родителите ми на гости,но те все нещо увъртат и се дърпат,което за мен бе доста загадъчно,защото са луди по децата и дават всичко ,за да бъдат с тях...Ето какво се оказа;баща ми е регистриран в бюрото по труда като безработен,остава му една година до пенсия,още през декамри ,когато си намерил свободно място,от там категорично  отказали да му издадат удостоверение и всякакво съдеистие,защото............МАИКА МИ БИЛА ПъТУВАЛА В ЧУЖБИНА, 8O(тя бе при нас за раждането на бебето ми,ние сме савсем сами,тя бе единствениат ни близък с нас!],та някаква чиновничка вече близо година време им трови живота ,как можела маика ми да "се развява по чужбина,кой знае какво правела там,уж бил регистриран баща ми като социално слаб,а жена му ходела по гости по света",това можело да стане само при...........смъртен случай 8O 8O 8O(не бих искала да задълбавам в морала,но все пак ,ако изобщо думите не въпросната служителка са законово подплатени,да считам ли,че у нас смъртта е по-ценена от раждането на нов живот,друг е въпросът,че ми звучи нелепо,меко казано,че през 21 век,в държава от Европейския съюз някои  на някого ще забранява да патува,пази Боже и варди!!! 8O)!След като майка ми представила билета си,които ние й купихме и изпратихме,отказът бил облечен в нелепият аргумент,че НИЕ ТРЯБВАЛО ДА И ПРАТИМ ПАРИ,ПъК ТЯ ДА СИ КУПЕЛА БИЛЕТА ОТ БГ 8O 8O 8O 8O 8O(тук вече понятия като логика звучат ....футуристично,не намирате ли?!) Та на горкият ми баща му остава само година до пенсия и е много притеснен,та затова не смеят да пътуват!!!!!!!!!! Още повече ,че наскоро,след поредно ходене при въпросната служителка за бележка,в къщи се получил отговор , че не, такава няма да се издаде,защото жена му патувала в чужбина,като даже,след поискано обяснениа женицата се опитала да го раздава и спец по планиране на семейниа бюджет на родителите ми с думите: "какво искаш,нали вземаш 200 лева,100 за теб и 100 за мъжа ти,стигат ви те!Думи н'еам! :x Родителите ми са съвсем обикновени,безконфликтни,семпли хора и в чудо се видяли,аз едва сега научих и съм бясна!!! Чудя се как да процедирам,смятам утре да се обадя на адвокат,а и на шефа на бюрото по труда в Разград,моля градските да ударят едно рамо за телефонния му номер евентуално и за препоръки за адвокат! Смятам да разнищя случая и евентуално,ако имам законово право да съдя въпросната служителка за нанесени ми на мен и на родителите ми морални щети!!! Освен това,като бившо лице на местна телевизиа,все още имам познати в журналистическата гилдия,та смятам и да дам гласност на проблема!Дето вика leydi-11  ,време е да яхваме метлите! Моля даваите акали!!!
Като сме БЕЗДЕЛНИЦИ,да не сме БЕЗ ПРАЗНИЦИ !!!
Re: Правна помощ
« Отговор #1 -: Октомври 01, 2008, 08:55:26 am »
Не съм адвокат!

Поста ти звучи доста объркано. Не разбрах , къде е регистриран баща ти в Борсата по труда - за да си търси работа или в службата за социално слаби за да взема помощи.
В първия случай не виждам логика някой да се заяжда с него и с пътуванията , освен ако не ползва обезщетения за безработица.Но дори и тогава от него се изисква подпис веднъж месечно и това е всичко. Това ,че той си е намерил работа ,не изисква никакъв документ от тях . Той просто подписва трудовият си договор и се връща с него , за да ги уведоми.
Ако обаче ползва социални помощи , наистина се следят пътуванията зад граница.Презумпцията е , че въпросните лица разполагат със средства за пътуване и не се нуждаят от социални помощи , което е справедливо , само по себе си.
Друг е въпросът , че дадена служителка се държи грубо с тях , но тя си има началник. Необходимо е просто да се пусне жалба до съответното място със съответните аргументи.
Опитай се да хвърлиш повече светлина върху фактите , за да бъдем максимално полезни.
*
Re: Правна помощ
« Отговор #2 -: Октомври 01, 2008, 09:00:32 am »
Руми, аз ще ти пратя на ЛС координатите на директора на Бюрото по Труда, нямаш грижи.Адвокати също мога да ти предложа, двама от шефовете ми са такива.Само кажи.