0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

споделете опит
« -: Октомври 01, 2008, 19:40:41 pm »
БРеменна съм в 28г.с.и преди два дни бях напреглед и доктора ми каза,че бебенцето изостава с 2 седмици и ми предписа дузодрил капсули 100 и аспирин протект.Та въпроса ми е има ли мамчета които са пили тези лекарства моля пишете,защото като ги поисках от аптеката продавачката така ме изгледа и ме пита няколко пъти дали съм сигурна,че искам да ги купя.Чакам мнения,че съм много объркана
Re: споделете опит
« Отговор #1 -: Октомври 01, 2008, 21:16:03 pm »
Поискай мнение  и от друг лекар най -добре,никога не се осланяй само на едно лекарско мнение,ако имаш някакви съмнения.Успех!
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2008, 09:48:30 am »
За аспирина - няма проблем, явно лекаря се съмнява да не би бебето да не се храни добре от плацентата, т.е. да няма запушване по кръвоностните събове. Другото, обаче, незнам какво е! Що не я пита тая аптекарка или лекаря?
Матей - 1.04.2006 г
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Октомври 03, 2008, 19:17:45 pm »
аз съм ги пила .Понякога ползата от дадено лекарство надвишава риска ,така че слушай лекаря си -нищо ,че в листовката на дузодрил-а пише страхотии.
<br />
*
« Отговор #4 -: Октомври 06, 2008, 18:34:48 pm »
и аз пия дозодрил 100.не се притесняваи няма нищо страшно.щом са ти изписани си ги пии.доколкото аз успях да разбера те са за да може пъпната връв да пропуска повече храбителни вещества към бебето и за да не може тя да се свива.и на мен ми казваха че бебето ми изостава със 2-3 седмици.а днес вече казаха че е наваксало и е пораснало и си отговаря на седмиците в които съм.ака че не се шашкаи от някаква си аптекарка.УСПЕХ  :wink: