0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

keri

gardnerella
« -: Февруари 15, 2006, 12:59:29 pm »
здравейте - много ми харесва форумът и това как всички си помагат тук. Ние с мъжа ми вече 10 месеца се опитваме да имаме бебе и не става - миналия септември ми се появи едно течение което се оказа гарднерела и гинеколожката каза че тази бактерия убивала сперматозоидите. дали е вярно това и това означава ли че 3-те месеца в които го имах не съм могла да забременея нали навсякъде пишат ако мине 1 година в опити а аз имам вече 10 месеца вкл. и тия 3 с гарднерелата
благодаря Ви за помощта
*
gardnerella
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2006, 13:22:34 pm »
Здравей, Кери гарднерелата наистина пречи на забременяването, но обикновено с нея вървят и други бактерий - трихомони, трябва първо да се излекуват и тогава да работите по въпроса за бебе. Също така трябва и други изследвания да направите- хормони, спермограма проходимост на ф.тръби, но след като сте се излекували и двамата.
gardnerella
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2006, 13:51:02 pm »
да излекувахме се с пиене на антибиотци разбира се от които после ми ксе появиха гъбички които също излекувахме и сега съм наред. при прегледа лекарката ми каза че всичко е наред с тръби матки и т.н. без да ме гледа на видеозон естествено щото ако си по здравната каса те минават само с минимума естествено. цикълът ме е редовен и овулацията ми си личи кога е
*
gardnerella
« Отговор #3 -: Февруари 15, 2006, 14:15:53 pm »
Направете спермограма.
*
gardnerella
« Отговор #4 -: Февруари 15, 2006, 14:26:11 pm »
Цитат на: keri
при прегледа лекарката ми каза че всичко е наред с тръби матки и т.н. без да ме гледа на видеозон естествено щото ако си по здравната каса те минават само с минимума естествено.

Е как можа тази лекарка да разбере,че са ти наред тръбите само с един преглед, да не е врачка???
Лекарката, при която ходя, всеки път ме гледа и на видеозон, аз също съм по здравната каса.
Ако бях на твое място щях да започна с изледванията, 10 месеца не са много, но аз лично смятам, че ако жената не забременее до половин година при редовен полов живот има нещо нередно.
Успех!
gardnerella
« Отговор #5 -: Февруари 15, 2006, 15:47:36 pm »
да де ама аз на втория месец след като почнахме се лекувах от кандида, а на петия месец ми откриха гарднерелата тъй че не съм имала 6 месеца безпроблемни опити. до началото на януари си лекувах вторичните гъбички и сега този месец опитваме пак кажи речи всеки ден - преди няколко дни ми беше овулацията аз от малка я усещам по ЦС
gardnerella
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2006, 15:55:54 pm »
Кери, лекари казват, че и с бактерии/гъби се забременява. Че трябва да се излекуват преди да се прави бебе, спор няма.
Че цикълът е редовен и си усещаш овулацията е чудесно, но лекарката ти няма как да знае, че всичко ти е наред, без да те прегледа с вагинален ехограф. Дори и при преглед с вагинален ехограф, не може да се установи за съжаление има ли проблем с тръбите.

Ти ще си прецениш кога е време да се обърнете към лекар. Според мен зависи и от възрастта. Ако наближаваш 30 или си над, мисля че е време :wink:

Иначе, както са те посъветвали и по-нагоре, най-лесното, бързо и евтино изследване, с което е добре да се започне, е спермограмата. С него ще елиминирате 50% от въпросите има ли проблем. Има една особеност, че надеждни спермограми се правят на малко места - ако решите да правите, ще те насочим.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

gardnerella
« Отговор #7 -: Февруари 15, 2006, 16:11:52 pm »
ами аз така мисля да направя ако и следващия месец не се получи отивам на доктор за всички тия неща още повече че наближавам 30  :wink: ама пък мъжът ми е по млад от мен :wink:
благодаря ви момичета
*
gardnerella
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2006, 20:39:16 pm »
Не се чуди, а прати мъжа на сперматограма, защото и аз така изгубих време, пък след сперматограмата се оказа мъжки фактор. Дано при вас да няма проблем.