0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

изследвания преди ин витро?
« -: Октомври 18, 2008, 11:47:09 am »
Здравейте , момичета!
Този месец правих ин витро-първи опит, за съжаление неуспешен.
При мен всичко стана някак си много на бързо-подготвях се за инсеминация, докторът ми назначи от третия ден на цикъла пурегон за стимулация, в последствие според него отговарях много добре на тази стимулация, баха се образували 9 фоликула, при което ми предложи вариант ин витро. Съгласих се водена от надеждата , че този метод е с по-голяма успеваемост.Това което ме притеснява е , че не ми бяха направени никакви изследвания-имунологични , генетични , и т.н, през ден се изследваше естрадиола и само това.Моля ви, обяснете ми задължителни ли са тези изследвания преди ин витро процедурата!
*
Re: изследвания преди ин витро?
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2008, 11:53:24 am »
Не са задължителни, а са по преценка на док. Според мен е хубаво да се правят обаче. Аз лично съм питала няколко пъти и съм искала да ми ги назначат, но моят гинеколог смята, че преди първи опит няма нужда. Изобщо не съм съгласна по този въпрос с него, но немога сама да си ги назнача.........
Сега имам час за първа среща при Стаменов и ще попитам и него.

Ти при кого прави инвитрото?
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2008, 12:13:18 pm »
В Плевен-Д-р Емин.
Смятям преди следващия опит да настоявам за тези изследвания.
*
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2008, 13:59:09 pm »
До колкото съм чувала за там, останах с впечатление, че винаги преди всеки опит, даже и преди първия, задължително правят пакет изследвания, вкл. и имунологични. Но явно не е така.
Пожелавам ти успех!!!!
*
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2008, 14:10:53 pm »
Изключително съм изненадана от това.. Аз когато отидох в Плевен за тези изследвания,доц.Конова ме поздрави за това ,че още преди всякакви опити за АРТ съм предпочела да се застраховам..Разбира се аз имам и Хашимото,а то предполага и проблеми с имунологията,и ако ти нямаш никакви хормонални изменения и нарушения ,не е толкова спешно да ги правиш..Сега с пълно право можеш да си ги пуснеш след неуспеха..Съветвам ви да направите и СДИ,защото дори при чудни спермограми може да излезе скрит заек..Дано не се случи при вас и следващия опит да е успешен. Аз съм абсолютен фен на ЦРЗ Надежда и на КИРМ Плевен.За мен там са истински професионалисти.Лично мое мнение разбира се..
*
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2008, 14:18:28 pm »
Интересното е, че и аз съм Хашимото, а въпреки моите настоявания не ми ги назначиха. Док каза, че ще остави на Стаменов да прецени. Дано той да няма нищо против и да ги направим преди инвитрото.
Мими, задължително ги направи! След неуспех, мисля че никой лекар няма да те спре.
*
« Отговор #6 -: Октомври 18, 2008, 14:26:21 pm »
Кремче,нормално е да ти кажат така,защото знаят ,че в Надежда имат собствена имунология и разчитат най-вече на нея.. Аз като отидох в Плевен ме предупредиха,че е възможно да искат да ги повторя и в Надежда..Така и стана :)Само спокойствие и силна храна-в кръга на майтапа :) Аз се убедих ,че най-добре е да се довериш напъълно на лекуващия,защото така човек се чувства доста по-спокоен..
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2008, 15:27:23 pm »
В Плевен-Д-р Емин.

Ама защо всички ходят при него? Той дори не е специалист по стерилитет.
07.10.2009
*
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2008, 16:00:56 pm »
В Плевен-Д-р Емин.

Затова пък има много успешни опити :) Не го защитавам,но има статистика,която ми вдъхва доверие много.А и имам няколко познати ,които от първи опит са с успех..
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #9 -: Октомври 18, 2008, 17:00:35 pm »
В Плевен-Д-р Емин.

Затова пък има много успешни опити :) Не го защитавам,но има статистика,която ми вдъхва доверие много.А и имам няколко познати ,които от първи опит са с успех..

Може,може...просто аз не бих му се доверила  :)
07.10.2009
*
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2008, 17:55:18 pm »
Любче, ти къде ходиш - в София или в Плевен? На какъв етап си?