0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Изследвания, които се поемат от ЗК
« -: Февруари 17, 2006, 17:58:18 pm »
Здравейте момичета,
Предстои ми първи опит ин витро. Днес ходих да си взема направление от GP за изследвания и се натъкнах на следното.
GP-то твърди, че не може да ми даде направление за следните изследвания:

HIV (спин)  
Wass (васерман)
HBsAg (хепатит В)
HCV (хепатит С
Кръвна група
Rh фактор
време съсирване
FSH, LH, Estradiol, Prolactin, Progesteron

Моля ви, кажете ми, ако имате информация - дали е това е така?
Благодаря и успех на всички?
*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2006, 18:05:59 pm »
ne move po zakon samo za wasermana, a za drugoto e dlyven. Wij drug e wyprosa ako nqma biudjet (6toto na men taka mi se izmyknaha) kajat li ti taka nito ima ot kyde da go proveri6 nito moje6 da napravi6 ne6to...............prosto si pla6ta6 kato pop  :D
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2006, 18:06:52 pm »
sorry за латиницата :oops:
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Изследвания, които се поемат от ЗК
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2006, 22:27:16 pm »
Цитат на: misi

HIV (спин)  
Wass (васерман)
HBsAg (хепатит В)
HCV (хепатит С
Кръвна група
Rh фактор
време съсирване
FSH, LH, Estradiol, Prolactin, Progesteron

така е, уви.

за FSH, LH, Estradiol, Prolactin, Progesteron може да ти даде талон или гинеколог или ендокринолог. тоест, джипито ти дава направление за някой от тия лекари, а те ти дават талон за хормоните.
останалите се полагат по каса само на бременни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Февруари 20, 2006, 13:56:28 pm »
Виж сега - моята "борба" до момента доведе до същото - Джипито ми даде направление за гинеколог. Гинекологът трябваше да ми даде направление за изследванията, които ти цитира. Да, обаче сега бил свършвал тримесечният цикъл на здравната каса, поради което гинеколозите са останали без направления и казаха, че трябва да почакам до началото на март. Обаче, нали се сещаш, че и направлението от Джипито към гинеколог е със срок на годност 30 дни.. И понеже нямах излишни нерви за късане покрай тази безумица, платих изследванията. 104 лв при Щерев.
Но на мен ми е малко по-достъпно. Неприятното е, че заради парите човек би трябвало да изгуби още едни месец от така ценното ни време...