0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля помогнете с коментари - това ми е пореден опит инвитро с "+" тест и диагностицирана с УЗИ бременност, след което нещо странно се случи - много съм объркана и не знам какво да мисля....затова ще разкажа на кратко...:oops: :
Преди 2 седмици , когато бях в края на 6г.с - началото на 7-ма ми казаха след поредния преглед с ултразвук, че ембриона е спрял да се развива и прилича на кухо яйце. Беше 7,5 мм голям. Тогава отидох и на друг доктор, който потвърди подозренията на лекуващия ми доктор. Казаха ми да чакам да ми дойде цикъла и че няма да се наложи абразио, защото организма сам ще го изхвърли. И съответно започнах да чакам, то нямаше какво друго да направя освен да чакам и да видя какво ще стане. Дори бях приела този вариант за поредния ми мисед и започнах тук в няколко теми да търся отговори на разни въпроси. След като минаха 10 дни и не ми дойде реших да отида пак на преглед и да попитам дали не триябва да ми се направи абразио все пак. При прегледа доктора установи и ми показа, че има нарастване и е станал двоен 1,5мм. Изведнъж доктора каза, че се вижда вече и 2-ри ембрион и ми го показа, за това беше категоричен. Наистина до големия имаше един по-кръгъл и по-малък почти наполовина ембрион. Опита се да чуе пулс-долавяше се някакъв, но на моменти и слабо се чуваше и доктора ми каза, че твърде възможно това да е моя пулс. Не беше доволен ,защото фактически аз в момента би трябвало да съм в края на 8г.с., а според растежа големия ембрион е 6г.с. и другото което също е притеснително че не се вижда някаква структура в плодния сак, а е само като тъмно овално петно. Чудя се какво става и дали е възможно изоставане с 2 седмици, при което пак да се развият ембрионите или поне единия както трябва. Дали е възможна такава късна инплантация, за да се получава това изоставане. И този пулс който не се разбира моя ли е или е на някой от ембрионите...защо още не се вижда нещо в плодния сак - възможно ли е все пак по-късно да се види нещо....въобще какви са шансовете на ембриончетата ми  и дали да се надявам да се развие нормална бременност при тази ситуация?
« Последна редакция: Октомври 27, 2008, 12:52:52 pm от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Марина, аз много не ги разбирам тези работи с ембрионите (не ми се е случвало да съм бременна от много години насам, та за това), но аз мисля че шанс има...щом все пак се развиват и не ти идва. Защо не си пуснеш кръвен и да следиш как нараства ЧХГ -то?
Намери някой лекар с нова апатура и на когото имаш доверие.
Аз ти стискам много палци.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Марина върви на още поне един лекар,които да те види с хубав вагинален ехограф.
Не се стряскай,щом са видяли ембрион значи има шанс.Възможно е още да не се вижда добре,а и може да си имала късна О.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
наистина, правиха ли ти двукратен кръвен тест през 48 часа и ако да - какво показва той?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Сега не съм правила, правих в началото след "+" теста и тогава нарастваше така както трябва. Сега не съм ходила , защото бях решила че всичко е приключило, а след прегледа в петък се оказа, че се появи и 2-ри ембрион. Просто се чудя как така се появи яак сега той и дали е възможно ако единия не се развива добре , другия да се развие добре.  :?

Трябва само да изчакаш още някоя седмица.Знам че  е трудно но само така ще разбереш.Чувала съм че понякога изолират здравия ембрион и нещата протичат добре за него.Дано при теб и с 2-та всичко се оправи!
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
Да точно на това се надявам, някак си ако не двата поне единия да се окаже, че е добре. И затова си мисля просто да изчакам и искрено се надявам да имам късмет поне с единия. Сега за всеки случей по мое настояване ми изписаха фраксипарин 0,3 да си бия всеки ден, защото до сега само миседи ми се случваха.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Мила,с вагинален или коремен ехограф те гледаха?Питам те защото ако са те гледали на коремен моя съвет е да отидеш при специалист,който ще те види на вагинален.При ранна бременност се вижда по-добре при него.Стискам ти палци да се похвалиш с добри новини!!!!!!
С вагинален - то в клиниките за инвитро само с такъв гледат. Надявам се поне едното ембрионче да е добре. И доно да е било някаква късна инплантация, което рабирам че също е възможно и затова да е това изоставане с 2 седмици. Това изоставане си върви почти от самото начало, което ме накара да мисля дали не е нещо подобно.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Марина а имаш ли представа какъв е ехографа (нов,колко измерен)? Това е важно защото ако са те гледали на някой по старичък може и за това да не са сигурни!
стига с тези апарати -какво значи хубав апарат, не съм специалист по медицинска техника и все пак не ходя на преглед в поликлиника или където и да е. В Свети Лазар не вярвам да е стар при положение , че такъв преглед там струва 80 лева,но не са ме гледали на 3д или 4д а освен това ходих и в Шейново още преди 2 седмици, коагато и от там потвърдиха , да не се надявам, че е спряло да се развива. А пък се оказа, че май не е спряло , може би разположението да му е такова, че така се е видяло , а сега пък се видя и втори дори, откуде да знам как стават тези неща.

Марина здравей, аз от скоро съм тук, но реших да взема участие в тази тема защото февруари имах подобен случай като твоя. Тогава се установи бременност и всичко вървеше добре яйцето растеше и нямаше проблеми докато в един момент доктора се оцъкли на ехографа и каза,че не вижда ембрион, а иначе расте, останах като потресена и почнах да ходя по други лекари и втория лекар като ме прегледа каза,че вижда два не един и че съм бременна с близнаци. Останах като тресната с мокър парцал по главата, но на мен не ми се вярваше и продължах с прегледите и отидох в Медицински център Фемина, но за съжаление там потвърдиха, че няма ембрион и на другия или на по другия вече не помня започнах да кървя, но въпреки, че ми казваха че ще се изчистя така аз си отидох да ме изчистят в Шейново, а не да стане някоя беля.
Според мен изчакай още малко и ако трябва ходи и на други места да те видят.
Все пак аз ти стискам палци всичко да е наред и да не стигаш до там, а да се похвалиш с хубава новина.
Успех стискам палци.

Да де обаче аз отидох на лекар в петък защото бяха минали 10-12 дни от прегледа,на който ми казаха че нишо не става и че е спряло развитието си. От тогава съм спряла лекарствата и след като не ми дойде цикъла, който чаках , отидох на преглед и то идеята ми беше по-скоро с въпроса за евентоално абразио да ми направят, но когато отидох -много ясно се видяха 2-та ембриона - те си се виждат в това спор няма -единия беше пораснал и беше станал 1,45мм въпреки твърденията, че е спрял когато беше 7,5мм , а втория е по-малък до него - той няколко пъти ме оглежда и мести уреда и то се вижда без проблем това и аз го виждах директно на екрана. Единствено е притеснително , че все още не се вижда нищо в плодния сак, а вече трябваше. Писах ги тези неща мисля по-надолу, но явно, че бременните тук не пишат , за да кажат от своя опит нещо повече ако някой нещо знае, нищо друго не ми остава освен да чакам и да се надявам поне малкия да се развие добре , ако големия е загинал.
По-скоро се чудя дали е възможно по-късно понякога да се виждат всички неща и дали при такава ситуация е възможно да се надявам на хубав изход все пак?! Дали има и други случеи, при който пулса и ембрина да се виждат по-късно, както и дали е възможно изоставане с 2 седмици , което за сега се наблюдава при мен някяква по-късна инплантация или нещо подобно.
« Последна редакция: Октомври 28, 2008, 10:15:12 am от marina15 »

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
На всичките ти въпроси, може да ти отговори най-добре Док. Опитай се да си спокойна, и дай боже всичко да се развива както трябва. При мен втория сак се видя по-късно, и вървеше по-малък. После се изравниха. Марина, стискам палци силно.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Разбирам те как се чувстваш, и дано наистина след някой друг ден всичко да е наред. И аз в момента сам под напрежение, че трябва да чакам 2 седмици за да разбера дали всичко е наред, но няма как стискам зъби и това е. Се се притеснявам, да не се наложи да мина пак през ада който минах преди няколко месеца.
Успех

*

balmi

Марина, само специалист може да даде компетентно мнение. Аз ще ти стискам силно палци и ще се моля всичко да е наред !!! Прегръщам те !!!
Благодаря ви момичета за подкрепата - Каси, Балми, Мира, много сте мили. Доктора беше също леко изненадан, но каза, че е виждал подобни случеи и друг път, затова със сигурност времето ше покаже как ще е се развият нещата, каза също че в медицината се случват всякакви неща и че явно, че при мен още нищо не може да се каже със сигурност, освен че сакчетата са два и се виждат съвсем безпроблемно и това че върват с 2 седмици наза. Когато ги гледахме бах в 8г.с.- това по изчисления спрямо трансфера, а на прегледа те бяха като за 6г.с според него...