Първо искам да благодаря на всеки отделил време да прочете тези редове и на всеки, който недоволен от написаното е запазил критиката за себе си
От както с мъжа ми се опитваме да си направим бебе, минах през всякакви настроения - от луда надежда и радост, че най-накрая можем да направим свое дете до ужасно отчаяние, че отвново ми е дошъл месечният цикъл. На някого може да му се стори че 1 месец или 2 месеца или 5 месеца - от толкова опитваме са кратък срок, но честно казано дори само един месец е страшно много време, когато трябва да чакаш, за да разбереш дали най-накрая се е получило. Не знаят какви са късметлии, тези които успяват от първия - втория опит, и аз не знаех, че са - до момента, в който не започнахме да опитваме...
Някак си цял живот съм живяла в заблуда, че да направиш бебе е лесно. Толкова време съм слушала внимавай, сега не му е времето, завърши си образованието (например) пък тогава; пазила съм се по всякакъв начин, за да не стане така, че една "грешка да ми провали живота", та подсъзнателно съм приела, че едва ли не бебета стават всякак. Да, ама не.
Всичко, е добре - почти всичко, до сега е зависило от мен - да уча, да се забавлявам, да работя - там където искам, толкова колкото искам, да получа нещото, към което се стремя....
Покрай бебеправенето, осъзнах, че това е първото нещо, което в много голяма степен не зависи от мен. За първи път се чувствам безсилна да променя нещо. Все едно съм зациклила на едно място и всеки месец програмата една и съща - чакане на ову, секс, чакане, цикъл. (искам само да допълня, че независимо от тази монотонност не съм превръщала секса в самоцелно правене на бебе. За щастие съхраних удоволствието и желанието, но пък мъжа ми ме застреля като каза, че ако и този месец не е станало щели сме да го правим само за удоволствие
)
Първоначално прочитах и препрочитах всичко, до което се докопам на тая тема. После спрях, после пак започнах да чета форумите. Следях симптомите на тялото си, при всеки цикъл треперех да не би всъщност да е извънматочна бременност ...
Започнах да се стремя да се разсейвам и да не мисля за бебето (по препоръки), което толкова много искам
Изобщо, уж съм на работа - телом, а духом витая някъде другаде и не можете да си представите колко непълноценна се чувствам...
Към настоящия момент пак чакам - след 4-5 дни трябва да ми дойде, ако не сме се справили и този месец. И по принцип се опитвам да се разсейвам и да не мисля за това - виждате колко успешно се справям.
Искам да ви благодяря на всички във форума, които сте тук и всеки ден споделята проблемите на другите. Само човек, който не си е написал болката във форума, той не знае колко олеква след като споделиш
Стискам палци на всички, които правят опити и им пожелавам скорошен успех