0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз забременях спонтанно с миомен възел 13 мм. и не само не пречеше на забременяването, но също така не попречи и на бременността. Мисля, че е важно къде се намира и дали не пречи на имплантирането. Може да потърсите и второ мнение1, за да се астраховате допълнително. А също и да помислите за отстраняване на миомния възел, за да няма никакви пречки следващия път. Успех!

По-добре е да се махне, защото не се знае в кой етап от бременноста може да направи голям проблем.Това са излишни рискове.
« Последна редакция: Февруари 27, 2009, 10:49:53 am от Pesheck »
*
Re: Миомен възел пречили при забременяване.
« Отговор #1 -: Януари 11, 2008, 16:01:56 pm »
Щом са казали докторите, че не пречи значи е така.Не виждам защо да се прави операция на жена ти просто така.Някои от възлите могат да се махнат само с коремна операция която си е тежка и трудно е възтановяване то иначе е хубаво възела да се следи и ако нараства при определена големина препоръчват да се прамахне.Потърсете информация от различни специалисти.
« Отговор #2 -: Януари 11, 2008, 18:19:07 pm »
Благодаряви за отговорите.Ние продължаваме със следващата инсеминация другия месец.Може и да се консултираме с друг лекар за миомния възел.

Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #3 -: Януари 11, 2008, 21:33:57 pm »
При цветната ми снимка ми откриха един миомен възел и доктора каза, че не пречи за забременяването - въпросът е дали расте и къде се намира. Но все пак лекарите, при които ще ходите за инсеминация, най-правилно ще ви информират. Успех!!!
« Отговор #4 -: Септември 16, 2008, 12:14:00 pm »
Тази темичка е доста назад,хайде да е преместим напред и да чуем още някой отговор.

Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.
« Отговор #5 -: Септември 16, 2008, 14:42:44 pm »
Ами на мен ми откриха миомен възел при лапароскопията /1 см/. Докторът, който ми направи процедурата ми препоръча да го махна. Други лекари ми казаха, че няма да пречи и може да се махне заедно със раждане-секцио. След лечението на ендометриоза, възелчето намаля и с инвитрото всичко е наред - карам си бременността и само следят размера на възелчето, което не попречи на имплантирането на бебето.
Стискам ви палци и успех!!!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #6 -: Септември 16, 2008, 15:09:00 pm »
Доколкото знам не пречи! Имам позната която забременя с миомни възли, имаше прекрасна бременност, роди безпроблемно и е на 42
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #7 -: Септември 16, 2008, 18:01:19 pm »
Аз забременях спонтанно с миомен възел 13 мм. и не само не пречеше на забременяването, но също така не попречи и на бременността. Мисля, че е важно къде се намира и дали не пречи на имплантирането. Може да потърсите и второ мнение1, за да се астраховате допълнително. А също и да помислите за отстраняване на миомния възел, за да няма никакви пречки следващия път. Успех!

По-добре е да се махне, защото не се знае в кой етап от бременноста може да направи голям проблем.Това са излишни рискове.
И аз съм на това мнение,понеже възелът наистина може да започне да расте по време на бременноста,но пък при вас е доста малък и щом лекар е преценил,че не пречи на забременяване,значи е така,но при бременност трябва задължително да го следят да не направи беля.На мен също ми махнаха 3,5см. възел и при лапароскопията се е видял още един около 1 см.но е много близо до пикочния мехур и не подлежи на премахване,сега при всеки преглед док.го следи да не нараства и дай Боже да забременея ще го мисли при раждане.Успех ви желая дано скоро успее жена ти да забременее.
« Последна редакция: Септември 16, 2008, 18:03:22 pm от marina75 »

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #8 -: Януари 18, 2009, 14:56:20 pm »
Здравейте момичета. Искам да ви кажа да не бързате със заключенията на някой "доктори". Аз имах миомни възли и отидох в клиниката на д-р Мазнейкова. Там ми казаха, че трябва да ме оперират, защото те могат да попречат на износването на плода. Тогава бях много наивна и изплашена. Почти година след това бебето не идваше и отидохме в Майчин дом при д-р Емил Филипов за диагностична лапароскопия. Оказа се че вследствие на тази операция съм получила много сраствания и запушени траби. Не е трябвало да се махат, но   д-р Димитров иначе нямаше да си вземе 700лв. Та сега този "д-р" ме доведе до ин-витро.  :bonk:

*
« Отговор #9 -: Януари 19, 2009, 12:27:14 pm »
Мисля,че зависи къде се намира миомния възел и колко е голям.Аз минах през три хистероскопии за четири месеца,за да ми изчистят вътрематочен възел.Преди това доктора обясни,че този възел ще "избута" плода и бременност е невъзможна.Тогава знаех,че това са полипи,а преди няколко дена от доктора разбрах,че в клиниката ми викат "голямата миома".Може би когато е малко и е "длече"от плода,протича нормална бременност.Най-важното е да попаднеш на правилните лекари.
« Отговор #10 -: Януари 20, 2009, 21:48:01 pm »
Daliana,има ли значение в кой ден от цикъла се диагностицира и маха полипа?Имаше ли болка и силно кръвотечение след хистероскопиите,проблеми с цикъла?
Благодаря!

*
« Отговор #11 -: Януари 20, 2009, 22:48:30 pm »
Да,вътрематочните полипи,възли и т.н.се диагностират 8,9,10-ти ден,тогава се и оперират.Хистероскопията е с пълна упойка и безболезнена,аз си тръгвах след три часа от клиниката.След това има слабо кървене около 5-6 дена.Каквото и да ти предстои,ти желая успех.
*
« Отговор #12 -: Януари 23, 2009, 18:08:38 pm »
Много зависи къде са възлите. Аз си износих бременността без проблими с възел 40мм. на задна маточна стена и други по-малки.

*
« Отговор #13 -: Февруари 27, 2009, 09:06:32 am »
На мен ми откриха миома през 2001 г. Отглеждах си я 6 години и тя така нарастна и навлезна към кухината, че големи проблеми си имах. И не можах да забременея за това време. В този период минах през много лекари - някои казваха, че е на гадно място и няма да забременея, други казваха, че има шанс. Започнаха тежките кръвоизливи и трябваше да се оперира. При 4 часова операция едва ми спасиха матката, но я отстраниха. Всъщност са отстранили и още 2 по-малки миоми.
Сега се опитвам да забременея (от 1 година) и понеже не се получава започна изследвания в клиника по стерилитет.
За мое голямо съжаление ми откриха пак миома - 13 мм. Естествено много се притесних. Но ми казаха, че е на такова място, че за сега не пречи за бременност и няма да се пипа за сега. И аз вярвям на моя лекар.И въобще няма да й обръщам внимание за сега. Продължаваме си с процедурите по забременяване.
Нямам сраствания от операцията, тръбите са ми проходими, кухината на матката е добре оформена.
Моя съвет е за миоми да се консултирате с гинеколози-оператори и то с добър имидж.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."