0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Vanya1972

• **
  • 51
  • Моите три слънчица
Помощ счетоводители - ПОМОГНЕТЕ
« -: Декември 10, 2008, 10:59:15 am »
От м. Февруари, 2008 не съм на работа. Тогава започнах с първия си неуспешен опит инвитро и след това продължих с лечение, през октомври ми беше вторият опит - за голяма радост успешен. В момента съм бременна с тризнаци. Интересува ме как мога да се самоосигуря за да мога да получавам майчински след раждането. Нали сега приеха, че трябва да сме осигурени 12 месеца, за да получим майчински. Имам ЕТ, което в момента е замръзено, не развива дейност. Дайте съвет, какво мога да направя. Благодаря ви предварително
Re: Помощ счетоводители - ПОМОГНЕТЕ
« Отговор #1 -: Декември 10, 2008, 17:52:38 pm »
Vanya1972  първо трябват да те назначат някъде на работа в някоя фирма.(не е задължително да започне дейност ЕТ-то). Мисля че това за 12 м. още не е прието. Няма проблем че не се осигуряваш последните 12 месеца т.е. ще вземаш майчинство 220 лева. Незнам каква ти е целта (по-високо майчинство ли).
Може да те назначат да речем след 2 месеца. Ти си имаш минималния трудов стаж за да получаваш мйчинство.
Май доста объркано стана но... поговори с някои познат, който може да те назначи и със неговия счетоводител.