0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
на кратко ще ви разкажа за моя проблем. Преди година и малко започнах да пълнея неконтролируемо и си правих изследвания за хормоните на щитовидната жлеза, поради фамилна обремененост. Всички бяха в норма, освен малко завишеният холестерол. Сега след този период направих нови и резултатите "меко" казано ме притесниха.
Причината да посетя отново ендокринолог е, че от 2-3 седмици започнаха да ми изтръпват ръцете докато спя, а последните дни и през деня. През цялото време ми е много студено и ме болят ставаите, забравям често и ми се спи повече от нормалното.За период от една година надебелях с 15кг. На 26г, не съм раждала.
Резултатите от изследванията са ми :
TSH >110,0 при 0.38-4.31
FT4 -1.9 при 10.6-21
TPOab 30.10 при Anti TPO 0.0-10.9
Triglyser 0.42 при 0.5-1.9
Cholesterol 6.8 при 3.6-5.3
Диагнозата ми е Декомпенсиран хипотиреоидизъм. Не намерих информация точно за този вид. Лечението е под схема с Л-Тироксин 100мг. Като лекаря ми иска след 2 месеца отново да се видим.
Въпросът е, че не знам до колко е сериозно. С тези стойности на мен ми се вижда много. МОля кажете повече.Цял живот ли ще трябва да пия лекарства?
Ще мога ли да забременея нормално? До колкото прочетох тук това е абсурдно. ТЪКМО това искахме и дойде изневиделица тази диагноза. До колко ще попречи това на плода и дали може да го предам на детето след раждане? Трябва ли да отида пак на гинеколог след тези резултати, защото бях при него преди месеци и ми казаха, че всичко е ок. Да действаме! Дайте ми повече информация. Трябва ли да се храня по различен начин? Дали ще помогнат някои храни, ако засиля витамини или нещо друго?
*
Re: Плашещи стойности на TSH >110,0 и забременяване
« Отговор #1 -: Януари 24, 2009, 18:32:24 pm »
Не бързай да се отчайваш!Аз също бях с разбити надежди след поставената ми диагноза Тиреоидит на Хашимото.Моето ТСХ беше 85,стойност също доста висока.Приемах л-тироксин и доста бързо свалих ТСХ.
Може и да забременееш нормално ,не е изключено,но моят съвет е опитите ви да продължат след като въведеш хормона в нормални граници.В противен случай е възможно да се отрази на евентуална бременост.Но пак казвам,така мисля аз.Говори с ендокринолога и гинеколога си за тези неща.Постави им тези въпроси.Успех!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Януари 24, 2009, 20:18:29 pm »
fufi, всички тия въпроси трябва да ги зададеш на лекуващия те ендокринолог. трябва да вкараш ТСХ в норма, иначе е малко вероятно да забременееш, а дори и това да стане - хипотиреоидизмът при бременната е опасен за плода.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

тсх
« Отговор #3 -: Януари 25, 2009, 13:20:20 pm »
Така е, трябва да се обсъдят с лекарите, но ми е омръзнало да ми се казва - спокойно за всичко си има време и всичко ще е наред. Искам да знам наистина как стоят нещата и затова питам вас. Лекарите са склонни или да не казват нищо или прекалено малко. Не знам с каква цел. От многото четене се обърках и уплаших повече от необходимото, но предпочитам да съм подготвена, отколкото да не знам какво ми се случва. Кажете вашият опит какъв е?
« Отговор #4 -: Януари 26, 2009, 11:38:53 am »
Ами аз ти препоръчвам да се консултираш с д-р Тодорова (ендрокринолог от София). Тя ще ти обясни с подробности всичко. Забременяване с такива стойности на ТСХ е мисия невъзможна или поне медицината твърди така. Разбира се стават и чудеса.....
Хормоните на щитовидната трябва да са в норми.
Късмет.