0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Стимулация и рак на гърдата
« -: Декември 03, 2008, 23:06:47 pm »
Здравейте, момичета!
Предстои ми стимулация за инвитро. Четох, че има риск да се появи рак на гърдата, а при мен има и семейна обремененост.
Моля, споделете мнението си!
Re: Стимулация и рак на гърдата
« Отговор #1 -: Декември 04, 2008, 06:34:04 am »
Здравей! Аз рядко пиша във форума, но специално по този въпрос имах същите притеснения, леля ми беше болна от рак на гърдата, слава богу успешно излекувана. Затова аз ходих на мамография преди стимулацията. Мамоложката ме увери, че всичко е наред и няма проблем. Препоръча ми, заради фамилната обремененост, след 40г. да ходя всяка година на мамография. Желая ти успех!
*
« Отговор #2 -: Декември 04, 2008, 09:26:12 am »
Аз съм много силно наследствено обременена в това отношение. Преглеждах се при онколог преди ин витро-то и по този въпрос той ми каза, че по принцип всяко хормонално вмешателство не е желателно, но че аз просто нямам друг избор. От друга страна изтъкна, че една бременност и дълго кърмене след това, се отразяват много благотворно. Разреши ми ин витрото.

Според мене е задължително да отидеш на профилактичен преглед преди процедурата. Успех!
*
« Отговор #3 -: Декември 04, 2008, 21:25:28 pm »
Благодаря за отговорите!!!

Аз ходя всяка година на профилактични прегледи от работа. Но тази година гинекологът го нямаше и неможах да се прегледам. В София бях много шашната и забравих да споделя притесненията си с д-р Стаменов. Но в началото на стимулацията задължително ще попитам.

ninka, bril минала ли е стимулацията ви? Имате ли проблеми в момента?
*
« Отговор #4 -: Декември 05, 2008, 09:14:35 am »
Ако имаше пряка връзка между стимулациите и рака, никой нямаше да прави стимулации. Ходи си редовно на профилактични прегледи и не се шашкай. Не съм чела за някой с такъв проблем след стимулация. Аз имам детенце от ИКСИ.