0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nikoleta

Раничка на шийката на матката
« -: Март 01, 2006, 22:34:41 pm »
Здравейте мили момичета!!!Най -сетне и аз се реших да споделя моята история.Края на януари ми откриха раничка на шийката на матката,която расте и трябва непременно да се изгори.Изписами антибиотика аугментин и клион Д 100 и след като ми свърши цикала отидох и ми е изгоряха.Много съм притеснена не съм раждала.След 3 цикъла докторката ме вика на контролен преглед и ми каза , че вируса ако нее унищожен отново ще ме гори.Тези 3 месеца не са ли много дълъг период прегледа?Ако се наложи 2 горене не ми ли застрашава възможността от забременяване?Моля ви кажете ми какво да правя.Много съм притеснена
*

nikoleta

« Отговор #1 -: Март 01, 2006, 23:03:36 pm »
за какъв вирус говори?ще откача вече?моля ви дайте си вашето мнение
« Отговор #2 -: Март 01, 2006, 23:09:14 pm »
Здравей!
И на мен ми гориха раничка,а не съм раждала.При мен беше възпалена и понеже беше отдавна не помня какви лекарства ми бяха изписали,но не помогнаха и ме гориха.Но всичко мина нормално и няма проблеми сега.
*

nikoleta

« Отговор #3 -: Март 01, 2006, 23:15:27 pm »
Благодаря ти iveto_v ,че даде своето мнение но за какав вирус ми говори гинеколожката.Из различни форуми чета ,че колкото повече манипулации се извършват по шийката на матката толкова тя губи своята еластичност.оххх просто до май ше откача докато разбера какви са резултати от прегледа
« Отговор #4 -: Март 01, 2006, 23:17:40 pm »
Не знам за вируса ,но не се притеснявай.Каквото и да е ,ще се оправи.Знам за изтъняването,но предполагам,че не е чак толкова страшно.
« Отговор #5 -: Март 01, 2006, 23:22:12 pm »
Цитат на: nikoleta
Благодаря ти iveto_v ,че даде своето мнение но за какав вирус ми говори гинеколожката.Из различни форуми чета ,че колкото повече манипулации се извършват по шийката на матката толкова тя губи своята еластичност.оххх просто до май ше откача докато разбера какви са резултати от прегледа

успокой се и недей да откачаш  :roll:  :wink:  вместо това е добре да я питаш какво е имала лекарката ти предвид...защото иначе ние можем само да гадаем какво е казала и какво е означавало това...ти би трябвало най-добре да знаеш, николета....колкото до това, че сега не получаваш отговорите толкова бързо колкото ти се иска-причината е че вече е късно и повечето момичета, не са на линия...имай малко търпение :wink:
*

nikoleta

« Отговор #6 -: Март 01, 2006, 23:29:16 pm »
Мили момичета нищо не мие обяснила относно вируса.Открими раничката чрез колпоскопия.Дори незнам кои ПАП съм 1,2 , 3, 4.А интересното е че на партнъора ми не изписа никакви харчета нямало нужда
*

nikoleta

« Отговор #7 -: Март 01, 2006, 23:32:18 pm »
Е това изтъняване iveto_v как няма да има някакво отражение
« Отговор #8 -: Март 01, 2006, 23:34:24 pm »
Копирам това от друга тема,защото мсиля че става въпрос точно за това, а не за вирус......но все пак ТИ трябва да я питаш...когато не ти е ясно нещо :P

Цитат на: lady_11
................Раничката пречи на забременяването - говори за инфекциозен процес, отделно на това може да се промени химико-биологичния състав на цервикалната слуз, която да е негостоприемна за сперматозоидите или да наруши тяхното праволинейно придвижване /пенетрация/ , тъй че лекувай си ерозиото.

Поста е от тема пак за раничките :arrow: [/b][/i][/color]

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3194
« Отговор #9 -: Март 01, 2006, 23:34:35 pm »
Аз не казвам,че няма отражение,а просто че не е фатално.При мен си е нормална матката въпреки горенето.
*

nikoleta

« Отговор #10 -: Март 01, 2006, 23:42:11 pm »
Благодаря ви момичета!!!Добре че сте вие!!!В крайна сметка всичко е божа работа дано всички имаме късмет да станем майки на живи и здрави  деца
« Отговор #11 -: Март 02, 2006, 08:37:56 am »
Николета, може да става въпрос за Човешки папиломен вирус, който не изчезва завинаги от организма и не налага лечение на партньора.Имаш ли кондиломи?А партньора ти има ли? Ако има наличие на последните-просто се премахват, не боли.
*

nikoleta

« Отговор #12 -: Март 02, 2006, 09:17:57 am »
mini_mouse здравей!!!След като се прибрах от гинеколога казах на приятеля ми че гинеколожката не е изписала никакви хапчета за него ,но аз се притесних и му казах непременно да иди на лекар да се пригледа.Всичко беше ок от неговия преглед.Просто ако е папиломен вирус нали се придава по полов път и двамата трябва да го имаме.Просто не мога да си обясня какво става ж крайна сметка.благодаря ти
« Отговор #13 -: Март 02, 2006, 09:29:11 am »
Вирусите папилома

Човешки папиломен вирус (Human papilloma virus - HPV) е името на група вируси, включваща повече от 80 различни типове. Някои от тях причиняват брадавици по ръцете или по краката, а други предизвикват брадавици в областта на гениталиите. Понякога инфекцията не се изявява с брадавици и много хора не подозират за съществуването й.
Бременността е предразполагащ фактор за появата и развитието на генитална HPV инфекция поради физиологично намаления имунитет, причинен от хормоналните промени, настъпващи в женския организъм през този период. Ето защо гениталните брадавици много често се появяват за първи път по време на бременността. Те могат да бъдат големи и многобройни и да доведат до усложнения при раждане по вагинален път: обилно кървене при разкъсване на брадавиците, а ако са разположени във влагалището може да създадат механична пречка за нормалното раждане. Макар и много рядко, възможно е заразяване на плода с HPV по време на раждането, което води до развитие на брадавици в дихателните пътища (ларинкс, трахеи, бронхи) на новороденото бебе.
Поради изброените възможни усложнения ранното диагностициране на гениталните брадавици и тяхното лечение преди термина на бременността е от особена важност.
В част от случаите, когато брадавиците са малки и не са установени през бременността, след раждането могат да преминат в обратно развитие, т. е. да се самоизлекуват.

Какво представляват гениталните брадавици?
Гениталните брадавици са израстъци или образувания с неравна повърхност, които могат да се появят в областта на външните полови органи, ануса, влагалището или маточната шийка. Могат да бъдат изпъкнали или плоски, единични или множествени, малки или по-големи.

Какво представлява "невидимата" HPV инфекция?
Понякога HPV вирусите причиняват едва доловими промени по кожата, които не могат да бъдат забелязани с просто око. Тези "микроскопични брадавици" могат да се диагностицират със специална апаратура (колпоскоп). В други случаи HPV могат да живеят в кожата, без да причиняват брадавици или други промени - състоянието се определя като "субклинична" HPV инфекция.

Как става заразяването с HPV, респ. с генитални брадавици?
HPV инфекцията се разпространява чрез директен, кожа в кожа контакт, по време на вагинален, анален или орален контакт с човек, заразен с тази инфекция. Брадавиците по останалите части на тялото (ръце, крака) се причиняват от други типове HPV и контактът с тези брадавици не причинява такива в областта на половите органи.
Брадавиците могат да се появят в рамките на няколко седмици след сексуален контакт със заразен партньор; възможно е да минат няколко месеца до появата им; може да не се появят никога. Това затруднява установяването кога и от кого е станало заразяването с вируса.
Николета, копирах този текст от женска консултация в нета.Дано ти е от полза.
Принципно няма място за паника, забременява се, ражда се/с церазово сечение обаче/, а HPV си го носиш в организма.
*
« Отговор #14 -: Март 02, 2006, 10:25:24 am »
Здравей Николета, до колкото аз зная ако ти имаш папилома вирус и партньора ти ще го има, може в момента да не е активен и чрез обикновен преглед да не се забелязва. Трябва да му се направи изследване от рода на "нашите" цитонамазка или чрез кръвна проба. Лечението е дълго и трябва много търпение. Дано да не е това, защото този вирус води до раково състояние на шийката при някои жени. Скоро четах в бг-мама някаква тема за генетален херпес или папилома вируса, ако намеря ще ти пусна линка.
*
« Отговор #15 -: Март 02, 2006, 18:54:16 pm »
Николета, не се притеснявай. Има доста хора с раничка на шийката - аз например  :) . Лошо е, че са ти открили вируса - той е причината да се влошава положението и е хубаво, че са те горили. На сестра ми и правиха същата процедура (и при нея откриха вируса) и от първото горене се оправи. Сега и правят ПАП тест на всеки 6 месеца. Всички доктори, с които съм говорила по въпроса казват, че раничката и горенето нямат връзка с незабременяването.
Стискам палци горенето да е разрешило проблема при теб!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

nikoleta

« Отговор #16 -: Март 06, 2006, 22:59:33 pm »
Момичета този вирус имали излекуване по принцип.Вие как мислите?
*
« Отговор #17 -: Март 07, 2006, 09:45:53 am »
мисля, че някои от момичетата по нагоре беше казала, че си остава в теб и винаги може да се активира пак при спад на имунната система. т.с. няма излекуване, но при редовно посещаване на лекар и следене ще може да се реагира на време и няма да се стигне до усложнения.

п.с а линка който ти обещах не го намерих.