0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
От къде да започнем
« -: Март 05, 2006, 16:43:51 pm »
Здравейте ,мили момичета!
Благодаря ве ,че Ви има.От както се регистрирах в сайта научих много.До сега не се решавах да пиша,просто не исках да си призная че със съпруга ми явно имаме проблем.Женени сме официално от 7месеца, но почти 2години живеем заедно.От толкова не се и пазим, но бебе няма :( .Знаете колко е разочароващо всеки месец ,когато ви дойде .Мислех си ,че има време,че бебчо ще се появи ,когато най-малко очакваме, ала уви :x Годините минават,след 3месеца навършвам 27г.
Моля ви дайте ми съвет от къде да започнем със съпруга ми!Явно трябва да потърсим компетентна помощ, но незнаем първо аз или той да се изследваме.Незнаем и към кои специалисти да се обърнем.Живеем в Преник , но не е проблем да отидем и до София, ако познавате там добри специалисти в тази област.
Предварително Ви благодаря.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: От къде да започнем
« Отговор #1 -: Март 06, 2006, 00:38:12 am »
Ами започнете с една спермограма направена в център по стерилитет. Първо той ще се успокои и второ ако има проблем при него ще избегнете огромните разходи по твоите изследвания евентуално. Предполагам обаче че ще предпочетете да посещавате лекар в София така че си запиши и ти един час, а от там нататък доктора си знае работата. Той ще те прегледа и ще реши от къде да започнете с изследванията при теб. Успех ти желая!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
От къде да започнем
« Отговор #2 -: Март 06, 2006, 01:06:52 am »
Здравей Pissa, Старлет е права, започнете със спермограма на съпруга ти. Що се отнася до клиника по стерилитет, на мен (също нова във форума) ми препоръчаха д-р Стаменов (виж http://www.invitro-bg.com/), а и разглеждайки коментарите на много от момичетата от Зачатие, все хубави работи се чуват за този доктор. Горе главата :)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
От къде да започнем
« Отговор #3 -: Март 06, 2006, 06:26:13 am »
Аз бих ти препоръчала и клиниката на д-р Владимиров- http://ivf.bg/ . И двете са добри.
*
От къде да започнем
« Отговор #4 -: Март 06, 2006, 16:53:03 pm »
Благодаря Ви за бързите отговори!Сега остава само да убедя съпруга ми да отидем и започваме.
*
От къде да започнем
« Отговор #5 -: Март 06, 2006, 17:15:04 pm »
Ето и от мен 3 стъпки за начало :wink: :

1. Започни прием на филиева киселина, трябва да си го пила поне 3 месеца преди да забременяваш. Ако не си го започнала, не се моткай. Погрижете се за общото си здраве-здравословна храна, движение, гимнатика, чист въздух-за физическо здраве и позитивизъм. Обичайте се и се подкрепяйте. Сега имате голяма нужда и двамата от разбиране и подкрепа.

2. Започни да си наблЮдаваш тялото, ако не си го правила до сега. Разгледай Овулационния календар в сайта. Започни да правиш овулационни тестове, мери базална температура, цервикална слуз, други признаци за овулация, дължина на цикъл и т.н. Записвай всичко и си състави таблица, която носи на първата визита при доктора си.

3. Изчети всичко в Зачатие, състави си сама мнение при кого да идеш. Направи си малко маркетингово проучване, иди в приемните на клиниките, вземи си брошури, поискай да видиш ценоразписите, огледай другите пациенти, събери инфо от нет-а, прочети темите на момичетата, в които се обсъжда обслужването и професионализмът на много клиники. Когато си готова, запиши се за първи визита.
Alexandra
От къде да започнем
« Отговор #6 -: Март 06, 2006, 17:21:55 pm »
Здравей pissa, пожелавам ти колкото се може по-малко да се задържиш при нас. Marie е много права за това как трябва да започнеш. Вероятно нейният начин ще ти се стори много дълъг но лекърите и без това ще те разпитват за тези неща. Успех  :D

*
От къде да започнем
« Отговор #7 -: Март 06, 2006, 17:30:20 pm »
Хари 77, 3 месеца работа.  :wink: Всяка жена трябва да си знае тялото, да го познава, да го разбира. И според мен е много важно да си постелеш правилно, щото после на това ще лежиш. Тръгнеш ли без ясна цел-тук спермограма, пък тя невалидна, там хормони, ама в грешния ден, при тоз лекар, ама той такъв, после при друг и т.н. на практика се губи повече време, нерви и пари. А направиш ли си планчето, от там нататък е лесно...
Alexandra