0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дали е възможно.... /полип в матката/
« -: Февруари 27, 2006, 16:22:59 pm »
Момичета, знае ли някой на 3Д ехограф възможно ли е да се види полип в матката ?
*
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2006, 16:29:00 pm »
Мисля, че може.

*
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2006, 16:36:24 pm »
*
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2006, 17:39:11 pm »
Цитат на: Bora82
Прочети тук
http://zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2351

Това го прочетох аз но никъде не пише че се вижда на 3Д полип.Аз зная че най добре се вижда чрез хистероскопия ,но тъй като при мен двама лекари бяха с противоречиви мнения дали го  има или не реших да ви  попитам защото се страхувам дали да я предприема.
*

Denstoy

« Отговор #4 -: Февруари 28, 2006, 09:43:50 am »
Моят полип не се виждаше на никакъв ехограф, видяха го и го махнаха по време на хистероскопия.
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2006, 09:54:01 am »
Моят полип д-р Стаменов ми го откри при вагинален УЗ, гледа ме над 5 пъти после и е категоричен , че имам полип.
Даже много учудено ме попита, никой ли не го е видял досега?
*

balmi

« Отговор #6 -: Февруари 28, 2006, 10:17:30 am »
При мен също откриха полипа на вагинален УЗ. Виждаше се някъде до десети ден от цикъла, а след това не, тъй като лигавицата на матката нараства и го скрива. Проследиха ме така два месеца и на третия го отстраниха с хистероскопия. Правих я в клиниката на доц. Щерев.
*
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2006, 11:23:43 am »
Цитат на: petiofi
Моят полип д-р Стаменов ми го откри при вагинален УЗ, гледа ме над 5 пъти после и е категоричен , че имам полип.
Даже много учудено ме попита, никой ли не го е видял досега?

При мен Д-р Стаменов не беше категоричен че го  има въпреки че ме гледа  на вагинално  узи затова питам за 3Д ,та  ако  има някакъв шанс да се види тогава да предприемам хистероскопия .
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2006, 11:30:14 am »
За съжаление за ЗД нямам представа, надявам се , че някое от момичетата ще може да даде отоговор на въпроса ти.
*
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2006, 11:48:00 am »
Записах си час за Д-р Давидков /Варна/ Той имал 3Д апарат така че като се върна с резултата естествено ще пиша .По телефона ми каза че възможностите на  апарата позволяват да се види със сигурност  има ли полип  .
« Отговор #10 -: Февруари 28, 2006, 13:59:35 pm »
Това е чудесно, ще чакаме да кажеш какво е положението.
Много късмет от мен!
« Отговор #11 -: Март 01, 2006, 10:47:24 am »
Нева, аз се мотах 3-4 години в изясняване имам ли полип, нямам ли. Трябва да ти кажа, че болшинството от лекарите бяха категорични, че нямам. Дори и доплер го гледаха и т.н.
В крайна сметка с хистероскопия се оказа, че има.
За тия 2-3 години, откакто опитваме за бебе, сме изхабили сума нерви и пари. Бих искала да не съм обикаляла по лекари и да търся мнение имам ли полип, а да бях отишла на хистероскопия веднага.
Интервенцията е изключително лека!
Както казва Балми, полипът се вижда само веднага след М, поне и при мен беше така. Тръгне ли да расте лигавицата, всички лекари са абсолютно убедени, че няма полип.

Също искам да ти кажа, че особено на Запад и в Щатите диагностичната хистероскопия е едно от първите неща, които се назначават (разбира се, след хормони, УЗ..).

Успех :D
Благодаря ти, Бени!