0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бихте ли погледнали
« -: Януари 08, 2009, 12:54:52 pm »
Момичета от известно време мерим т. Бях писала в темата за температурата, че ми е много ниска  :oops: но за да не спамя там, отварям нова тема. Графиката ми не е много образцова, но понеже ми закъснява, а имам сравнително редовен 28-дневен цикъл се чудех дали можете да кажете няколко думи. Както се вижда днес сутринта правихме тест и е -. Вижда се двуфазност, та се надявам да не е ановулаторен цикъл.
*
Re: Бихте ли погледнали
« Отговор #1 -: Януари 08, 2009, 13:01:13 pm »
Мими здравей,
Това което ми прави впечатление в графиката ти са ниските температури. Сигурно мериш орално. Но въпреки това са доста ниски. Може би не мериш както трябва в един и същи час, без да си ставала. Ако не дойде менструацията до два дена направи още един тест. Ще стискам палци този път да видиш двете чертички :)
« Отговор #2 -: Януари 08, 2009, 13:16:54 pm »
Съгласна съм с Мелоди. Сподели малко подробности относно това как, кога и къде мериш Т,за да можем да помогнем повече :P
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #3 -: Януари 08, 2009, 14:10:59 pm »
Благодаря ви момичета. Меря си температурата с електронен термометър лумископ, аксиално. В общи линии спазвам часа - 5-10 мин разлика и пак така без да съм ставала. Напоследък започнах да си проверявам температурата и със живачен, но честно казано няма много разлика - 0,1-0,2 градуса. Което обаче не променя тия 35 градуса. Имате ли представа, ако е ановулаторен цикъл кога горе долу можем да започнем да опитваме отново?
« Отговор #4 -: Януари 08, 2009, 14:17:14 pm »
Само за инфо ( незнам дали знаеш) електронния се държи 3-4 мин. след сигнала, а живачен поне 10 минути.
Относно графиката има пропуснати стойности точно когато е важно ( около О) и ми е трудно да дам мнение. Иначе ако по принцип са такива ниски стойностите, но си има двуфазност не би трябвало да има проблем.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #5 -: Януари 08, 2009, 17:20:07 pm »
Предполагам че ниските стойности се дължат на това че по принцип съм с по-ниско кръвно. Иначе овуто го следим с цервикална слуз и термометъра беше само допълнение. Благодаря ви за съветите
« Отговор #6 -: Януари 08, 2009, 19:30:36 pm »
ЦС не е достатъчна, това че я има не значи, че има О. По-добре комбинирай следенето й с тестове за Ову и мерене на БТ - ама редовно и резултата ще е по-достоверен :)