Здравейте!
Скоро започнахме ИКСИ-процедура със стимулация по дълъг протокол.
На 23.04.10 ми поставиха блокиращата инжекция (Золадекс), едновременно с това вземам противозачатични, (два месеца без прекъсване - от 09.03. и ще продължа до 07.05.)...
Противозачатъчните не се спирали с цел да се намалят симптомите от блокажа.Въпросчето ми е следното:
Още в деня преди поставянето на инжекцията имах леко кафеникаво зацапване. Казах в клиниката, но не достигнах до лекар и само сестричката ми отговори, че е нормално. Приех си го аз като нормално и си бях спокойна, но... Това зацапване се засили, страна по-обилно (почти като съсираци, но някак различно от менструация, с много тъмен цвят)... От два дни направо си заприличва вече на кървене...
Обадих се отново в клиниката и ми казаха да вземам по 2 таблетки от противозачатъчното...
Но аз се притесних - нормално ли е това - все пак са ми били блокаж преди 6 дена, а в допълнение вземам противозачатъчни... На какво се дължи? А след една седмица като спра противозачатъчните, какво ще стане? Аз днес отново говорих със сестричка, а не с лекар... Затова останах леко несигурна...