0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
мигрена и епидурална упойка
« -: Януари 17, 2009, 15:43:40 pm »
Момичета,предстои ми раждане с епидурална / спинална / анестезия.Четох,че е противопоказна при мигрена.Някой знае ли какви са рисковете?Питам вас,защото срещата ми отново с анестезиолога ще е точно преди раждането.По принцип моята мигрена е т.нар.менстурална.Появяваше се преди и по време на месечния ми цикъл.От както съм забременяла не ме е мъчила въобще.Но сега четейки за секциото и упойките прочетох,че епидуралната анестезия и абсолютно противопоказна при мигрена  :( ,но защо не пише.
Re: мигрена и епидурална упойка
« Отговор #1 -: Януари 17, 2009, 18:02:06 pm »
като раждах сега,аз също бях с спинална упоика и анестезиолога ми изписа от 2 ден след секциото солпадейн,защото от тази упоика от третия или втория ден след нея боли много глава,сигурно затова е противопоказна при мигрена,всички момичета бях ме така-с солпадеин след това.
*
« Отговор #2 -: Януари 17, 2009, 20:40:05 pm »
На мене от епидуралната ми се схванаха краката веднага след раждането и почти час и половина си прекарах на леглото в родилната  :lol: после ме отпусна. проблеми с главата не съм имала. Но виж, кърмата ми дойде чак на 3 ден, и ми казаха, че е закъсняла от упойката.
Успешно раждане!!!
*
« Отговор #3 -: Януари 18, 2009, 05:55:39 am »
аз също съм с т.нар. менструална мигрена и бях с такава упойка. Отидох в родилното с 1 стек малка минерална вода и 1 кутия солпадеин.Веднага след раждането изпих почти целият стек с вода /за да се изхвърлела упойката/, пих и солпадеин, но действието на упойката ме хвана на третият или четвъртият ден, за ужас на моят анестезиолог, според който всички други ги отпуска тогава. Усещането беше все едно ми се е схванал врата и не мога да стоя права, цепеше ме главата и единственото положение в което не усещах болка е като съм легнала и не се налага да си нося главата  :lol:, държа ме 1 ден и малко и мина.Естествено щом тръгнех към бебо изобщо не се сещах, че боли.
*

naiema

• 998
« Отговор #4 -: Януари 19, 2009, 10:43:26 am »
Благодаря ви момичета!!!!
*
« Отговор #5 -: Януари 19, 2009, 14:52:13 pm »
И аз съм с мигрена, и то неменструална. Не съм имала проблеми с упойката. Нито със спиналната, нито с епидуралната. Не съм имала и главоболие. Всичко си е индивидуално. След операцията ще трябва да пиеш много течности. Анестезиолога ще ти обясни.

« Отговор #6 -: Януари 19, 2009, 16:07:01 pm »
 naiema,
епидуралната аналгезия е едно, а съвсем друго е спиналната анастезия. Аналгезия означава обезболяване. А анестезия означава упойка.
При нормално раждане се прилага епидуралната аналгезия, а при раждане с цезарово сечение се прилага спиналната анестезия.
Ти по нормален механизъм или чрез цезарово сечение ще раждаш?

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #7 -: Януари 19, 2009, 18:49:26 pm »
Милена, може и двете упойки да й прилагат. Аз родих със спинална, но два дни бях с епидурална, за да не ме боли.

*

naiema

• 998
« Отговор #8 -: Януари 20, 2009, 12:08:31 pm »
Милена Б,ще раждам секцио.