0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кажете, моля, може ли да се лекува това - ТЕЖКА СТЕПЕН НА ОЛИГОСПЕРМИЯ С ВИСОК ПРОЦЕНТ НЕКРОСПЕРМИЯ! И как?! Пише, че вискозитетът е повишен, а времето за втечняване е 100мин.Предварително благодаря!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
отидете на уролог да прегледа партньора, той ще каже какви изследвания са нужни
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
На обикновен уролог мога да ли да се доверя - след като не се води и уролог? Благодаря предварително!
*
Имах предвид андролог.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
a, така вече ти схванах въпроса
да, можеш да се довериш на уролог- преглед на простата, разни изследвания
проблема е, че в България няма особенно специалисти андролози
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
a, така вече ти схванах въпроса
да, можеш да се довериш на уролог- преглед на простата, разни изследвания
проблема е, че в България няма особенно специалисти андролози

А можеш ли да побликуваш процентите от спермограмата ? мерси предварително
*
Колич.еякулат: 3мл
3,8мил./мл.
Брой сперматозоиди в целия еякулат: 11,4мил.
Нормално подвижни: 22%
Бавноподвижни /хипокинеза/: 10%
Акинеза: 68%
От неподвижните: Живи - 58%
                 Мъртви - 42%
Морфология: Нормални - 56%
            Вариации - 40%
            Патологични - 4%
Времето на втечняване е 100мин. - не знам кво означава!
И аз ви благодаря за помощта - много ми е трудно да реша какво да направя! Нали знаете, че с мъжете е по-трудно! :oops:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Ами не ви е пък чак толкова лоша спермограмата. Ама май не е правена на подходящо място, а? Като гледам тази фантастична морфология, малко ме съмнява да е от клиника по стерилитет.

*
Правена е в Русе в Клинична лаборатория в многопрофилна болница с връзки - в смисъл, че е изследвана с много внимание от лекар. Просто ми е адски трудно да го накарам да отидем в Плевен! Но позволи ми да си мисля, че е достоверна - все пак и двете не са добри! Лошото е, че в Плевен ще ми направят спермограма, но ще ме пратят при уролог. Имам позната, която оттам идва в Русе при уролог! Проблемът е, че мъжът ми е много притеснителен и изпитва ужас от болници! Просто ми е адски трудно с него! Не знам как да постъпя! Разни гинеколози се натискат да го преглеждат и лекуват! Извинявам се и благодаря!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
Ами да, мъжете са тежки гемии. Така е. Но само си помисли, че ако наистина са ви достоверни резултатите (това, че са правени от лекар не е критерий за достоверност) то може би ще трябва да се насочите към репродуктивна клиника, а това значи към Плевен, София, Варна или Пловдив. Та ако искаш му остави малко време да приеме ситуацията, но няма да ви се размине без обикаляне по доктори извън вашия град. За съжаление свестните специалисти у нас са малко. И все пак (дори с тази спермограма) първата ви стъпка трябва да е към уролог.

*
Благодаря ти Zlatulka! Би ли ми препоръчала специалист в София!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
Ако питаш за андролиог, тук е д-р Кацаров. НИе сме ходили при него и сме доволни. А също може и при д-р Бъчваров от клиниката на Щерев. Та като ще идвате до София, я направо се обади в някоя клиника и си запишете час и за спермограма. :D Поне ще стане за един ден всичко на куп и както трябва. :D

*
Да, така ще стане! Благодаря ти много! Само дано успея да го убедя да отидем, че е много трудно!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
Дай му малко време и го подготвяй по малко. Ти си го познаваш най-добре и знаеш как да го предразположиш. Ще стане. :D

*
Благодаря ти за съветите и бързите отговори! Ще пиша кво е станало като успея да го заведа! Приятен ден ти пожелавам!
*
изи, за Русе мога да ти препоръчам д-р Томитов, той е уролог. Докато се чудите какво да правите един преглед няма да ви навреди. След подобна на вашата спермограма, отидохме при него и той установи варикоцеле, което след това оперира, и увеличена простата. Но за спермограмата трябва да отидете в специализирана клиника, не се доверявай напълно на тази. Все пак като начало е добър ориентир да се насочите към мъжкия фактор.
*
Благодаря ти, Galia! Аз имам 1 тъп въпрос :oops: - Мисля си, че ако има варикоцеле, ще го видя! Как е в действителност? Външно вижда ли се нещо? Извинявам се за незнанието си!  :oops:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
Не ти е тъп въпроса. Може да го видиш, но може и да не го видиш. Зависи. При моя мъж примерно не се вижда. Не случайно прегледът е с ехограф и при мъжете.

*
При нас беше доста голямо и се напипваше. Ето тук можеш да прочетеш повече по въпроса : http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=479&Itemid=16
*
Благодаря и на двете ви! Страхотни сте!