0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, привет!

Така да се каже, дойде и моят (нашият) ред с мъжа ми да се разпишем в тази тема. Досега съм писала във форума все от свое име по теми, които засягат основно женската репродуктивна система (БТ, графики, тестове за ОВУ и т.н.). Но след като бяхме на преглед при Стаменов миналия месец и направихме изследвания, резултатът е, че сме или за инсеминации, или за ИКСИ, по-вероятно второто. Сега ми предстои да правя снимка, която ще определи дали ще пробваме с инсеминация, или директно отиваме на ИКСИ. Ето защо пиша едновременно от мое име, и от името на мъжа ми. Много ще сме ви благодарни, ако споделите мнение относно резултатите от изследванията, които досега сме направили. Тъй като сравнително отскоро ни се налага да четем за АРТ, всеки съвет ще бъде ценен.

И така, започвам с резултатите от спермограмата (те са две, но първата е от Цибалаб от миналия март и нея не я броим изобщо, защото резултатите оттам съвсем не се оказаха тези, които реално са от новата спермограма при Стаменов).

Въздържание: 4 дни
Обем: 6,5 млн.
цвят: нормален
вискозитет: повишен
РН: 8.0
концентрация: 108.2 млн/мл
общ брой: 703,3 млн
клетки: 3
Левкоцити: няма

аглутинация: не
активно подвижни: 20%
подвижни: 15%
бавно подвижни: 5%
неподвижни: 60%

морфологична оценка по Крюгер: 3%
заключение: астенозооспермия, тератозооспермия, хиперспермия

При мен ситуацията накратко е: операция преди 5 години от киста, премахнат ляв яйчник и лява тръба, сега имам само десния и дясната тръба. Преди 2 години и половина с профилкатична цел направих снимка на тръбата, беше добре проходима. Опитите ни за бебе датират от малко по-късно, от 2 години. През тези 2 години непрекъснато съм следяла Ову с тестове за Ову (винаги положителни), с БТ, с прегледи - доказано беше, че Ову има. Сега на прегледа при Стаменов правихме хормони, резултатите са:

3 ден от цикъла:
LH: 11,63 (3-5 ден: 1-18)
FSH: 6,61 (фол. фаза 4-13)
Е2: 28 (фол. фаза 39 - 189)
9 ден от цикъла:
Рolactin: 275.87 (29.46 - 513.04)
T4: 1.34 (0.71 - 1.85)
TSH: 1.361 (0.490 - 4.670)
TAT: 4.8 (< 12)
MAT: 23.6 (< 34)

В момента, както писах по-горе, ми предстои снимка на тръбата (ще я правя май месец), а успоредно с това мъжът ми си пусна изследвания при уролог. Тъй като резултатите ще са готови в края на седмицата, ще мога да ви ги напиша по-късно.
« Последна редакция: Април 01, 2007, 22:22:38 pm от seasmilebg »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: И ние с мъжа ми се присъединяваме към АРТ групата
« Отговор #1 -: Април 01, 2007, 21:47:48 pm »
Хормоните нямат реф. стойности, но ЛХ ми се вижда висок на първо четене.
За спермограмата - може би не е лошо да опитате инсеминация първо предвид големия брой.
« Отговор #2 -: Април 01, 2007, 22:15:54 pm »
Lali, мерси за корекцията! Сега в син цвят ще напиша референтните стойности, както са на листа от лабораторията.
« Отговор #3 -: Април 02, 2007, 09:38:57 am »
Въпреки, че морфологията е 3% аз също мисля, че може на първо време да пробвате с инсе.
Успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #4 -: Април 02, 2007, 11:47:24 am »
Здравей! И на мен ми се вижда LH малко завишен, а и Е2 е малко под нормата.
Предвид големия обем и аз съм съгласна с Lali, че може да пробвате с инсета. Инсеминациите са по-евтини, не толкова натоварващи и абсолютно безболезнени. Желая ти успех първо на снимката - дано тръбата е проходима. След това и успех на инсетата(ако правите такива) и дано не стигате до тежката артилерия!!!

« Отговор #5 -: Април 09, 2007, 22:46:21 pm »
Момичета, благодаря на всички, които сте се отзовали по темата ми! Честит празник и нека той донесе на всички ни още повече надежда, вяра и сила да се справим с предизвикателствата.

Моята снимка остана за следващия цикъл, сега предстои да направим консултация при Кацаров. Може би, като чета вече по-подробно за АРТ процедурите, на първо време наистина ще е по-малко стресиращо и за двамата с мъжа ми да опитаме една инсеминация, стига разбира се тръбата да е проходима. ЩЕ ви пиша пак за резултата от снимката и към какво в крайна сметка се насочваме.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Април 09, 2007, 23:11:31 pm »
Логично е да започнете с инсета, ако тръбата ти е о.к.
Пожелавам ви късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

NDK

• *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
« Отговор #7 -: Април 10, 2007, 23:11:16 pm »
Антиспермални антитела   изследвани ли са Ви?  Ако  са положителни инсето не ми изглежда приложимо?
« Отговор #8 -: Април 15, 2007, 23:46:39 pm »
Логично е да започнете с инсета, ако тръбата ти е о.к.
Пожелавам ви късмет!

Благодаря, Евро! Дано да е проходима, защото ИКСИ-то ще ми дойде много нанагорно (като лекратства и странични ефекти имам предвид).
« Отговор #9 -: Април 15, 2007, 23:47:51 pm »
Антиспермални антитела   изследвани ли са Ви?  Ако  са положителни инсето не ми изглежда приложимо?

Не, не сме изследвали. Д-р Стаменов не спомена нищо за тях - дали се очаква ние да попитами за такъв вид изследване, или да оставя инициативата на него?
*

evro

• 5167
« Отговор #10 -: Април 16, 2007, 11:12:33 am »
Добре е да се направят /антиспермалните/, и аз си мислих че посткоиталния тест е "ала бала", ама не - ако си го бях направила, щях да си спестя куп неприятности. 

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #11 -: Април 16, 2007, 21:09:59 pm »
Не става ли дума за антисперлани изолирани в кръвен серум? Те си нямат общо с поскоиталния тест. :D 8) Ако залагате на инсета е добре да се направи изследване за всеки случай. Успех от мен. :crossfingers:
*

evro

• 5167
« Отговор #12 -: Април 16, 2007, 23:55:54 pm »
Да бе душа, исках да кажа че колкото и да е малък % да има антиспермални е хубу да си ги направи преди инсе.
А примера с посткоиталние го дадох щото на мен ми се видя излишен, а той щеше да ми даде дстатъчно инфо.
Демек не е излишен теста /антиспермалия, или в моя случай другия/
Цунки!

Те осмислят живота ни!

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #13 -: Април 17, 2007, 22:01:14 pm »
Евро  :bighug:
« Отговор #14 -: Април 20, 2007, 21:39:09 pm »
Naha, Evro, благодаря за съветите! ЩЕ говоря с д-р Стаменов да направим и този вид изследвания.

Междувременно при нас има развитие със изследванията: мъжът ми ходи на преглед при д-р Кацаров, установиха варикоцеле 3 степен и сега предстои операция. Лекарят му е казал, че след операцията някъде около 6я месец спермограмата се подобрява чувствително и има шанс бебето да стане по естествен път.