Момичета, привет!
Така да се каже, дойде и моят (нашият) ред с мъжа ми да се разпишем в тази тема. Досега съм писала във форума все от свое име по теми, които засягат основно женската репродуктивна система (БТ, графики, тестове за ОВУ и т.н.). Но след като бяхме на преглед при Стаменов миналия месец и направихме изследвания, резултатът е, че сме или за инсеминации, или за ИКСИ, по-вероятно второто. Сега ми предстои да правя снимка, която ще определи дали ще пробваме с инсеминация, или директно отиваме на ИКСИ. Ето защо пиша едновременно от мое име, и от името на мъжа ми. Много ще сме ви благодарни, ако споделите мнение относно резултатите от изследванията, които досега сме направили. Тъй като сравнително отскоро ни се налага да четем за АРТ, всеки съвет ще бъде ценен.
И така, започвам с резултатите от спермограмата (те са две, но първата е от Цибалаб от миналия март и нея не я броим изобщо, защото резултатите оттам съвсем не се оказаха тези, които реално са от новата спермограма при Стаменов).
Въздържание: 4 дни
Обем: 6,5 млн.
цвят: нормален
вискозитет: повишен
РН: 8.0
концентрация: 108.2 млн/мл
общ брой: 703,3 млн
клетки: 3
Левкоцити: няма
аглутинация: не
активно подвижни: 20%
подвижни: 15%
бавно подвижни: 5%
неподвижни: 60%
морфологична оценка по Крюгер: 3%
заключение: астенозооспермия, тератозооспермия, хиперспермия
При мен ситуацията накратко е: операция преди 5 години от киста, премахнат ляв яйчник и лява тръба, сега имам само десния и дясната тръба. Преди 2 години и половина с профилкатична цел направих снимка на тръбата, беше добре проходима. Опитите ни за бебе датират от малко по-късно, от 2 години. През тези 2 години непрекъснато съм следяла Ову с тестове за Ову (винаги положителни), с БТ, с прегледи - доказано беше, че Ову има. Сега на прегледа при Стаменов правихме хормони, резултатите са:
3 ден от цикъла:
LH: 11,63 (3-5 ден: 1-18)
FSH: 6,61 (фол. фаза 4-13)
Е2: 28 (фол. фаза 39 - 189)
9 ден от цикъла:
Рolactin: 275.87 (29.46 - 513.04)
T4: 1.34 (0.71 - 1.85)
TSH: 1.361 (0.490 - 4.670)
TAT: 4.8 (< 12)
MAT: 23.6 (< 34)
В момента, както писах по-горе, ми предстои снимка на тръбата (ще я правя май месец), а успоредно с това мъжът ми си пусна изследвания при уролог. Тъй като резултатите ще са готови в края на седмицата, ще мога да ви ги напиша по-късно.