0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПРОВИРОН!отзиви
« -: Март 11, 2010, 11:42:29 am »
Здравейте,
съпруга ми е с много лоша спермограмаи ни предписаха ПРОВИРОН за 3 месеца.Има ли някой предства дали е надеждно да се приема и дава ли резултат?
11.2009 беше 1-та спермограма с много лоши показатели(6% норм.морфология),последваха 3 месеца Цинк,антиоксиданти,вит.Ц и Е,и 3 различни антибиоткиа.

Преди 10дни прави 2-ра спермограма с още по-лоши резултати(3% нормална морф.).
Естественно от това идва и проблема с неподвижността на сперматозоидите,както обясни доктора,защото щом са увредени не могат да се движат.

И също така искам да попитам ако някой има идея(защото аз нямам и съм в силен шок в момента),ако случайно забременея с някой от тези увредени сперматозоиди означава ли това,че плода може да се роди с дефекти и увреждания?

Благодаря предварително и се извинявам ако се исказвам неправилно,но в момента общо взето не знам къде съм и какво ми се случва. osi_1

:( :(
Re: ПРОВИРОН!отзиви
« Отговор #1 -: Март 11, 2010, 12:44:48 pm »
Съжалявам за лошите резултати!
Моя съпруг също е вземал Провирон, мисля 2 опаковки изпи Не мога да коментирам дали е имало ефект, защото тогава още не бях открила Зачатие и не ми беше ясно, че спермограма се прави само в клиника по стерилитет, а не в обикновена лаборатория! Това, което разбрах обаче със сигурност е че Провирона е хормонален препарат и преди да бъде назначен следва да се измери и нивото на хормоните!
Още нещо, защо съпругът ти е вземал антибиотици не разбрах? Не си написала нищо за другите стойности, освен морфологията, каква е крайната диагноза? Кой лекар ви назначи лекарството?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #2 -: Март 11, 2010, 13:53:18 pm »
Ами антибиотици му дадоха защото казаха че имал инфекция.каква обаче не ни информираха,но при 2-та спермограма нямало вече инфекция.Крайна диагноза също не ни казаха,а на спермограмата пише INFERTILE.Аз забравих да кажа че не сме в България и резултатите са на английски но ето какво показват:

Цвят        : Сив
Време втеч. :35мин
Вискозитет  :1
рН          :8

Концентрация сперма:135милион/мил               2-ра спермогр.:  26мил/мл

Мотилитет:
1.прогресивни       -3%     Норма 50%                          :4%
2.бавно погресивни  -20%                                       :10%
3.непрогресивни     -77%                                       :86%
4.VITALITY          -43%    Норма 75%                          :26%

Морфология:
1.нормални          -6%     Норма 15%                          :3%
2.head deffects     -90%                                       :91%
3.neck&midpiece def -18&                                       :67%
4.tail def          -35%                                       :36%

Бели кръвни телца   -3      Норма 1                            :1

Това е с моя превод,а и сега разбирам че трябва в клиника по стерилитет,но това ще стане лятото в България.
Не знам какво да мисля,но смятам да НЕ изпадам в депресия или паника,защото няма да си помогна така.Но в момента ми е страшно тежко.
А хормонални изследвания не са му правени и затова се чудех дали да пие този провирон.Оь Благодаря много за отговора наистина

« Последна редакция: Март 11, 2010, 13:55:06 pm от cool68 »
*
« Отговор #3 -: Март 11, 2010, 15:36:46 pm »
Ако имате възможност, направете една микробиология на еякулат. Явно заради левкоцитите
Бели кръвни телца   -3      Норма 1                            :1
са му изписали антибиотик.
И като си дойдете, направете консултация с андролог, за да се изключи варикоцеле (разширени вени на тестисите).
Иначе спермограмата изглежда грамотно. :D
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #4 -: Март 11, 2010, 18:37:13 pm »
А има ли разлика в дните въздържание преди спермограмите?

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Март 11, 2010, 22:36:29 pm »
Не знам как да го кажа, за да звучи правилно.
Драги пациенти, не приемайте хормонални препарати без направени хормонални изследвания.
Примерно така разбира ли се?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #6 -: Март 12, 2010, 12:35:14 pm »
А има ли разлика в дните въздържание преди спермограмите?

Не няма и при двете бяха след 3 дни въздържание.

Не знам как да го кажа, за да звучи правилно.
Драги пациенти, не приемайте хормонални препарати без направени хормонални изследвания.
Примерно така разбира ли се?

Да напълно се разбира и благодаря за съвета.И аз това казах на съпруга ми и не смятаме,че трябва да приема ПРОВИРОН при положение,че няма направени хормонални изследвания.

Смятам лятото в България първо да направи спермограма в клиника по фертилите и хормонални изследвания и след това ще се приема каквото има ,ако въобще има смисъл.
 osi_10 osi_10 osi_10

приятен ден момичета и благодаря на всички за коментарите и вниманието
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #7 -: Март 12, 2010, 13:32:23 pm »
Ако успеете да си дойдете за 12 юни, заповядайте в Пловдив на Деня на репродуктивното здраве. Тази година акцентът е "Поглед към мъжкия стерилитет". Ще можете да направите безплатни консултации с най-добрите специалисти в областта:
http://www.zachatie.org/drz

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde