Здрасти на всички вталени и вталяващи се дами!
Включвам се от днес в Дюканската група с вариация на тема печено пиле за чисти протеинови дни.
Пилешките гърдички се начукват хубаво, поръсват се с подправки по избор (аз лично употребих само черен пипер и мащерка). По 2 с.л. извара за всяка така оформена пържолка се смесват отново с подправки по избор (аз ползвах отново мащерка, черен пипер и малко червен пипер). Изварата се слага в гърдичките, те се завиват на стегнати рулца и се поставят в йенска тенджерка с капак(!), намазват се с малко горчица без захар, поливат се с кисело мляко и се вкарват във фурната захлупени.
45 минути на 250 градуса.
На същия принцип за ПЗ дните може в плънката да се добавят спанак, лук, може (по модел на едно от ястията в Егур-егур) плънката да се раздели на две части и да се комбинират например: спанак и пушена сьомга, спанак и гъби, спанак и извара и т.н.Спанакът върви добре и към телешко, за тези, които го предпочитат.
Поздрави и успех!