0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Гърлобол и бременност
« -: Март 22, 2006, 09:48:01 am »
Момичета, днес се събудих с ужасни болки в гърлото.Страхувам се да не съм се заразила с грип и да загубя бебето, моля ви за съвет.Нещо може ли да пия или.......?
Температура нямам, хрема също,само сливицата.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Гърлобол и бременност
« Отговор #1 -: Март 22, 2006, 09:52:14 am »
Наде, аз като бях с болно гърло преди 2 седмици, ми казаха, че може да смуча Стрепсилс, Нео-ангин и другите подобни таблетки за гърло. но ти си в първия триместър и не съм сигурна дали за теб важи това позволение. затова е най-добре да се обадиш на гинеколога!
вирус е, но не е грип това, според мен.
аз го карах същото - 3 дни болки в гърлото, после хрема, но температура нямах. а важното при теб е да няма висока температура.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Гърлобол и бременност
« Отговор #2 -: Март 22, 2006, 10:00:09 am »
Nadin74, и аз мисля, че лекарката ти ще ти каже най-добре, но тези за смикане май са Ок. Наде аз от вчера съм с кръвотечение, май изхвърлям "кухо яйце", ще видим!!!, но така или иначе бях бременна и имах неверочтен проблем с кашлица - лекарите ми изписаха антибиотик (консултитах се с три гиеколожки и пулмолог и ми казаха, че има и лекарства за бременни) затова мисля, че за гърло ще ти изпишат нещо и можеш да си го смучеш без да се притесняваш.
Успех и нема да се даваш :)
*
Гърлобол и бременност
« Отговор #3 -: Март 22, 2006, 10:00:40 am »
Цитат на: jam
Наде, аз като бях с болно гърло преди 2 седмици, ми казаха, че може да смуча Стрепсилс, Нео-ангин и другите подобни таблетки за гърло. но ти си в първия триместър и не съм сигурна дали за теб важи това позволение. затова е най-добре да се обадиш на гинеколога!
вирус е, но не е грип това, според мен.
аз го карах същото - 3 дни болки в гърлото, после хрема, но температура нямах. а важното при теб е да няма висока температура.

Благодаря ти Джам говорих и с д-р Даскалов така, че само чай но не горещ,много течности около  2 л. и 1/2, парацетамол и домаешн "арест"
Дано се оправя, днес ще изкарам на работа, но от утре съм вкъщи.

*
Гърлобол и бременност
« Отговор #4 -: Март 22, 2006, 10:05:18 am »
Аз не съм превърженик на т.нар. хомеопатични лекарства, но едната ми колежка се лекува само с такива, та тя смуче осцилококцинум (дано не бъркам), което според мен си е чиста захар, но тя твърди, че веднага пресичало всякакви болежки :wink:
Така че ако искаш пак звънни на д-р Даскалов и го питай за хомеопатията. Много е важно да не се шашнеш сега, спокойно и всичко ще се оправи за ден-два :)
*
Гърлобол и бременност
« Отговор #5 -: Март 22, 2006, 10:13:33 am »
Цитат на: StefiZ
Аз не съм превърженик на т.нар. хомеопатични лекарства, но едната ми колежка се лекува само с такива, та тя смуче осцилококцинум (дано не бъркам), което според мен си е чиста захар, но тя твърди, че веднага пресичало всякакви болежки :wink:
Така че ако искаш пак звънни на д-р Даскалов и го питай за хомеопатията. Много е важно да не се шашнеш сега, спокойно и всичко ще се оправи за ден-два :)

Благодаря ти Чефи, но той каза само това нищо друго и лежанка домой
Дано се оправя до края на седмицата.

*
Гърлобол и бременност
« Отговор #6 -: Март 22, 2006, 12:05:04 pm »
Наде, мед и лимон си разбъркай с малко водичка (да не е студена). Спокойно, важното е да не вдигаш висока температура. Оправяй се бързо!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Гърлобол и бременност
« Отговор #7 -: Март 22, 2006, 12:44:31 pm »
Наденце, аз няколко пъти се събуждах с притеснително гърло и вуйна ми, която е ДжиПи, но и педиатър каза, че на бременните дават по-често хомеопатични АнгинХил или Хомеожен. и двете съм смукала и ми помагаха. не те съветвам да приемаш традиционни лекарства. понеже ме беше страх от кашлица си купих и сиропа Стодал. а години наред спасявам грипа с Осцилококцинум. мед, лимони и чай си знаеш :D
Целуфани :D
Гърлобол и бременност
« Отговор #8 -: Март 22, 2006, 12:48:45 pm »
лекувам си гърлото за 2 дни с мед.А с билките в чая внимавай чети съдържанието  :D и оздравявай
*

manhattan

• 1439
Гърлобол и бременност
« Отговор #9 -: Март 22, 2006, 12:54:20 pm »
да, внимавай с билковите чайове. може мента, лайка...стига ти толкова :D
*
Гърлобол и бременност
« Отговор #10 -: Март 22, 2006, 13:24:41 pm »
Благодаря ви момичета, мисля да пия парацетамола който ми предписа Васко, дано се оправя само с това.А що се отнася за кашлица,хрема и т.н., Манхатън ти със Стодал ли се оправи.
Все пак се надявам да не стигна да там де, пих парацетамола малко ми помогна

*

manhattan

• 1439
Гърлобол и бременност
« Отговор #11 -: Март 22, 2006, 13:28:45 pm »
Стодал пий ако имаш наченки на кашлица, щото в момента една кашлица :evil: вземи си от таблетките за гърло
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Гърлобол и бременност
« Отговор #12 -: Март 22, 2006, 13:45:01 pm »
тва с меда, чая и лимоните помага само на здрави хора, да ви кажа...
понеже 10 дни се борих с вирус, какъвто в небременно състояние преборвам за 3 дни, знам що мед, лимон и чай съм иззобала, що лайки инхалираш и изгаргарих - нищо не помага, братчета...

апропо, четох наскоро, че всъщност, лимонът е малко нарочен за голям носител на витамин С. окзава се, че с нищо не превъзхожда останалите цитруси, да не говорим за ябълките и кивито.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Гърлобол и бременност
« Отговор #13 -: Март 22, 2006, 14:08:33 pm »
хомеопатичните не знам дали помагат,но питайте дали стават за бременни преди да се пият,защото доста от тях ме са подходящи.
<br />