0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

безпомощна за кой ли път
« -: Февруари 16, 2009, 18:34:12 pm »
Здравейте!Поподнах на сайта преди 9 мес след като решихме да имаме дете.Всички сте толкова оптимистични. Имате толкова вяра. А на мен като ми дойде на 14.02 целият свят се срина за 9 път.Дайте ми съвет как да спра да мисля за тази наша мечта за малко съкровище. Всички повтарят че има време още сме млади този стрес все ни пречи и т.н.Не съм ходила на някакъв по специфичен преглед при специалист но моят лекар казва че всичко е наред. Направо изперквам. Как да продалжа? да тръгвам ли по лекари да изчакам ли ? Моля помогнете ми
« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 16:20:50 pm от Fussii »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: безпомощтна за кой ли път
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2009, 19:19:22 pm »
Мила , всички сме минали по този път.
Само че ако изперкваш след 9 месеца липса на успех, какво ще правиш /недай си боже - не ти го пожелавам/ след две, три или повече години?
За двойка под 35 години се приема за нормално 12 месеца безуспешни опити. След това идва ред на лекаря - репродуктивен специалист.
Дай си срок 12 месеца , след това - почни да се тревожиш.
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2009, 19:38:43 pm »
И аз все това си повтарям но в главата ми е само овулация и бременност и като гледам ми се струва че всички са бременни. Дори неможах да се зарадвам на бременноста на братовчедка ми. Станала съм чудовище
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2009, 19:46:28 pm »
Не си чудовище то е ясно а и има много небременни :) Ако ще те успокоя и аз не съм засега ама скоро смятам да съм:)И то по доста по труден от естественото забременяване начин:)
Затова спри да мислиш единствено и само за овулацията си освен в онези няколко часа когато ти е:)
Усмихвай се повече, не , че от усмивки се забременява, но ще ти е по-лесно да се наслаждаваш на малките неща около теб.

Успех:)
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2009, 19:53:46 pm »
Ще опитам да мисля за друго. Ще взема да си намеря хоби за да се разсевам. Да шия гоблен например :lol: Дано помогне
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2009, 21:03:22 pm »
Намери начин да се разсейваш знам не е лесно но опитай.Организирайте със съпруга ти хубави уикенди .Мисля че не е толкоа много 9мес.Както ти е казала Лейдито изчакай да мине година и тогава /дано не ти се налага да го правиш/се ориентрирай към специалист.Успех и дано не се задържиш дълго време тук.
*
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2009, 21:22:34 pm »
Присъединявам се към мнението и съветите на момичетата. Повярвай много добре знам как се чувстваш има моменти, в които си мисля не само че всички са бременни, но и че само за това се говори на където и да се обърна... а до скоро работех и с деца!
Но наистина - не го превръщай във фикс идея и както казва майка ми - прави с*с за удоволствие, а не за бебе! това може да изложи на риск отношенията с партньора ви.
стискам палци скоро да се похвалиш с  :bfp1:, а до тогава - спокойствие и хубави мисли. не спирай да вярваш и не се отчайвай
а когато ти дотегне - ние сме тук  :grouphug2:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #7 -: Февруари 16, 2009, 21:55:10 pm »
И аз все това си повтарям но в главата ми е само овулация и бременност

Измисли си хоби. Например аз шиех гоблени. По тая причина мъжо казваше, че ако не съм в чата или форума, пак не му обръщам внимание като "плета" /така наричаше шиенето/, но в такива моменти не мислех за нищо друго освен за схемата и бода, който правя. Помагаше ми.

А за овулацията - ако я имаш, имаш я . Ако е читав и сперматозоида и правите любов в точното време - ок. Ако цервикалната слуз е с нужния биохимичен състав и пропусне сперматозоида. Ако, ако , ако ... - фактори много и в случай, че си блъскаш главата над всички тях, водещи към успешно забременяване, уверявам те, ще си за психиатрия, не за репродуктивна клиника. 
А  както казва доктор Перси - остави  поне 1% успеваемост и на Господ. :D
*
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2009, 22:07:07 pm »
идеята на lady_11 е мн добра - шиенето на гоблен действително отвлича мисълта, а и носи удовлетворение от сътвореното
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2009, 00:47:12 am »
 Реално девет месеца наистина не е много време, но според мен така и така (каквото и да правиш) само за това ще мислиш, защо не си намериш доктор, който е специалист по стерилитет и не си направите изследванията, които ти каже. Другото което е важно наистина, нека секса да си остане за удоволствие, не само и основно по схема спрямо овулацията ти :).
 Успех и по-малко притеснения.
 Ако си от малък град, не си губи времето с местни лекари, поне това е моето мнение, по скоро могат да те объркат, отколкото да ти помогнат. Има и изключения, разбира се, но все пак така си мисля, че ще си спестиш доста главоболия.
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2009, 07:22:05 am »
Страхотни сте заредихте ме с оптимизъм.  :lol:
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2009, 14:53:04 pm »
Реших и аз да се намеся по темата, защото тва с месечния цикъл и сриването на света ми е до болка познато! Миличка, моят съвет е да измислиш с какво да си отвличаш вниманието, защото и аз като теб живеех от овулация до цикъл и така-Резултата е убийствено изнервена атмосфера вкъщи от което няма никакъв смисъл! Опитай се да се усмихваш на всичко около теб!Повярвай ми, ще се чувстваш много по-добре! :balk_177:
[/url]
*
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2009, 18:26:33 pm »
Мила Силви
Според мен е рано за притеснения.Опитвате едва от 9 месеца-мисля,че не е дълъг период.Излишно си натоварваш психиката с негативизъм.
Освободи се от тези мисли и гледай на секса като на приятно преживяване с любимия.
От личен опит мога да споделя,че фикс идеята за бебе може доста да влоши връзката ви.
Не допускай това да се случи ако държиш на човека до себе си.
Намери си някакво занимание което да ангажира изцяло съзнанието ти за да не мислиш за това.
Запиши се на някакъв курс-било то език или пък курс по готварство(примерно)
Ако не работиш в момента-намери си някаква работа.
Не игнорирай социалните контакти.
Пожелавам ти успех и скоро темата ти да е с happy end.
 :bighug:
*
Re: безпомощна за кой ли път
« Отговор #13 -: Февруари 24, 2009, 11:00:01 am »
според мен прати мъжът ти за спермограма,а ти си направи тест за овулация и микробиология на влаг.секрет.Не е нужно да чакаш повече.