0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

veronika

Д-р Атанасова
« -: Септември 21, 2005, 13:47:48 pm »
Отдавна чета коментарите по различните въпроси.Не мислех че и аз ще поискам да разкажа нещо.Отдавна трябваше да отида на гинеколог.Една моя позната,която беше възмутена от въпросната лекарка ме предупреди,но чак такова нещо не вярвах че ще ми се случи.Става въпрос за Студентска поликлиника и Д-р Атанасова.Отидох на контролен преглед с направление.Споделих с нея че от 1 година не мога да забременея.Казах че мъжът ми си е направил спермограма и че при него всичко е наред(от този сайт разбрах че първо това се прави)Помолих я да си направя хормони,като и изброих кои искам.Тя като се развика,взе да ме обижда ,кои ми бил казал че трябва това да се прави и да съм отивала при него.Направо си ме изгони,дори не ме прегледа,облегната на стола,не помръдна.Ужасно бях унизена,плаках по целият път до общежитието,дори в паниката не взет автобус,бях като 'попарена с вряла вода'.А моята позната,която ме предупреди,каза че преди повече от 10 години тази лекарка и е сложила диагноза кухо яйце,пратила я при определен лекар в МА и е била насрочена за кюретаж.Представятели си.А тя горката от 3 години не можела да има деца.Тя не се съгласила,събрала си багажа и отишла във Варна(тя е от там).Там и казали:честито ще имате бебе.Роди момиченце без никакви проблеми.Чувствам се ужасно иде ми да се разкрещя.Представяте ли си няма къде да споделе,няма кой да ми помогне.Как да се оплача от това УЖАСНО отношение.А и друго за лекарката като я видяла веднъж в поликлиниката и казала:Хайде бе ти още ли не си забременяла.Това след като имала вече бебе.Но и го казала доста пресмехулно.А аз не и повярвах,не можех да допусна че някой може да е толкова,толкова....незнам какво да кажа...
Д-р Атанасова
« Отговор #1 -: Септември 21, 2005, 14:34:13 pm »
Мила Вероника,

За нещастие не всички лекари са и по призвание такива... Всички сме се срещали понякога с бездушие, незаинтересованост и какво ли не от страна на някои лекари. Затова тук обменяме и много информация кой къде ходи, от какво е доволен и от какво не и гледаме да си помагаме. За проблемите със стерилитета за съжаление не всички гинеколози са подготвени. Толкова често пишат момичета, които по 3-4 години посещават някой лекар заради стерилитет, и за този период например никой не ги праща да изследват хормони :!:  Или пък раздават хапчета за стимулация без изследване за проходимост на тръбите и какво ли още не.
Голяма част от лекарите пък толкова се дразнят, ако и пациента има своя идея за лечението си! Не знам ако съм на тяхно място как щях да мисля, но все ми се струва, че това не е правилно :!:  Лекарят и пациентът според мен трябва заедно да взимат решенията в процеса на лечение.

Ситуацията е още по-сложна и с тая тъпа система на Здравната каса, имам чувството че затова не пращат за изследване на хормони, да си "къткат" тъпите талони. И въпреки че почти всички тук си плащаме солидни здравни вноски, накрая вдигаме ръце и си плащаме всчико от джоба.

Ако имаш финансова възможност, можеш да отидеш при някой лекар с частна практика, където могат да ти обърнат внимание. Сигурна съм, че ще има и такива свестни, които работят с касата - ако предпочиташ през касата, можеш да питаш момичетата тук да ти препоръчат някого.

Специално пък в Студентска поликлиника имам чувството че са събрани сума бездушни лекари  :evil:

Но ти не бива да си късаш нервите заради тях :D

Успех!
Благодаря ти, Бени!

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Д-р Атанасова
« Отговор #2 -: Септември 21, 2005, 16:06:26 pm »
Отиди в Асоциация по семейно планиране на Дондуков, ако имаш финансови затруднения. Там преглеждат и обясняват доста подробно безплатно за студенти и хора с изключително ниски доходи или в неравностойно положение. Познавам лекар, който работи там и смятам, че за теб ще е по-добър вариант, отколкото в студентска поликлиника. И аз съм си патила от гинеколожки там: едната ми каза, че имам раничка на шийката 2 см в диаметър и няма да мога да забременея, а друга при преглед миказа, че съм прекалила със секса предишната вечер и оттам са ми проблемите, а аз не бях имала полови контакти година и половина  :lol:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Д-р Атанасова
« Отговор #3 -: Септември 21, 2005, 19:07:58 pm »
Вероника, смятай се за късметлийка че те е изгонила. Мен ме прие, направих хорм. изследвания, но нито тя, ното ендокриноложката ми казаха, че се прави на 7-ден след овулацията. Направих го на 21 ден, решиха че е нисък. В последствие се оказа, че съм доста късна овулация, така че може и да нямам проблем с прогестерона. Изписа ми Дуфастон и каза да не меря БТ защото ще е висока от него. Но дори и в листовката на лекарството пише, че не влияе бърху БТ, а тя не знаеше. А и вероятно начина по-който ми предписа Дуфастона ми е потискал овулацията. Не съм сигурна защото по нейн съвет 3 мес. не мерих БТ.
Междувремменно срещнах друг лекар в Асоциацията по семейно планиране (съвета на Ултра е добър) и не се върнах при нея.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Д-р Атанасова
« Отговор #4 -: Септември 21, 2005, 19:27:31 pm »
Чисто морален и етичен въпрос - тази докторка полагала ли е Хипократова клетва? Като не ставаш за тая работа, ми иди на бюро в ЗК, а ако не ставаш и за това, продавай зеленчуци на пазара.

Знам как се работи с хора, знам колко е специфично, знам доста неща, но аз за моите клиенти мога да не спя и цяла нощ и да мисля как да ги измъкна с извинение от л .....,  не ги навиквам и не ги отблъсквам. Ако не ми е ясна материята, по-добре да препоръчам по-добър и вещ колега, отколтото да се видя в приключение.

То май и тва ми е проблем с незабременяването - че мисля, анализирам и тъй нататък.
Д-р Атанасова
« Отговор #5 -: Септември 21, 2005, 19:30:15 pm »
Вероника, не се ядосвай. Има и лоши лекари. Горе главата, сигурна съм, че проблема ти ще се реши!!!

Късмет!
*
Re: Д-р Атанасова
« Отговор #6 -: Септември 21, 2005, 20:25:01 pm »
Вероника,
недей да си изкарваш преждевременно бели косми по косата с една стъпкана от живота жена /ако може така да се нарече/, която за да си отмъсти на незнам си кой се чуди как да се подиграва с хората. Не я познавам тая "лекарка", но бъди уверена че за свичко си има възмездие.

Ако имаш личен лекар поискай му едно направление и отивай в кв. Слатина при д-р Димитър Ленков.
бл. 18В от понеделник до петък от 9 до 17ч. 0887 631 331
Това е частен кабинет, но работи със здравната каса. Човека е супер разбран и съм много доволна от него повярвай ми. След прегледа няма да те отпрати а каквото питаш ще ти отговори и ще те посъветва

Успех
*

veronika

Д-р Атанасова
« Отговор #7 -: Септември 22, 2005, 08:47:25 am »
Момичета толкова сте мили.Благодаря ви.
*
Д-р Атанасова
« Отговор #8 -: Септември 22, 2005, 13:43:05 pm »
Вероника, това е било защитна реакция на въпросната докторка да скрие своята некомпетентност. Така реагират най-неподготвените и посредствени доктори. Бъди сигурна, че не е само тази така - десетки  са. Добре, че не сте продължили контакта си - само си спечелила от всичко. Пожелавам ти късмет :)
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Д-р Атанасова
« Отговор #9 -: Март 17, 2006, 08:52:20 am »
Съжалявам, че прочетох мненията ви за тази докторка чак сега. Днес бях при нея - помолих я за направление за хормони и влаг.секрет. Тя направо ме отряза - "Нямала лимит". След като се опитах да й обясня колко време съм загубила, за да ме отреже, тя ми каза - "Няма да си дам лимита само за една пациентка" - демек призна си че има ама не й се дават. Каза ми също - "След като можете да дадете толкова пари за инвитро, значи можете и да си платите изследванията".
Много съм разочарована! След като ми каза тези думи - станах и си тръгнах!
Д-р Атанасова
« Отговор #10 -: Март 17, 2006, 09:54:49 am »
Цитат на: misi
Каза ми също - "След като можете да дадете толкова пари за инвитро, значи можете и да си платите изследванията".

8O  8O  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Егати просташкото изказване :twisted:
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Д-р Атанасова
« Отговор #11 -: Март 17, 2006, 10:25:11 am »
Цитат на: misi
тя ми каза - "Няма да си дам лимита само за една пациентка" - демек призна си че има ама не й се дават. Каза ми също - "След като можете да дадете толкова пари за инвитро, значи можете и да си платите изследванията".
Много съм разочарована! След като ми каза тези думи - станах и си тръгнах!

горещо те съветвам да опишеш тази случка в едно оплакване от тази лекарка и да го изпратиш до здравната каса! ще си има проблем тая женица, гарантирам!
момичета, докато не почнем да ги наказваме - няма да престанат!
винаги ще получите утеха и съвет тук, но не е достатъчно само да избягате от една такава брантия! защото ето какво става - първото момиче, което е пуснало темата, отдавна си е решило проблема, но въпросната Атанасова продължава да злоупотребява и с други пациенти, така че и второто момиче си изпати от нея! и кой знае още колко ще им изгорят направленията, ще им се разтреперат душичките или по-лошо - ще загубят напразно време и пари при тая!

затова, РЕАГИРАЙТЕ! нищо не ви струва да си пратите оплакването до касата - направете го!
това, че тя е отказала да ви пусне полагащите ви се направления, защото си ги пести, е достатъчно основание да бъде санкционирана. ако в касата получат 20 оплаквания от тая кучка - ще прекъснат договора си с нея и тогава ще я видя кой ще иска да й дава пари за некадърно лечение...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

balmi

Д-р Атанасова
« Отговор #12 -: Март 17, 2006, 10:48:36 am »
Миси, освен до Здравната каса, напиши оплакване и до главния лекар на тази поликлиника. Дори можеш и лично да влезеш и да му обясниш. Аз направих всички изследвания в 25 поликлиника и нямах никакви проблеми. Казах за какво става въпрос и ми дадоха направления. Успех !!!
*

misi

• *
  • 1543
Д-р Атанасова
« Отговор #13 -: Март 17, 2006, 11:55:29 am »
Момичета благодаря за разбирането и подкрепата.
Аз също си мислех да напиша едно писъмце до по-вишестояща инстанция. Намерих мейл на управителя на Студентска поликлиника и му пиша в момента, но незнам дали ще има реакция. Ако някой знае на какъв мейл да пиша до Здравната каса нека ми го прати - гнева и възмущението ми са огромни и искам да ги излея.
Като имам отговор ще ви уведомя!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Д-р Атанасова
« Отговор #14 -: Март 17, 2006, 12:25:05 pm »
най-добре им прати обикновено писмо, по пощата!
иначе, сайта на НЗОК е www.nhif.bg - там трябва да има координати.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Д-р Атанасова
« Отговор #15 -: Март 17, 2006, 12:30:12 pm »
Аз съм им писала на мейл и то съм си давала данните в него! Резултата е никакъв. Сигурно искаш да запазиш дистанция и донякъде анонимност, но не мисля че ще ти обърнат внимание така. Най-добре отиди и си подай жалбата писмено и на място или по пощата както е писала Джам.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

misi

• *
  • 1543
Д-р Атанасова
« Отговор #16 -: Март 17, 2006, 12:35:53 pm »
Незнам дали се самонадъхвам срешу въпросната дама, вие преценете, но сега се сещам за още една възмутителна реплика. Тя ме попита дали съм студентка, аз й отговорих, че отдавна не съм и че работя.
Репликата й беше - "След като работите какъв е проблема да си платите изследванията?"
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Д-р Атанасова
« Отговор #17 -: Март 17, 2006, 12:55:59 pm »
Въобще не се самонадъхваш бъди сигурна в това
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Д-р Атанасова
« Отговор #18 -: Март 17, 2006, 13:09:25 pm »
Да ви споделя нещо по този повод. Есента ходихме с мъжа ми при доц.Конова и тя точно ми обясни кои от изследванията се покриват от касата. Обещах, че после ще й пратя талон за тях. Да, ама не. Моята лична лекарка ми съобщи, че "била питала Наташка" /не разбрах за коя Наташка иде реч  8O / и имунологичните не се покривали от касата - били високо специализирани. Много се нервирах и въпреки, че не съм конфликтна личност по принцип, реших да се разровя по въпроса. Писах мейл на РЗОК да питам дали е вярно /взех го от сайта на НЗОК/ и освен това се обадих на един безплатен телефон на НЗОК за въпроси и оплаквания /нещо като гореща линия/. Оттам ми казаха, че тези изследвания се покриват от касата и личният лекар няма основание да ми откаже. Същата вечер мъжът ми отиде при личната и й каза къде сме се обаждали  :wink: и тя веднага дала талончето. Два дена по-късно получих отговор и от РЗОК - същият - няма основание да ми бъде отказано.
Така че, Миси, аз направо бих написала оплакване срещу тази лекарка. Не ни стигат другите нерви, ами и някаква си там ще те тормози! Ама ха...
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin