0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
моля за съвет (клюки в офиса)
« -: Март 17, 2009, 23:47:08 pm »
Здравейте,
след седмица ми предстои лапароскопия.
Едно от претесниенията ми е как ще мине и резултата какъв ще е, а също така се чудя как да кажа на шефа си?
Той много обича да клюкарства, и доста разпитва, а аз не искам да разказвам за проблемите си. Бих искала да му кажа, че няма да ме има на работа поне седмица, а отпуск няма да ми даде, работя във финансов отдел и точно в този момент има доста работа. Моля ви за съвет какво да му кажа.

Бел.мод(допълних заглавието, защото се явиха две теми с еднакви заглавия)
« Последна редакция: Април 07, 2009, 12:59:13 pm от Fussii »
*
Re: моля за съвет
« Отговор #1 -: Март 18, 2009, 01:07:44 am »
Вземи си болничен от личния лекар с друга диагноза, щом не желаеш да обясняваш.Късмет!!!
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #2 -: Март 18, 2009, 01:30:11 am »
Много правелен съвет вземи си болничен лист настинала си и толкова смятам че личния лекар ще ти влезе в положение.Желая ти успех на лапарото и най важното е хубавия резултат а пък какво ще говори и клюкарства шефа няма никакво значение и хич да не те притеснява .Най важното е ти да си добре и резултата да е добър .Пожелавам ти го и спри да се притесняваш от хорското мнение и ще се чувстваш по добре.
*
« Отговор #3 -: Март 19, 2009, 22:31:51 pm »
За 4-5 дни ще успея ли да се възстановя?
« Отговор #4 -: Март 19, 2009, 23:50:40 pm »
Цитат
Зависи как ще протече операцията. При мен мина добре и се възстанових точно за толкова 3-4 дни, но има момичета, на които им трябва повече време. При теб за какво е лапароскопията?
« Последна редакция: Март 19, 2009, 23:52:42 pm от Roxy »
« Отговор #5 -: Март 19, 2009, 23:56:21 pm »
Вземи си 1-2 седмици .Шефа няма да ти влезе в положението,че се лекуваш.Аз отидох при личната и и казах ,че ако не ми даде отпуска може да ме изхвърлят от работа ако разберта ,че правим опити за бебе.Тя се оказа точен човек и успях да ис взема 1 седмица
*
« Отговор #6 -: Март 20, 2009, 00:32:01 am »
Възтановяването от лапарото е бързо -аз 1 седмица бях на работа,а имах болничен за 1 месец :lol:
*
« Отговор #7 -: Март 20, 2009, 17:15:09 pm »
Не можеш да знаеш предварително точно при теб как ще мине и как ще се възтановиш. Казваш, че ти предстои коремна операция и толкоз. Имаш сраствания от предишна операция от апандисит, които ти пречат за нещо... колкото по-невероятно го измислиш, толкова по ще хване вяра.
Няма нужда да обясняваш
В очакване ....
*
« Отговор #8 -: Март 21, 2009, 01:37:50 am »

При всеки е различно.
Аз имам 2 лапаро.И при двете беше абсолютно различно.
След 1-та се стабилизирах на 4-5 ден,а за втората трябваше да лежа 1 седмица защото имах дренаж и възстановяването беше по-дълго.
Вземи си колкото е възможно по-дълъг болничен,но ако се възстановиш по-рано и се чувстваш добре-отиди на работа.
А ако бях на твое място щях лично да кажа на шефа си за какво иде реч.
Няма нищо старшно и срамно да кажеш открито за проблема си.
Стискам палци всичко да мине добре и да се възстановиш бързо.
 :bighug:
« Отговор #9 -: Март 21, 2009, 09:11:34 am »
А ако бях на твое място щях лично да кажа на шефа си за какво иде реч.
Няма нищо старшно и срамно да кажеш открито за проблема си.
 :bighug:
SISA,зависи от шефа,но както си го/я/ описала ,щом клюкари ако дойде време за повишение илки съкращение може да си първата необлгодателствана,с претекст ,че със заболяването си не се знае кога пак ще излезеш в болнични и не могат да разчитата на теб,което епълна глупост разбира се.Затова най-добре да си изкараш един грип или по-добре бронхит от личнта за 2 седмици.В това време има сумати грипави хора ,които пътуват с автобусите и заразяват колегите си.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #10 -: Март 21, 2009, 12:36:50 pm »
съвета за болнични с друга диагноза от личния лекар е единия избор, другия какт направих аз е отпуска. стига да имаш възможност е идеалния вариант, все едно си имаш лична работа или нужда да си починеш една седмица. ако се възстановиш бързо мисля, че ще ти е достатъчно 1 седмица, ако не после и 1 болничен и така. успех и късмет.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #11 -: Април 05, 2009, 21:38:57 pm »
Благодаря ви за съветите.
Взех си болничен за 7 дни от личната лекарка. А още на 3 ден можеше да отида на работа. Чувствам се доста добре, възтанових са бързо. Оказа се че и двете ми тръби са проходими.
*
« Отговор #12 -: Април 06, 2009, 18:02:19 pm »
SISA77,браво,чудесна новина!Желая ти успех с бебеправенето и скоро да се похвалиш  с друга чудесна новина!  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #13 -: Април 06, 2009, 19:51:06 pm »
 :D Добра новина.Очакваме скоро още по-добра. :bori_002:
« Отговор #14 -: Април 06, 2009, 22:52:28 pm »
SISA77  ,желая ти  скоро да оставиш този сайт и да минеш при мамите
Re: моля за съвет (клюки в офиса)
« Отговор #15 -: Април 23, 2009, 16:28:49 pm »
сиска77, бързо възстановяване и скоро да се похвалиш че си бременна!