0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, момичета,

Досега писах повече във форумите Опити за забременяване и Стерилитет при жената,  но май сега е по-добре да задам въпроса си тук.
На 32 години съм, с един яйчник съм и една тръба, вследствие травматологична киста и последвала планирана операция за премахването и на 16год.
Преди 4год ми откриха и 2 миомни възела, които към момента са с размери 2 на 2 см, разположени в стената на матката. Знам че имам и сраствания от коремната операция, които пречат.
Откриха ми и проблеми с щитовидната жлеза - хипер функция и тироид на Хашимото, които ще лекувам около година.
Скоро правих хидротубация под ултразвуков контрол /с упойка/ и резултата за проходимост на тръбата ми е :Лявата маточна тръба трудно пропусна контрастното вещество. Лекаря ми каза, че все пак е пропуснала т.е има шанс, но ми препоръчва лапароскопия като следваща стъпка.
Моля момичетата с такава диагноза след тест за проходимост на тръба да споделят опита си какви са ми шансовете за нормално забременяване или варианта е само инвитро?

Благодаря Ви предварително.
Трудно пропусклива тръба - какви са ми шансовете?
« Отговор #1 -: Март 20, 2006, 12:53:16 pm »
Лапарото за какво ти го препоръчва?
*
« Отговор #2 -: Март 20, 2006, 13:28:05 pm »
Ами предполагам за да се огледа по-добре коремната кухина.
« Отговор #3 -: Март 20, 2006, 13:39:17 pm »
А за миомите какво ти казват - могат ли да се отстранят лапароскопски? Ако могат, мисля е добре да се направи лапаро - хем да остранят сраствания, хем да махнат миомите, хем да видят с тръбата положенито.

Имай предвид, че при евентуална стимулация при ин-витро миомите могат да тръгнат да растат и да пречат.
Въпреки че две мои приятелки забременяха веднага и родиха без проблеми с такива миоми.

Успех, Мила :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #4 -: Март 20, 2006, 13:48:10 pm »
Ами и аз много се притеснявах за миомите, но доктора каза, че като е правил хидротубацията не е видял нищо притеснително по отношение на матката. Аз пих 3 месеца билки от аптеката на ул.Поп Богомил, може и да са ми повлияли незнам. Даже доктора каза цитирам"по-добре да не се пипат, че по-лошо може да стане".
*
« Отговор #5 -: Март 20, 2006, 13:50:44 pm »
Притесненията ми са по-скоро имам ли шанс за нормално забременяване след такава диагноза след идротубация:тръбата пропусна трудно контрастното вещество.
*
« Отговор #6 -: Март 20, 2006, 16:09:16 pm »
Споеред мен има по-голяма вероятност от тубарна бременност. На твое място бих напражила лапаро - ако има възможност за леки корекции по тръбата - да ги направят.
Успех!
« Отговор #7 -: Март 20, 2006, 19:43:53 pm »
И според мен най-добре е да направиш лапарото,пък после ще мислиш варианти.Ако премахнат срастванията и тръбата се окаже непропусклива заради запушване от някакъв възпалителен процес или нещо друго и след това ти гарантират за пропусклива тръба,можеш да опиташ някаква лека стимулация и да пробваш с планова бременност още няколко месеца докато се стигне до инвитро.Но на 1-во място трябва да направиш лапарото,защото иначе риска от извънматочна бременност е твърде висок,дори и при инвитро.
  Желая ти успех и нормална бременност!
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #8 -: Март 20, 2006, 22:46:50 pm »
Vkas,моля те кажи с каква упойка ти правиха хидротубацията.На мен д-ра ми каза,че не се прави упойка.Другия месец и аз ще правя хидротубация,ама много ме е страх.Иначе съм изтърпяла 3 продухвания на тръбите с газ миналата година.
*
« Отговор #9 -: Март 21, 2006, 08:34:03 am »
piera миличка правих хидротубацията в Торакс Пловдив с пълна упойка /но някаква незнам каква, но много бързо се излиза от нея и не ти е така зле както упойка от операция/. Аз лично съм много доволна и от доктора и от цялата организация в клиниката.
Ако нещо те интересува пиши ми на лични ще ти отговоря.
Поздрави:)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Март 21, 2006, 08:37:11 am »
Хайде, стига с тези лични. Събрали сме се тук да си обменяме опит и впечатления. Личните съобщения са за неща извън репродуктивните проблеми.
За трудната пропускливост аз бих казала, че е възможно да се е получил спазъм на тръбата. Така че реално тя може би си е добре.
Аз на твое място бих изчакала с лапароскопията, ако нямате други проблеми пробвай няколко месеца естествено забременяване.
*
« Отговор #11 -: Март 21, 2006, 09:30:27 am »
Лалинка, имах впредвид за личните да не стане като реклама за клиниката тук. Ако реши да отиде там просто да и разкажа как протича процедурата и изобщо каквото я интересува за да е по-спокойна.
Иначе за спазъм на тръбата не е ли възможно само ако хидротубацията с е прави без анестезия? Моята беше с пълна упойка и си мисля, че така няма вероятност от спазъм. Поправете ме, ако греша.