0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
 Как мислите, момичета, дали е уместно да ми слагат упойка при зъболекар няколко дни след трансфер?

*
Не може ли да почака?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
 Ами на пломбиран зъб имам дупка и от време на време ме наболява, та се притеснявам да не стане по-сериозно!!! Другият вариант е да не настоявам за упойка, въпреки че съм голямо шубе в това отношение точно!!!

*
Изчакай още 3 месеца :D, после няма проблем с упойките. Разбиора се, ако не стане нетърпимо.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
 А на мен моя зъболекар ми каза точно обратното, че до третия може !!! А сега де? И ми правиха зъб, когато бях в пета-шеста седмица !!! Направо ми иде да го убия тоя зъболекар. Може ли от това да е спрял ембриона да расте?
*
Другият вариант е да не настоявам за упойка, въпреки че съм голямо шубе в това отношение точно!!!

Не е добър този вариант. Не е добре да имаш много силни болки от какъвто и да е характер след трансфер - може да предизвикат контракции. Или си търпи, ако болките са съвсем слаби, или се свържи с някой от докторите и питай вреди ли упойката (би трябвало и да знаеш какъв вид упойка слагат, аз нямам представа).

ПП. Ако зъболекарът е читав, би трябвало да е наясно по въпроса. Предполагам, че често се случва бременни да имат такъв проблем.
« Последна редакция: Март 20, 2009, 10:57:19 am от bril »
*
Непосредствено след единия ми трансфер питах док (Стаменов)дали може да се слага упойка при зъболекар, и той каза "няма проблем".
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
по принцип няма проблем да се слагат зъболекарски упойки при бременни - анестезията е локална и краткотрайна.
но също така, няма проблем да ти направят една пломба и без упойка. аз досега упойка за отстраняване на кариес и пломбиране на зъб не съм ползвала.
а "наболяващ" зъб трябва да се лекува, за да не се сдобиеш с усложнения...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
а "наболяващ" зъб трябва да се лекува, за да не се сдобиеш с усложнения...

Абсолютно е права. Когато ти писах, че може да потърпиш, имах предвид няколко дни, които са останали до теста (а не няколко месеца). Тогава така или иначе ще говориш с доктора си и можеш да го питаш и за това(предполагам, че сега ти е неудобно да го безпокоиш с такъв въпрос).