0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля Ви помогне ти ми с някакъв отговор. Направо ще се побъркам.
Стойности в понеделник - 5000
Стйности в сряда 38179
Стойности в петък (днес) - 32923
референтни стойности от 0 до 3
Предполагам че означава край но  :( :( :(. Лекарката ми миналия четвъртък (19.03.09) ми постави диагноза мисет аборт, но някак си не можаш да повярвам и поисках още малко време. Всичко ли свърши.
*
Re: Падащи стойности на ЧХГ- всичко свърши ли
« Отговор #1 -: Март 27, 2009, 20:15:28 pm »
На мен ми се струва, че някой от резултатите е грешен. Прекрасно нараства миналата седмица.
Пусни още един тест и задължително отиди за второ мнение.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Март 27, 2009, 22:07:53 pm »
Отиди на още един лекар и пусни още един кръвен тест.
Късмет и дано всичко да е наред!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #3 -: Март 27, 2009, 22:25:11 pm »
Ти в кой месец си нормално е след 12гс.нивата на ЧХГ започват да падат.Дано всичко е наред.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=542&Itemid=82
« Отговор #4 -: Март 28, 2009, 10:34:17 am »
Едва в 6 седмица и 5 дни съм. Във вторник ще потретя теста но някакси вече не се чувствам бременна спряха да ме болят гърдите и не ми се гади вече. Толкова ми е гадно изревах светосиите чкам го това бебе 4 години. Благодаря Ви момичета.
*
« Отговор #5 -: Март 28, 2009, 11:19:03 am »
Някой от резултатите е грешен. Нереално звучи за два дни стойностите ЧХГ да се променят от 5000 на 38179. Задължително повтори изследването и отиди за второ мнение.
Успех!
« Отговор #6 -: Март 28, 2009, 13:39:41 pm »
Горе главата, мила! Не се предавай предварително. Както и другите момичета са ти казали, нещо в резултатите ти не е наред. Най-вероятно втория е грешен и като повториш теста във вторник всичко ще си е както трябва.
Отиди и на друг лекар да те види на ехограф преди да се отчайваш напразно. Защото съм почти сигурна, че тревогите ти ще се окажат напразни!
Успех!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Март 28, 2009, 13:48:32 pm »
лекарката как ти постави диагноза мисед аборт? на ехограф ли те гледа?

в тия седмици, вече не нарастването на ЧХГ, а следенето на сърдечните тонова на ембриона с ехограф е показателно как се развива бременността.

ако има пулс - няма аборт. ако няма пулс - има аборт.
излишно е да се пуска ЧХГ повече. по-скоро да се търси второ мнение с УЗ преглед.

но по принцип, в тия гестационни седмици, щом ЧХГ пада (ако е достоверен резултата), става дума за аборт.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #8 -: Март 28, 2009, 16:48:41 pm »
Благодаря момичета за подкрепата. Ето малко от моята история - на дата 16 съм на преглед при лекарката си която избрах да ми води бременноста (препоръчана и т.н)каза че всичко е идеално пладен сак и ембрионче има си пулс (бях на върха на щастието нямах търпение да каза на всички толкова го чакам това бебе)и ми каза да отида пак в четвъртък на 19.03 за да ми вземи кръв и да ми пусне изледвания. Отивам на преглед тя започна да ме преглежда премири плодния сак и ембриончето каза че емриончето е пораснало от понеделник НО няма пулс (много съжалява и т.н.) още докато съм на стола ошашавена и незнаеща какво става свъни в операционната да насрочи аборт за петък са категорична диагноза мисет. Аз си стръгнах много притеснена и ревяща като магаре (по улицета хората сигурно са ме помислили за луда) звъня на лекарката ми която ме преглеждаше преди да забременея и и казвам проблема си тя веднага ме прие прегледа ме жената много внимателно и обстойно. Каза че понеже ме вижда за първи път нищо неможе да ми каже но според нея съм с една седмица по малка (на това отговаря ембриончето) т.е. или то е загинало още преди една седмица или просто със една седмица по малка защото отговаряло на 5 седмица и 5 дни и трябва да съм забременяла на 15 (което е точно така без да и казвам) а не съм в 7 седмица по цикала ми )имам много нередовен и малко странен цикъл).Каза да не се притеснявам да правя тестове за бременност (кръвни) и другия четвъртак пак на преглед. Тя ми взе кръв за първия тест който е със стойнсти 5000 (който е грешния споредмен) другите два съм ги правила в една и съща лаборатория. Сега в четвъртак (26.03) ме прегледа каза че плодния сак е пораснал и вече отговаря на 6 седмици и 3 дни (по дата на забраменяване) НО емриончето не е пораснало НО има още пулс каза да изчекаме още една седмица и тогава ще решим. Но теста в петък може би ми дава отговор преди прегледа че ебриона е загинал. Обадих и се веднага след резултата и тя пак ме успокои да изчакам ако се чувствам добре (чувствам единствено душевна болка и празнота) да не се притеснявам да повтора теста чак във вторник и в четвъртак да отида да ме види. Това е моята история съжалявам че Ви натовармам с моите проблеми но искам да споделя за да ми олекне.Благодаря.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #9 -: Март 28, 2009, 16:59:58 pm »
nemi, няма проблем да се изчака още малко. в никакъв случай не е нужно веднага да се насрочва кюртаж, както е направила първата лекарка.
ако трябва, отиди при трети специалист - за предпочитане е да има хубав УЗ апарат и да разбира от гледане на УЗ, което не всеки го умее - както сама си се убедила от твоя случай, две лекарки ти казват две противоположни неща, но не знаеш коя казва истината...

моят мисед аборт беше подобен - плодният сак нарастваше, но не и ембриончето. нямаше пулс. въпреки това, ЧХГ даже нарастваше, но не с правилните темпове.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!