0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дайте съвет за тези показатели
« -: Април 01, 2009, 20:19:25 pm »
Нека всички, които имат нужните знания да помогнат със съвет или подкрепа по следния въпрос: С посочените по-долу показатели смятате ли, че е възможно забременяване чрез някоя от АРТ процедурите? Показателите са: въздържание 6 дни, вискозитет 0 реф. ст-сти 0 до 2см., желатинови конгломерати-не, агрегация-да (реф. ст-ст не), аглутинация - да (реф. ст.- не), левкоцити под 1х10 на 6-та/мл.(това е и реф. ст-ст) , концентрация сперм-иди в мл - 37 550 000(реф. ст-сти - над 20х10 на 6), нормокинетични (а и б)-35% при норма над 50%, непрогресивно подвижни - 27% , неподвижни - 38%, при норма под 50%, концентрация прогресивно подвижни в мл. 13 143 000, морфология по Крюгер - 14,5% при норма над 14%, директен Sperm MAR IgG тест - 50% при норма под 10%,директен IgA тест 29% при норма под 10%. Заключението е астенозооспермия и антиспермални антитела.
Моля всички, които могат да коментират да се включат!!! Благодаря предварително за мненията!
*
Re: Дайте съвет за тези показатели
« Отговор #1 -: Април 02, 2009, 01:17:35 am »
Как разбраха,че има антиспермални антитела?Това е проблем.......
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Април 02, 2009, 01:23:44 am »
6 дни е дълъг период на въздържание.
Да, разбира се че може да се забременее чрез АРТ, не съм запозната антиспермалните до каква степен пречат на оплодителната способност при спонтанно забременяване, като цяло само подвижността трябва да се "барне".

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #3 -: Април 02, 2009, 01:54:06 am »
Благодаря за мненията! За антителата-причината е в аглутинацията, тя показва, че има антитела. Подвижността е свързана, до колкото знам с аглутинацията, т. е. нещата са взаимно обвързани. Предполагам, че за естествено забременяване и дума не може да става, но ми казаха, че няма надежда и за АРТ с такива резултати. И затова се надявам да прочета повече мнения на двойки с проблеми като нашите.
*
« Отговор #4 -: Април 02, 2009, 03:33:27 am »
Къде е правена спермограмата?И кои ви каза,че нямате шанс за АРТ процедурите?
Дано се включат и други момичета по темата със същият проблем като вашият.Но пиши по подробно,за да може да ти помогнем.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #5 -: Април 02, 2009, 12:42:51 pm »
Само ще кажа, че за съвременната репродуктивна медицина са безкрайно малко случаите, в които не може да се помогне. Не се отчайвай.

« Отговор #6 -: Април 02, 2009, 16:13:57 pm »
Правена е в Пловдив. А предположението, че нямаме никакъв шанс за АРТ ми го каза лаборант и са имали същия проблем в семейството. И затова пуснах тази тема, с надеждата, че ще се съберат повече мнения по този проблем.
Само ще кажа, че за съвременната репродуктивна медицина са безкрайно малко случаите, в които не може да се помогне. Не се отчайвай.
Благодаря за окуражаването, дано да не попаднем в тези безкрайно малко случаи...
Като цяло се опитваме да си изясним перспективите пред нас и затова се решихме да пишем тук и да прочетем мненията на тези, които имат такива  или подобни проблеми.
*
« Отговор #7 -: Април 02, 2009, 17:19:34 pm »
Аз мисля,че с тези показатели и антиспермални антитела е възможно инсеминация.Като при инсеминацията,антиспермалните антитела ги премахват.
Ще следя с интерес темата,защото ние сме със същият проблем.Имаме една неуспешна инсеминация и едно Икси.
« Отговор #8 -: Април 04, 2009, 20:42:03 pm »
И ние на това се надяваме-че показателите не са толкова зле. Не съм правила досега никакви АРТ и не ми е много ясно кое след кое следва. Но всичко показва, че ще се наложи АРТ. Затова много ме интересува дали има двойки с успешни манипулации с такъв вид заключения.