0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, искам да попитам разни неща за размразяването, ако може някой да помогне.
Имах три замразени ембриона, от които два много хубави и един не чак толкова. Наскоро трябваше да ми ги трансферират обратно, но когато отидох за трансфер ми казаха, че не са оцеляли при размразяването - лизирали са. Какво точно значи "лизирали"? И каква може да е причината да не оцелеят и трите? Казаха още, че няма смисъл да замразяваме повече, защото няма да оцеляват (както и че това се случва рядко). На какво може да се дължи това? Има ли изследвания, които мога да направя, за да си помогна, за изясняване на причините?
Благодаря Ви предварително за помощта и подкрепата!
*
Re: лизирали ембриони след размразяване?
« Отговор #1 -: Април 01, 2009, 00:59:28 am »
Лизирали бяха и моите 4 ембриона и поне както аз разбрах от обяснението след размразяването не продължават да се делят както би трябвало, а остават на фазата, на която са били замразени и след това загиват. Моито също бяха префектни, и 4-те. В същото време на текущ инвитро цикъл и двата пъти стигам до бластоцист трансфер, което само по себе си означава, че ембрионите са много добри. Но .... не знам да може да се направи нещо за превенция :?

*
« Отговор #2 -: Април 01, 2009, 13:24:04 pm »
И аз имам 4 замразени на фаза бластоцид.Ще видим какво ще се получи и при мен.Аз друго се чудя момичета,не е ли по-добре да замразяваме яйцеклетки. :ask:Какво мислите по въпроса?
« Отговор #3 -: Април 01, 2009, 22:24:21 pm »
Но защо не могат да оцеляват при размразяване? Може би са ги изследвали и нещо са открили :ask:
Дали преимплантационна диагностика следващия опит ще бъде полезна? Може нещо генетично да има... ще направиме по един хромозомен анализ преди това, пък да видим...А и другия път, каза док., ще пробваме с бластоцисти, че тези бяха на по 6-8 клетки, 3-ти ден

А за замразяването на яйцеклетки - мисля че не е много успешно за сега (поне това прочетох).

Благодаря за отговорите :-)
*
« Отговор #4 -: Април 03, 2009, 21:52:18 pm »
лизирането е резултат от водните кристали, образували се при замръзяването, които пазкъсват клетъчните мембрани т.е. пукат клетките. замразяването на биологичен материал / криопрезервация/ още не е проучено, при замразяване се прилагат някои техники за обезводняване, но това не винаги е достатъчно. проблема не е генетичен, така че предимплатационна диагностика или друг хромозомен анализ няма с нощо да помогнат.

благодаря Ви д-р Александров
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #5 -: Април 04, 2009, 02:16:15 am »
Аз съм след неуспешно инвитро,и имам 3 замразени на стадий 8 клетки - идеални.
Тук(в Белгия) се избягва замразяването на бластоцид!Обяснението е че замразяването на ембриони в този страдий е все още в експериментална фаза и със много слаби резултати,за това и тук при възможност се избира ЕТ на бластоцид(заради по-големия шанс за имплантация),но със условие че ако има останали бластоцити,то шанса им след замразяване е слаб,докато замразяване при 6/8 клетки шанса е по-голям да оживеят!Но шанса за бременност при криотрансфер е едва 10% на ембрион,за жалост...
Замразяването на яйцеклетки,мисля е невъзможно....на сперма - да!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Slynceто

« Отговор #6 -: Април 10, 2009, 22:20:06 pm »
Здравейте, момичета,
И аз се включвам в темата, защото и аз имам 2-3 замразени ембриончета. За съжаление не са толкова добри, както при вас. Което ме навежда на мисълта, че едва ли моите ще оцелеят след размразяване, след като вашите не са успели  :(.
Въпросът ми е: При вас каква подготовка имаше преди трансфера? Чувала съм за стимулация на матката. Но като говорих с ембриолога, той ми каза, че няколко дена преди трансфера ще слагам Утрогестан (както при ин витрото). При вас как ви подготвиха?
Благодаря за отговорите  :)
« Отговор #7 -: Април 10, 2009, 22:28:58 pm »
На мен ми изписаха клостилбегит от пети до девети ден, мисля 2х1, не щеше да ми расте лигавицата. Една инжекция овитрел три дни преди трансфер и един ден преди трансфера започнах естрофем (не помня по колко), утрогестан 3х2 и фраксипарин 0,3(задари тромбофилия).
Успех! И повече оптимизъм!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #8 -: Април 11, 2009, 02:17:46 am »
Аз още не знам със точност,т.к. ще е следващия МЦ.Докито каза,че ще проследим О и на третия ден след О ще е трансфера.Няколко дни преди трансфера ще взимам Утрогестан...дано на всички ни да провърви най-накрая :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!