0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Милички,много ме притеснява един от фактите на първият ми неуспешен опит!Да кажа първо,че съм в чужбина,Белгия(не знам,може и да е от значение).Така ние сме с мъжки фактор(резултати 10мил/мл ; 27% подвижни ; морфолигия по Крюгер 1%)
При нас беше приложено ИН ВИТРО,макар и препоръките на ембриолозите да бяха ИКСИ...
Имах 15 годни за оплождане яйцеклетки! 11 оплодени! 4 топ ембриона на стадий 8/10 деления на трети ден(трансфер на трети ден - 1 ембрион,по закон)Три замразени,останалите седем с недостатъчно качество за замразяване...
Сега въпросът е дали бихме имали по-добър резултат със ИКСИ?Как се е процедирало при вас?
Докторът сам каза,че резултата е "леко под средното"!Тревожи ме факта,че от 11 - 4 е слаб резултат който дори не ни позволи изчакване до стадий "бластоцид"!

Благодаря на включилите се :D

пп Ако има такава тема,моля модераторите да ме изместят където трябва :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Re: ИН ВИТРО или ИКСИ? Избран ли правилния метод?
« Отговор #1 -: Април 27, 2009, 19:31:45 pm »
Фибо, при мен от 11 имаше само 3 годни ембриона, които ми трансферираха, и никой от другите не ставаше за замразяване по думите на ембриолога. Като имаш напредвид, че сме с идеална спермограма, и нямаме мъжки фактор. Самия факт, че толкова яйцеклетки са се оплодили естествено при теб, според мен говори че нещата не са зле. Но това го казвам само от опит, не съм много веща.

*

fibo

• 2168
« Отговор #2 -: Април 27, 2009, 20:41:19 pm »
Краси да разбирам ли че сте правили ИКСИ?
Оставам със впечатлението че в БГ се прилага предимно ИКСИ :? или бъркам?
Борко Бърборко
« Отговор #3 -: Април 27, 2009, 21:00:56 pm »
Направихме ИКСИ, като оставихме и 5 от ембрионите да се оплодят естествено.

*

fibo

• 2168
« Отговор #4 -: Април 27, 2009, 21:05:57 pm »
Ясно.Резултата ви е много подобен на нашия...Благодаря ти че сподели...
Някакво обяснение дадоха ли ти за резултата?
На нас обяснения ни дават само ако питаме...пък като попитах за ИКСИ
ми отговориха,че ИКСИ правят само ако няма друг начин...
Борко Бърборко
« Отговор #5 -: Април 27, 2009, 21:20:40 pm »
Не, никакво обяснение не ми дадоха, затова и смених клиниката. От старата не съм доволна.

*
« Отговор #6 -: Април 27, 2009, 22:50:52 pm »
От 11 останаха 4 върнахме всички може да не е добре,но имам близнаци.
Лекаря трябва да прецени дали ще е икси,а ако не му вярвате сменете го.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #7 -: Април 27, 2009, 23:14:29 pm »
От 11 оплодени - 4 отлични е добър резултат.
На първо чете сте за Икси, но щом ембриолозите са решили Ин витро..., по-скоро трансфера на 1 ембрион е бил не добро решение, но това са само мои предположения.
От сърце ти желая следващия опит да е увенчан с успех! :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #8 -: Април 28, 2009, 00:08:38 am »
по-скоро трансфера на 1 ембрион е бил не добро решение, но това са само мои предположения.
По закон е така, Евро, Фибо прави опита си извън България, мисля. Доколкото знам, и в Япония е така. Аз също бях учудена много. Но явно си имат доводи хората, пък и държавите им осигуряват безплатни опити.
*

fibo

• 2168
« Отговор #9 -: Април 28, 2009, 00:58:12 am »
Елфи,права си.В Белгия по закон 1ви опит е с 1 ембрион,2ри -1ембрион,евентуално 2 в зависимост от състоянето на ембриона и възрастта на жената.ЗК плаща до 6 опита,като крио опита не се брои.Но както и на всякъде - който плаща -той поръчва музиката.Поисках нов опит през май,вместо крио.Оказва се,че по закон ако имам замразени съм длъжна да използвам първо тях.При 1во крио лимита е 2ембриона.

Евро,какво те кара да мислиш,че е добър резултат?Аз тука чета за 7 от 8 8O и момичетата стигат до стадий бластоцит и ЕТ на 5ти ден!
Моля ви се,ако може да бъдете мъничко по-конкретни :( Все пак имате доста повече опит от мене.Пък четох,ли четох...ама на тия въпроси Гугълчо отг няма....
Тук има много спец.клиники и конкуренцията е голяма,реклама - много...ама как да отсея доброто от средното?
Борко Бърборко
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #10 -: Април 28, 2009, 01:15:35 am »
Да, да знам че е Фибс е извън България. :) Мисля че и Шаки беше с ЕТ на 1 ембрионче.

Фибс, добър резултат е защото казваш че са ти казала че са първокласни, при ин витро или икси оплодени това е наистина добър резултат при положение че сте с мъжки фактор и морфология 1%. Като цяло развитието не е ин виво и това допълнително усложнява ситуацията, среди и ембриолози се опитват да "имитират" естествените условия, но уви колкото и да е добра лабораторията успеваемостта им не надвишава 50 %.
Пък и никой не може да ти каже дали от останалите с "не добро качество" не би се разбила бременност и здраво бебе.
Спорен е въпроса за успеваемостта на ЕТ на 2-3 ден и тоза на бластоцисти (но все пак е в полза на бластоцистния трансфер).

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

fibo

• 2168
« Отговор #11 -: Април 28, 2009, 01:27:42 am »
Спорен е въпроса за успеваемостта на ЕТ на 2-3 ден и тоза на бластоцисти (но все пак е в полза на бластоцистния трансфер).
Мдаа,обсолютно съм съгласна с теб!И много точно си уцелила мисълта ми.От тук идва и съмнението...ако бяхме с ИКСИ...повече по-добри ембриони...повече избор...ЕТ на 5ти ден...

по-скоро трансфера на 1 ембрион е бил не добро решение, но това са само мои предположения.
Ами с тия закони,за превенция на многоплодната бременност....с един куршум 2 заека,хем по-малко риск от усложнения при бременните,хем соц.министерство спестява...ама тва е др тема...те пак като за 6 опита дават,е вярно че ти подрязват крилцата малко ама поне доктора можеш да си избереш сам...
Борко Бърборко