0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
изследвания след аборт в 23 г.с..
« -: Април 29, 2009, 19:32:33 pm »
Здравейте, момичета!
Не знам къде да пусна темата, ако трябва нека модераторите да преместят.

Искам да ви благодаря първо на всички, че ни подкрепяте в този толкова труден за нас момент  :youwoman: !!!

Питах ви тук какви изследвания трябва да се направят занапред, да си знаем, при нашия проблем-спукан околоплоден мехур в 23 г.с. и това, което разбрах е
хламидия+микоплазма+уреаплазма, токсоплазмоза
влагалищен и цервикален секрет
проблеми със съсирването на кръвта
биопсия на ендометриума
листериозата
голям процент от инфекциите при ПРОМ са причинени от Бета Хемолитичен СТрептокок
токсикоза
TORCH комплекс - изследвания за хламидии,  цитомегаловирус, рубеола, херпес, токсоплазмоза
колкоскопия на маточна шийка.

Какво смятате, кои от тези изследвания задължително трябва да се направят.
А какви са цените, в Цибалаб, в клиника Надежда, някои минават ли по ЗК, кои точно.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: изследвания след аборт в 23 г.с..
« Отговор #1 -: Април 30, 2009, 12:57:02 pm »
Мило Силванченце, много, ужасно много съжалявам за това, което ви се е случило! Знам през какво мина и е наистина ужасно, че трябваше да преживееш и това.

По отношение на изследванията - лично аз бих направила задължително: TORCH комплекса, профилактично - влагалищен и цервикален секрет, листериоза... не знам за биопсията на ендометриума, може би, ако нищо не изскочи от горните. Стаменов как коментира? Обсъдихте ли някакви идеи?

Поздрави и прегръдки!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: изследвания след аборт в 23 г.с..
« Отговор #2 -: Април 30, 2009, 13:21:45 pm »
Не сме говорили с д-р Стаменов подробно, само се видяхме, трябва да ходя следващата седмица на преглед и предполагам тогава ще го обсъдим повече.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.