0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: хормони при липса на овулация
« Отговор #20 -: Март 20, 2006, 16:10:53 pm »
Цитат на: pepina_b
изчетох темата, момичета но може ли някоя от вас да ми каже кои дни евентуално мога да имам ову, при положение че цикъла не ми е редовен- от 30- до 38,40 дни. въобще възможно ли е да засеча нещо при това положение с тест???
благодаря ви предварително

С много много тестове, може да се засече пика на ЛХ(който е 12-36 часа преди овулацията). НО,ако имаш СПКЯ ,може да имаш (+)тест за овулация, но да няма овулация.
Овулацията може да се докаже с УЗ(фоликулометрия), и с покачване на БТ с 0,4-0,6 градуса.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #21 -: Март 21, 2006, 10:23:55 am »
Да се отчета и аз. Фоликула расте вече е 27 мм. лигавицата също вече е 12 мм. Но фоликула не се е спукал още. Имам болки в ляво от една седмица доста силнички, това е точно страната с неспукания фоликул. Притеснява ме че нещо обаче не разбрах, доктора каза че има около 5 мл. течност до фоликула. При въпроса ми от къде се е взела той ми отговори че се изпуска от самия фоликул. Та значи как се изпуска тази течност от фоликула след като той не се е спукал?  :roll:

Забравих да добавя че лелката я чакам след 6 дни, какво ще стане при това положение с неспукания фоликул, как ще изчезне сам или ще си остане така и при следващия цикъл и постепенно ще се абсорбира? И при това положение не е ли по-добре да отложа хормоналните изследвания?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #22 -: Март 21, 2006, 10:43:25 am »
Цитат на: Starlet
Да се отчета и аз. Фоликула расте вече е 27 мм. лигавицата също вече е 12 мм. Но фоликула не се е спукал още. Имам болки в ляво от една седмица доста силнички, това е точно страната с неспукания фоликул. Притеснява ме че нещо обаче не разбрах, доктора каза че има около 5 мл. течност до фоликула. При въпроса ми от къде се е взела той ми отговори че се изпуска от самия фоликул. Та значи как се изпуска тази течност от фоликула след като той не се е спукал?  :roll:

Забравих да добавя че лелката я чакам след 6 дни, какво ще стане при това положение с неспукания фоликул, как ще изчезне сам или ще си остане така и при следващия цикъл и постепенно ще се абсорбира? И при това положение не е ли по-добре да отложа хормоналните изследвания?

Тестове за овулация правиш ли?
Аз мисля че всеки момент ,може да се пукне фоликула.
Това,кога трябва да ти дойде няма значение. Овулацията се е изместила по назад  в МЦ.
Прави коремни-може да се пукне.
А неможе ли да ти бие Прегнил за да го пукне?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
« Отговор #23 -: Март 21, 2006, 11:14:41 am »
Цитат на: denis
Тестове за овулация правиш ли?
Аз мисля че всеки момент ,може да се пукне фоликула.
Това,кога трябва да ти дойде няма значение. Овулацията се е изместила по назад  в МЦ.
Прави коремни-може да се пукне.
А неможе ли да ти бие Прегнил за да го пукне?

При мен явно става въпрос за задържан фоликул!!! Няма смисъл от тестове за овулация сега тъй като те ми показаха овулация на 9-10 март. А коремните също не помагат правя от време на време!!! Досега не съм имала проблеми с овулацята, тук явно става въпрос за LUF синдром, с който до сега не съм се сблъсквала. А ако ми бият прегнил изследванията ми няма да са точни!!! Проблема е дали въобще ще има овулация и кога ще настъпи  :( . А и тази течност която се вижда на УЗ ме притеснява.
хормони при липса на овулация
« Отговор #24 -: Март 21, 2006, 11:39:02 am »
Е и аз знам, че се вижда свободна течност до яйчника, но след спукването на фоликула. За задържан фоликул нямам опит и не мога да помогна :oops:
Благодаря ти, Бени!

*

Starlet

• 1937
« Отговор #25 -: Март 21, 2006, 11:54:19 am »
Цитат на: FreshBreeze
Е и аз знам, че се вижда свободна течност до яйчника, но след спукването на фоликула. За задържан фоликул нямам опит и не мога да помогна :oops:

Фреши мила аз затова се  8O много като го чух. Ама като не разбирам от ехографско гледане как да си поставя диагноза сама. А пък и после бисерите които последваха на уникалния местен лекар, направо не са за разправяне  :D Ама какво да правиш, аз нали затова бия пътя до София всеки път. Но поне гледа добре на УЗ та затова го посетих. Незнам какво да мисля и какво да правя вече. А всеки момент ще ми и дойде МЦ. И накрая като отдита при доктора и като му кажа че едва ли не нищо не съм свършила още по-тъпо става  :(
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #26 -: Март 21, 2006, 11:56:18 am »
Старлетче, пиши го бегал тоя фоликул. Това е кистозен размер от там са и болките. Десетки пъти съм го изпитала. Ще се спука или преди М. или по време. Не се коркай, може да е инцидентно, но проследи някой и друг месец положението. Аз слагах прегнил няколко пъти за помощ, макар да се пукаха и сами. Бебо си стана сам самичък :D
Целувки!
*

Starlet

• 1937
« Отговор #27 -: Март 21, 2006, 12:37:21 pm »
МАН  :balk_21: Аз вече съм го отписала, ама ме притеснява това положение да не окаже влияние на резултатите от хормоните. Ма каквото стане в крайна сметка. То явно ще има два пъти изледване, ами не ми се пътува толкова само заради вземане на кръв. Щото тукашната лаборатория е като лекарите ни  :D неможе да и се има много, много вяра. Дано да успея да съчетая някак си поне нещата с пътуванията, че и те са разход и време в крайна сметка  :) . А Ман ако се повтори това положение, че и потрети какъв е начина за оправяне на нещата. Няма много моного информация по този проблем или поне аз не я откривам?  :balk_21:
*

manhattan

• 1439
« Отговор #28 -: Март 21, 2006, 13:37:44 pm »
ако се повтори, следите размера и биете Прегнил. аз поне друго не знам. така правех като улучим фоликул, щото моите растяха както им скимне. споко, пукат се и сами :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #29 -: Март 21, 2006, 14:52:19 pm »
Тази течност,която е видяла лекарката ти ,според мен е фоликуларна течност.( 2,7см фоликул,една груба смятка-течността трябва да е около 6мл.ако е сфера,но фоликула не е,така че може да е 5 мл.)
Фоликуларната течност се намира във фоликула,малко преди да се пукне,яйцеклетката се отделя от мембраната на фоликула и плува вече свободно във фол.течност.След това фоликула се пуква и яйцеклетката излиза...и т.н

! Прави коремни!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #30 -: Март 22, 2006, 02:59:40 am »
Ако ще правиш изследване на прогестерон седем дни след овулация, няма смисъл.
Ако ще правиш изследване на хормоните 3-5 ден от началото на новия цикъл този задъжан фоликул няма за окаже влияние.
И как за три месеца напълня 13 кг :roll: ? Имаш ли обяснение за това?
Изследвай си хормоните на щитовидната жлеза.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #31 -: Март 22, 2006, 07:28:36 am »
Старлет, а пиеш ли аспирин?
Четох някъде, че групата на тези препарати (към които спада и той, противо-възпалителни нестероидни)
води до образуване на ЛУФ синдром (при хора , които са предразположени към това, разбира се)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
« Отговор #32 -: Март 22, 2006, 10:00:20 am »
Цитат на: Lali
Ако ще правиш изследване на прогестерон седем дни след овулация, няма смисъл.
Ако ще правиш изследване на хормоните 3-5 ден от началото на новия цикъл този задъжан фоликул няма за окаже влияние.
И как за три месеца напълня 13 кг :roll: ? Имаш ли обяснение за това?
Изследвай си хормоните на щитовидната жлеза.

Лалинка ще правя хормони на 3-5 ден. Успокоиха ме твоите думи. Нямам обяснение за това напълняване. Преди година ходих на ендокринолог и пусках ТАТ и МАТ само, бяха си наред. На УЗ обаче докторката видя някаква малка кистичка, която според нея няма никакво влияние. Сега обаче съм си пуснала и кръвна захар, ще искам и инсулинова резистентност, а хормоните за щитовидната д-р Стаменов ми препоръча да също да ги изследвам, заедно с тестостерона и DHEA-S, за последният аз му се примолих и знам че не се поема от здравната каса, ама викам като ще ме бодат поне да правя всичко с едно бодене. Днес тябва и да се уговоря с д-р Конова и евентуално да направя и там едни изследвания и с всичко накуп ще отида при д-р Стаменов. Това ни е уговорката.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #33 -: Март 22, 2006, 10:04:28 am »
Цитат на: denis
Старлет, а пиеш ли аспин?

Не Денис не пия аспирин, поради факта че съм бивша язваджийка и имам доста чувствителен стомах. Един аспирин и после следват болки един месец. Изключително рядко си позволявам този медикамент и то ако няма накъде, дори и тогава обаче го приемам в разтворимия вариант с витамин С или аспирин протект. От както съм станала човек да съм пила аспирин 10-15 пъти в живота си
*

Starlet

• 1937
« Отговор #34 -: Март 23, 2006, 11:42:53 am »
Да се отчета след вчерашното УЗ!!! Фоликула все още не се е спукал, а си расте 34/24 мм., както и лигавицата вече е с размери 16 мм. Очаквам МЦ утре по график. Според доктора фоликулярната кисте вече почти е заела целият яйчник. Ако не се спука с МЦ има ли някаква опасност за организма ми?
*

manhattan

• 1439
« Отговор #35 -: Март 23, 2006, 12:45:36 pm »
ще се спука :D