0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
Здравейте 
Обръщам се към вас с молбата за помощ за разчитане на хистологични изследвания,които взех днес от болницата,но никой не искаше да ми обясни какво означават резултатите от тях,а на мен ми е много притеснено  :cry:
На 25 март загубихме бебчето ни- изтекаха ми водите в 20 г.с и 4 дни бях на изчаквателна терапия и задържане,но неможахме да спрем вече започналия родов процес ............................... :cry: След седмица се наложи и кюретаж,понеже след раждането не ме изчистиха и останала задържана плацента.
Днес си взех резултатите от хист.изследвания
Описанието от хист.изследване от раждането е:
децидуа  и хориални въси с трофобласт, формиращи плацентарна тъкан.
А Описанието от хист.изследване от кюретажа е:
Некротично променена децидуа със спетицио трофобластни клетки и дифузен сегментоедреноклетъчен възпалетелен пиорплтрат.

Моля да ме извините,ако има грешки в напесването,не разчитам хубаво написаното на ръка

Ще чакам с нетърпение,ако някой може да ми помогне в разчитането на резултатите.
Благодаря Ви прадварително от сърце.
*
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6077.0

Трофобласт-Външният слой на зародишевия мехур, от който в началото зародишът получава храна.

Децидуа - Лигавицата на бременната матка, която след раждането се изхвърля.

Сегментация - Разделяне на части.

От това, което аз успях да разбера, причината за твоята загуба , искренно съжелявам за случилото се , нямам дума ,но все пак е възможно да си имала възпалание на лигавицата на матката. Извадих ти една стара тема , и успях малко да преведа от Интернет част от резултатат ти. Пожелавам ти много кураж и сила!
*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
 fanta,благодаря ти много за отговора и за обяснението.
да, възпалителния процес е като резултат от кюртажа.
Аз също се надявам вече всичко да е наред.

*
ЗДРАВЕЙ ДИМЕ,

Съжалявам за това което ти се е случило.
Преживях го същото на 09.01. миналата година.
Резултата от хистологията ми беше подобен. И аз като теб се юрнах да разчитам кое какво означава.
Истината е че това са стандартните неща които пишат при изследването на плацентата.
В интерес на истината никога нищо от написаното в хистологията на води до заключение от какво се е получил аборта.

Мисля че моята история ще ти бъде полезна! Ще ти я разкажа накратко, а ти прецени дали и при теб се е получило така, и ако имаш нещо което искаш да ме попиташ, с удоволствие ще ти отговоря.

Аз също бях в 20 седмица.
 *Всичко с изследванията ми беше наред.
* Чувствах се страхотно, без прокървяване или нещо подобно
* Забелязах че ми се появи малко по-обилно течение ( почти жълтеникаво), което сестрата ми каза че е нормално вече в 5 месец- детеродните пътища се овлажнявали така.
* Гинекологичен преглед не ми беше правен!!!!!!! Само на видеозон ме гледаха
* Водите ми изтекоха просто така! Без болка, без кръв. Бяха кристално бистри.
* случката е от 21 вечерта, до 6 часа на сутринта раждане не започна! Сложиха ми хапче за да предизвикат контракции и да изхвърля плода.
* Бебето беше живо когато бях в болницата. В последствие, вечерта почина от липса на околоплодни води
*Обяснението на докторите беше че "се случва на много момичета и няма нужда от никакви изследвания"
НЕ Е ТАКА!!! Поне като си от губещата страна ...

В последствие смених доктора и пуснахме изследвания.

Листериозата ми излезе положителна. По принцип тази бактерия е в състояние да предизвика спонтанен аборт в напреднала бременност.

Лекувах листериозата и забременях пак!

В 22 седмица забелязах нещо розовеещо на бельото си и веднага посетих докторката.
Оказа се че мехура ми е пролабирал. Сама се досещаш какво се случи.
Серклаж на горещо във 22 седмица. Вероятността да успех беше 1: 1000, но се подложих на манипулацията.

Оказа се че имам цервикална недостатъчност.
Следващият пър ще ме шият и ще си износя бебенцето. :D

Искам само да те предпазя да не ти се случи това коетпо аз преживях.

Ако си имала аборт пожелание в миналото (като мен), е много вероятно да ти е увредена шийката на матката.
Също след всяко раждане( било то и в 20 седмица) шийката претърпява промяна.

Направи си всички изследвания които се сетиш, дори и само за собствено успокоение.
При следващата си бременност задължително искай да ти обърнат внимание на шийката!!!

Дано да съм била полезна...
И още нещо, ако искаш да си изплачеш мъката или просто да поговориш с някого, -- аз съм насреща
ЧАО...
*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
 optimistka,благодаря ти от сърце че сподели и за подкрепата.
Прегръщам те  :wink: