0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ето линк към статията от вестник Труд, интервюто с д-р Владимиров относно инвитро матурацията :D
http://calendar.zachatie.org/doc/statia.JPG
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
благодаря, Стефи!
статията е написана грамотно, бравос.
а малкия Мартинчо голям сладур - с тия бузи, за момент се запитах как ли са го извадили от епруветката такъв пухест и дибеличък, хихихи :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

И какво излиза?

Че без медикаменти за стимулация този метод е по-евтин от другия :?:
*

jam

• *
  • 14924
Цитат на: ironic_
И какво излиза?

Че без медикаменти за стимулация този метод е по-евтин от другия :?:

цената на един инвитро опит се състои от 2 компоненти - цена на процедурата и цена на медикаментите.
цената на самата процедура при ИВМ е малко по-скъпа, отколкото при обикновено инвитро.
но пък изцяло липсва компонентата цена на медикаментите.
следователно, като цяло сумата за ИВМ е по-малка от тази за обикновено инвитро.
това е и един от плюсовете на ИВМ.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Абе не е точно без никакви лекарства :wink:
Слагат се, но много малко, може би 5-6 инжекции :roll:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Все пак се замислям върху проблема какво ще бъде качеството на яйцеклетките, които ще зреят в изкуствената среда.  :?:

Дали шансовите за успех на една такава процедура не падат още?

:00001754:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Имайте предвид,че това е метод,който се използва само в 5-6 страни в цял свят и все още е експериментален.Аз разпитвах Владимиров за него и той ми каза ,че в никакъв случай яйцеклетките при него не са по-качествени,напротив.Но пък дава толкова много надежди на такива като нас...Май това е целта.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Цената едно на ръка ама се спестява и голямата стимулация. Звучи добре ама... По-добре всички вече да сме мами преди да е добил популярност този метод у нас  :wink:

Благодаря, Стефинка. Хубава и образователна статия. Дай Боже всекиму такава пълна с радост къща
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Стефи, благодаря за статията.

Ама как така, единственият шанс за тия 250,000 двойки бил ин-витро :!:  :?:  :!:  :?:  :!:  :?:  :?:  :?:  8O

А след като от IVM в света до момента са родени 300 бебета, според мен е рано да се заключи, че рискът от малформации е същия като при естествено оплождане/стандартно ин-витро. Дано медицината скоро има по-солидни данни в тази посока и методът намери по-широко приложение.
Аз на тоя етап не бих си позволила "експерименти".
Благодаря ти, Бени!

*
Фреши, ИВМ-то не е експеримент, то се прилага при жени, които имат медицински показания за това. Не се прилага при всеки за щяло и нещяло.
Стефи, при само 300 деца, родени към момента след IVM в света, мисля че си е в експериментална фаза методът, дори и при жени с показания.
Както, предполагам, в началото е било с ИКСИ, а после вече са се родили достатъчно бебета, пораснали са, за да може да се каже, че не се увеличава рискът от малформации.

Това ми беше мисълта, дано и с IVM се окаже така.
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• *
  • 14924
че е в експериментална фаза - в експериментална е.
но искам да изтъкна, че не е нужно да се изчака децата да се родят и да израснат, за да се види имат ли малформации или нямат.

изследванията за наличие на малформации и генетични аномалии у плода се правят още ин-утеро, преди раждането - чрез ултразвукови изследвания и чрез амниоцентеза.

Джами, не съм специалист по малформации - но всички ли се откриват веднага с раждането? Дали няма такива, които се откриват в по-късна детска възраст? Всъщност не знам дали правилно ползвам термина малформации, имам предвид вродени заболявания или предразположеност към заболявания.
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• *
  • 14924
а, Фреши, явно неправилно се използва изразът просто. под "малформация" се разбира някакво увреждане/неправилно развитие на телесен орган - тези неща вече се виждат на УЗ преди раждането, стига да гледа който трябва.
а склонност към заболявания, естествено, не може да се види или прогнозира - но там е тъмна Индия и едва ли някой може да докаже на какво се дължи - на процедурата, на бременността, на околната среда след раждането, на гените на родителите или на нещо неизвестно...

апропо, доколкото ми е известно, вече има бременна след ин-витро матурация и в България! :)

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Голямо бонбонче е този Мартинчо, само дето не разбрах той по новия метод ли е заченат или по класическото ин витро.  
Що се отнася до ИНМ мисля си, че дори е по-добър от IVF, а то и самият доктор го казва в статията, така на жената и се спестява хормоналната атака. А що се отнася до предразположеност към заболявания и т.н., съм абсолютна съгласна с Джами, ако те се установят едва след като бебето се е появило здраво и читаво на този свят, ходи та установявай какво точно ги е причинило, освен ако не са едни и същи у всички бебета, заченати по този метод.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Мда, но ако се установи, че заболеваемостта от (примерно!!!) астма е 15 пъти по-голяма при деца, заченати с IVM в сравнение с останалите деца ...
Иначе и аз много ще се радвам този метод да има бъдеще, защото съм много против тези сериозни стимулации!
Благодаря ти, Бени!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Иначе и аз много ще се радвам този метод да има бъдеще, защото съм много против тези сериозни стимулации![/quote]

ДАНО!!!
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6