0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Колко време се почива след неуспешен опит ин витро?
« Отговор #20 -: Април 06, 2006, 05:05:21 am »
Аз наскоро питах доктора ми по този въпрос та отговора беше че обичайно се изчаква около 3 месеца. Но както обикновено в тази област всичко е индивидуално :-)
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
Колко време се почива след неуспешен опит ин витро
« Отговор #21 -: Април 06, 2006, 11:34:38 am »
Здравейте момичета ,ще се включа и аз въпреки че от скоро съм член на форома .Искам да приветствам всички с пожелание за успех в АРТ методите.
 :wink: Аз съм на на същото положение като КОТАРАНКА-с тази разлика че успяха да спасят трабата . Предстои ми 3-ти опит ,да наистина е много индивидоално при всеки .При мен лекара ми каза ,че ако има 2- редовни цикала в норма може да се започне наново .
Аз правих миналата година за велик ден -след коете след 2м. само трансфер на  3 замразени ембриони и октоври още веднъж трансфер на още 3 замразени ,след което началото на годината направих 2-рия си опит с върнати 4-ембриона нямах замразени . До дни започвам стимолацията .
Този път лекара ме посъветва да минат 2-МЦ за това е много индивидоално . Знам какво е и стремежа и желанието за успех колко е тежко ...но ще се борим.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ
« Отговор #22 -: Април 06, 2006, 14:16:21 pm »
Jimn, благодаря че се включваш. Всеки споделен опит помага. Аз проучих малко как стои въпроса в Белгия. Практиката там е 2, 3 месеца. Пак зависи дали ще имаш нормален цикъл и какви са ти хормоналните нива. Чакам още малко инфо от там по този въпрос и ще пиша пак. Не знам само дали не е удачно да се пият някакви лекарства (или добавки) за по-бързото възстановяване на организма след този хормонален шок  :?:  Докторът нищо не ми предписа.
« Отговор #23 -: Април 06, 2006, 23:11:17 pm »
Котаранка, казваш, че тръбата ти не е съвсем пропуснала. Бих те посъветвала да провериш за хидросалпингс преди следващ опит инвитро.
И успех, мила :)
« Отговор #24 -: Април 07, 2006, 08:42:43 am »
Цитат на: vivita
Котаранка, казваш, че тръбата ти не е съвсем пропуснала. Бих те посъветвала да провериш за хидросалпингс преди следващ опит инвитро.
И успех, мила :)

Vivita, мерси за подкрепата  :kiss:  Знам, че като ме оперираха за извънматочна, едната тръба с ембриона е махната, другата е имала леки сраствания и са ги отстранили. След врме, като правих цветна снимка казаха, че пропуска, обаче можело да има малко срастване. Но не бяха хич сигурни, защото имало възможност от силната болка (аз съм с много нисък праг на чувствителност и доста пищях и ревах  :( ) да съм получила спазъм и това да е рефлектирало. И ми казаха да опитвам и че никой не може да каже, дори при нормална тръба, дали няма да се получи извънматочна. И само като чух отново ивънматочна и си представих отново целият ужас на една подобна операция, реших твърдо - ин витро. Не знам какво е хидросалпингс  8O  - предполагам, че във форума има доста по въпроса и ще се поразровя. Благодаря ти за съвета  :thankyousign:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #25 -: Април 07, 2006, 10:34:26 am »
Цитат на: Kotaranka
Знам, че като ме оперираха за извънматочна, едната тръба с ембриона е махната, другата е имала леки сраствания и са ги отстранили. След врме, като правих цветна снимка казаха, че пропуска, обаче можело да има малко срастване. Но не бяха хич сигурни, защото имало възможност от силната болка (аз съм с много нисък праг на чувствителност и доста пищях и ревах  :( ) да съм получила спазъм и това да е рефлектирало. И ми казаха да опитвам и че никой не може да каже, дори при нормална тръба, дали няма да се получи извънматочна. И само като чух отново ивънматочна и си представих отново целият ужас на една подобна операция, реших твърдо - ин витро.

Котаранка, от медицинска гледна точка не си права. Щом е имало съмнение за спазъм, редно е да се повтори теста за проходимост на тръбата с упойка. Ако има сраствания, да се отстранят (лапароскопски примерно). Не искам да те плаша, но и при ин витро има опасност от извънматочна. А ако тръбата има сраствания, има и реален риск по време на стимулацията, както ти е казала Вивита, да направиш хидросалпингс (да се задържи течност в тръбата) и това се счита, че е  възможна причина за провал на ин витро процедурата.
И аз ти желая успех!  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #26 -: Април 07, 2006, 13:43:15 pm »
Мели, мерси за подкрепата! Дано всички да имаме късмета да се радваме на бебчета. Толкова го заслужаваме .... Не ми повториха изследването - не знам защо, а и толкова ме боля, че май предпочитам една лапароскопия и да елиминирам този фактор завинаги... При всички положения обаче, ще се консултирам с моя лекар - все пак като е видял снимката и знае рисковете - би трявбало да ми каже преди ин витрото, че това е възможно...  :?
« Отговор #27 -: Април 10, 2006, 07:16:04 am »
Коте, не бързай, почини си до есента ( като ти чета постинга все едно аз съм го писала преди години) Няма да се забавиш кой знае колко, ако си починеш и си изкараш една чудесна лятна ваканция :lol:  Не е важно да ти се възстанови организма, а психиката! Намали скоростта и се радвай на живота - другото няма да избяга!!! Целувки и прегръдки :D
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
« Отговор #28 -: Април 10, 2006, 11:12:13 am »
Setacap, като казваш "преди години", искрено се надявам, че най-хубавото ти се е случило!   stork-girl  Което ми дава надежда и на мен!  :) Психически май съм добре  :bellydance:  Да видим как ще съм физически??? Не знам дали им лекарства (добавки???), които да регулират хормоналния баланс... май само ми се иска. Но си права - може пък догодина да не ми се полага ваканция, защото ще съм сериозно ангажирана да бутам количка  :babbycarrage: