0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Липса на цикъл след аборт!
« -: Юни 15, 2009, 18:07:25 pm »
Здравейте момичета,днес е 40 ми ден след аборта и още нямам цикъл,малко се притеснявам .Лекарката ми каза от 30-40 дни ще имам цикъл.Ходих при една квартална лекарка и тя ми каза да пия чай от бял равнец,да не се  налага да пия пак хапчета.Споделете вашето мнение на кои ден  след аборта ви дойде цикъла???благодаря предварително!
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
Re: Липса на цикъл след аборт!
« Отговор #1 -: Юни 15, 2009, 18:13:53 pm »
в коя г.с. ти беше аборта! а други проблеми имаш/ла ли си
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #2 -: Юни 15, 2009, 22:22:26 pm »
Здравей и благодаря за отговора.Аборта ми беше в 7 г.с.Притеснено ми е,защото след първия ми аборт ми дойде на 35 ден,след втория ми аборт го предизвикахме с хапчета,понеже имах киста,а сега го няма и взех да се притеснявам.Нямах възможност да отида в София,но май ще се наложи.Не знам дали кварталната лекарка не ме притурка,понеже не съм и пациент.Чудя се да пия ли чая или да търся второ мнение.Вие какво ще ме посъветвате?
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #3 -: Юни 16, 2009, 10:55:28 am »
потърси второ мнение, може да имаш задържан фоликул. аз на тези чайове, хич не им вярвам
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #4 -: Юни 16, 2009, 12:10:36 pm »
И на мен сега ми закъсня с 8 дни. Според мен е нормално, но отиди на преглед за всеки случай при друг лекар.
« Отговор #5 -: Юни 16, 2009, 22:25:28 pm »
Благодаря за отговорите момичета,ще потърся и второ мнение по въпроса.Искам още нещо да ви питам,от вчера ужасно ми е лошо,на какво ли може да се дължи???На разбъркани хормони или на задържан фоликул.Извинете ако въпросите са ми тъпи  8O,но ми е притеснено  :(.Благодаря ви за отговорите  :bighug:
*
« Отговор #6 -: Юни 16, 2009, 23:07:36 pm »
Възможно е да ти е лощо от хормонален дисбаланс-на мен ми се гадеше повече от месец след аборта.Цикъла ми дойде около 32-33 ден.Потърси и второ лекарско мнение за всеки случай.На чайчетата и аз не им вярвам много.Късмет и дано всичко да е наред!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #7 -: Юни 17, 2009, 10:44:25 am »
За предизвикване на цикъл не изписват ли някакъв прогестеронов медикамент? Или не е удачно след аборт ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #8 -: Юни 17, 2009, 18:26:03 pm »
За предизвикване на цикъл не изписват ли някакъв прогестеронов медикамент? Или не е удачно след аборт ?

при мен стана точно така.След първият аборт не ми дойде към 60 дни и ми изписаха Оргаметрил ,за да ми дойде.
<br />
*
« Отговор #9 -: Юни 17, 2009, 18:33:58 pm »
На мен след първите два аборта ми идваше на 30тия ден. След третия имах проблем. Изписаха ми фемоден (противозачатъчни, ако не се лъжа) за 10 дни. И така ми дойде на 55 ден. При мен имаше два задържани фоликула.
« Отговор #10 -: Юни 17, 2009, 20:12:34 pm »
Здравейте момичета и благодаря за отговорите.Утре имам консултация с друг лекар и ще видим какво ще стане.Ще ви пиша пак.Благодаря ви за подкрепата! :bighug:
« Отговор #11 -: Юни 23, 2009, 18:23:06 pm »
Моят аборт беше в 5 месец. цикалът ми дойде около 50 дни след него без медикаменти. Стискам плаци да е наред всичко!
*
« Отговор #12 -: Юни 23, 2009, 18:29:24 pm »
Мдааа,и на мен ми дойде 42дни след кюретажа,а по принцип съм с 30-32 дни мц.Но нямаше задържан фоликул,доктора каза по скоро е от хормоните.
Да видим следващия мц кога ще е,и дали ще е както трябва?!
« Отговор #13 -: Юни 23, 2009, 22:11:33 pm »
Здравейте момичета,при мен се оказа че имам задържан фолекул и ми изписаха дуфастон и аспирин протект профилактично.Какво мислите за аспирина да го пия ли?Или полза или вреда от него?Благодаря ви и успех на всички! :bighug: