0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте всички вие, които споделяте общите болки и притеснения. От известно време чета сайта на Зачатие и изчетох всичко за извънматочната бременност (и във форума), но тъй като съм ужасно притеснена, реших и аз да споделя проблема си и да поискам съвет.

Опитвам се да забременея и този месец седмица преди датата на менструацията (М) ми започна да ме боли корема и гърдите ми станаха ужасно чувствителни - боляха ме дори от дрехите, което не е обичайно. Реших, че М ми ще подрани, но седмица след датата (13.11) нямаше М, но коремът и гърдите продължаваха да ме болят. На 13 и 16 направих домашни тестове - отрицателни. На 19.11 направих бета-ЧХГ тест с р-т 14.26 при граници от 0-3. По датата на предната М 13.10 и дължина на цикъла 31 дни, би трябвало да съм в края на 5-тата г.с. На този ден вече ужасно ме болеше корема и на сутринта прокървих. Веднага отидох на лекар и тя се усъмни за извънматочна или ранна вътрематочна, защото при вагинален УЗ имах удебелена лигавица на матката (14 и нещо) и й се струваше, че вижда плодно сакче на входа на матката. Пусна ми отново бета-ЧХГ и каза, че след резултатите ще прецени дали да ме остави в болница. Резултатът след 1 час беше 10.23. Лекарката си беше тръгнала, но друг лекар ми каза, че според тези резултати или съм с извънматочна, или съм направила аборт и трябва да ми се прави кюртаж. Междувременно течението ми се беше засилило и след нов преглед с вагинален УЗ, той ми каза, че не вижда нищо и това е закъсняла М, заради което ми е удебелена лигавицата, и да пия 3х2 но-шпа на ден за болките. Но в понеделник пак да ходя на бета-ЧХГ, а ако междувременно кървя повече от обичайна М, да отида незабавно, за да ме приемат в болница. Това, което ме притеснява е, че моята М е доста обилна и е по 7 дни, а този път въпреки, че беше червено течение, беше по-светло и по-слабо и то само 1-я ден (20.11-четвъртък), а от вчера вече е по-слабо, днес почти го няма и е кафяво (което обикновено е чак на 5-я ден). Коремът продължава да ме боли, въпреки хапчетата - постоянна по-слаба болка и на моменти внезапна по-остра. При нормална М ме боли само 1-я ден и не така силно. Гърдите вече не ме болят.

Надявам се, това наистина да е М. При тези нива на хормона възможно ли е да не съм била бременна, а коремът да ме боли толкова силно, заради закъснението? А ако съм била бременна и съм направила спонтанен аборт - непременно ли се налага кюртаж? За извънматочната разбрах, че е може би най-лошия вариант.

Благодаря ви предварително за отговорите. И в понеделник пак съм на лекар...
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Освен да изчакаш понеделника,друго не ми идва наум,съжалявам.Успех другия месец!
Освен да изчакаш понеделника,друго не ми идва наум,съжалявам.Успех другия месец!

Ами изчаках понеделника, бях на лекар. В коридора на болницата лаборантката и акушерката ми погледнаха ЧХГ-то, беше ниско (0.431), казаха ми: не си бременна всичко е наред и това беше. А защо продължава да ме боли корема вече три седмици... не знам. В петък съм на друг лекар за още едно мнение. Досега не съм се сблъсквала с такива проблеми и явно не е толкова лесно да се установи проблема :(.
Все пак се оказа, че съм била бременна. В четвъртък 27/11 бях при друг лекар, който наистина ми обърна внимание. Обясни, че съм забременяла, но яйцеклетката не е успяла да се закрепи в матката и съм направила спонтанен аборт. Ясно обаче се вижда къде се е захванала, а пък и повишението на хормона със сигурност потвърждава бременност(чудя се как в Шейново не го разбраха). Някъде прочетох, че около 70% от бременностите завършват с аборт (яйцеклетката не успява да се имплантира) още преди датата на 1-вата менстр. По тази причина много жени дори не разбират и си мислят, че просто са имали по-тежка менстр. Но няма причина да се мисли, че следващи бременности ще са неуспешни. :wink:
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
jerylory съжалявам за това което се е случило и дано следващият път всичко завърши добре.Късмет. :bighug:
jerylory здравей мила,много съжелявам за това което ти се е случило :( :(.разбирам те напълно,защото и аз изживях подобен ужас :(.При втората ми (неуспешна)бременност след положителен тест за бременност отидох на лекар(бях в чужбина и не знаех език :( )лекарката ми каза че няма нищо в матката и направихме чхг тест,който беше положителен и ми казаха че е изванматочна бременност и трябва да ме оперират :(.Немога да опиша какъв ужас изживях като прочетох какво е изванматочна бременост.след това отидох в друга болница и разбрах че има плоден сак ама е много малък и последва аборт :(:(:(.Затова бъди силна и гледай напред,всичко ще се оправи,НЕ СЕ ТРЕВОЖИ!!!изпращам ти много преградки  :bighug:
*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
jerylory, съжалявам за случилото се! И все пак, ако ще те успокоя - по-добре е, че се е случило с първата менструация, т.е. не си заживяла вече с идеята, че носиш живот. По-кофти е когато се случи около втора или трета дата на менструация - тогава боли повече. Но пък животът е пред нас, продължаваме с опитите и това е - успех!  :)
и аз вчера бях на УЗИ 3измерен видясе околоплоден сак,но много малък 2,5мми лигавицата ми е 11мм хич не ме обнадеждиха че може да нарастне според мен от днес трябва да съм в 5г,с, но маже да съм имала по-късна овулация и да съм в 4 г,с
На 22,12 пак съм на УЗи и ако не нараства ,,,,, незнам  :(
*

грейс

Здравейте незнам дали точно тук е мястото да потърся съвет но темата на авторката е най близко до моя въпрос.Имам вече едно дете родено със секцио след което се възстанових прекрасно и месечния ми цъкъл си дойде както трябва и без изменение във продължителноста и всичко останало.Този път обаче не ми дойде на очакваната дата и понеже имах съменение за бременност си направих тест макар и доста рано показа отрицателен резултат.Същия ден посетих и гинеколожката си която след преглед с вагинален ехограф не потвърди но и не отхвърли евентуална бременност.Изписа ми да ипя Дуфастон и да видим дали ще настъпи менструация.На следващия ден обаче преди да съм почтала лекарството ми дойде но не по познатия начин.Имам леко розово и страшно слабо течение което дори незнам дали да определя като цикъл изобщо придружено от лека болка в корема.Нито са налице обилно течение и болки като предишните цикли нито нищо.За това търся съвет дали може все пак да се касае за бременост от порядъка на цветна или извънматочна ?Последния ми цикъл нормален беше на 26 май а сега ми се получи това розово прицапване на 3 юли.
*
Щом се съмняваш, пусни кръвен тест.