Здравейте всички вие, които споделяте общите болки и притеснения. От известно време чета сайта на Зачатие и изчетох всичко за извънматочната бременност (и във форума), но тъй като съм ужасно притеснена, реших и аз да споделя проблема си и да поискам съвет.
Опитвам се да забременея и този месец седмица преди датата на менструацията (М) ми започна да ме боли корема и гърдите ми станаха ужасно чувствителни - боляха ме дори от дрехите, което не е обичайно. Реших, че М ми ще подрани, но седмица след датата (13.11) нямаше М, но коремът и гърдите продължаваха да ме болят. На 13 и 16 направих домашни тестове - отрицателни. На 19.11 направих бета-ЧХГ тест с р-т 14.26 при граници от 0-3. По датата на предната М 13.10 и дължина на цикъла 31 дни, би трябвало да съм в края на 5-тата г.с. На този ден вече ужасно ме болеше корема и на сутринта прокървих. Веднага отидох на лекар и тя се усъмни за извънматочна или ранна вътрематочна, защото при вагинален УЗ имах удебелена лигавица на матката (14 и нещо) и й се струваше, че вижда плодно сакче на входа на матката. Пусна ми отново бета-ЧХГ и каза, че след резултатите ще прецени дали да ме остави в болница. Резултатът след 1 час беше 10.23. Лекарката си беше тръгнала, но друг лекар ми каза, че според тези резултати или съм с извънматочна, или съм направила аборт и трябва да ми се прави кюртаж. Междувременно течението ми се беше засилило и след нов преглед с вагинален УЗ, той ми каза, че не вижда нищо и това е закъсняла М, заради което ми е удебелена лигавицата, и да пия 3х2 но-шпа на ден за болките. Но в понеделник пак да ходя на бета-ЧХГ, а ако междувременно кървя повече от обичайна М, да отида незабавно, за да ме приемат в болница. Това, което ме притеснява е, че моята М е доста обилна и е по 7 дни, а този път въпреки, че беше червено течение, беше по-светло и по-слабо и то само 1-я ден (20.11-четвъртък), а от вчера вече е по-слабо, днес почти го няма и е кафяво (което обикновено е чак на 5-я ден). Коремът продължава да ме боли, въпреки хапчетата - постоянна по-слаба болка и на моменти внезапна по-остра. При нормална М ме боли само 1-я ден и не така силно. Гърдите вече не ме болят.
Надявам се, това наистина да е М. При тези нива на хормона възможно ли е да не съм била бременна, а коремът да ме боли толкова силно, заради закъснението? А ако съм била бременна и съм направила спонтанен аборт - непременно ли се налага кюртаж? За извънматочната разбрах, че е може би най-лошия вариант.
Благодаря ви предварително за отговорите. И в понеделник пак съм на лекар...