0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
резултати прогестерон, пролактин
« -: Март 28, 2006, 22:34:38 pm »
Здравейте!
Днес си изследвах прогестерона, но нещо ме притеснява:
прогестерон 14,58 реф./1,7-27/ 24 ден от цикъла, 7 от предполагаема овулация
пролактин 475,3 /127-637/
Този месец мислех, че нямам овулация, но изведнъж температурата ми се повиши около 37,0 и не знам какво става?!
Благодаря и приятна вечер!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #1 -: Март 28, 2006, 23:54:36 pm »
Сара, ако действиетелно си 7 дни след овулация си мисля, че прогестеронът ти е нисък, а сигурна ли си за референтните стойности, защото за тази фаза - моите са други или аз нещо греша?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #2 -: Март 29, 2006, 00:03:16 am »
Цитат на: rally_g
Сара, ако действиетелно си 7 дни след овулация си мисля, че прогестеронът ти е нисък, а сигурна ли си за референтните стойности, защото за тази фаза - моите са други или аз нещо греша?

Изследванията ми са правени в Бодимед и са  написали тези реф. стойности.Предполагам,че е 7 ден на база базална температура и цервикална слуз. Този месец обаче съм много спокойна, нямам никакъв ПМС, гърдите изобщо не ме болят. Предполагаемото ову обаче е доста късно в сравнение с останалите месеци /13 ден/ този - 18 ден. Не знам защо не се появява графиката ми. В профила съм отбелязяла  да бъде видна за останалите протребители?!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #3 -: Март 29, 2006, 00:09:42 am »
Щом си дала правилните реф. стойности - значи си в норма. Аз съм правила изследването си в друга лаборатория, при мен реф. ст-сти са 3.25-71.2.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: резултати прогестерон, пролактин
« Отговор #4 -: Март 29, 2006, 12:13:10 pm »
Цитат на: sara
Днес си изследвах прогестерона, но нещо ме притеснява:
прогестерон 14,58 реф./1,7-27/ 24 ден от цикъла, 7 от предполагаема овулация
пролактин 475,3 /127-637/
Този месец мислех, че нямам овулация, но изведнъж температурата ми се повиши около 37,0 и не знам какво става?!

и какво точно те притеснява - прогестерон в норма, пролактин в норма :o вие вече от всичко се притеснявате и май няма угодия. като мислиш, че нямаш овулация, що изследваш прогестерон. после той излиза нормален и ето ти повод за притеснение :D я се стегни, пиленце
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #5 -: Март 29, 2006, 12:38:45 pm »
Сара,
сега се разрових и си открих по-стари изследвания на хормоните, правени в Бодимед, реф. ст-сти са тези които ти даваш, моят резултат на прогестерона е 14.1 и лекарят ми беше казал, че хормоните са ми в норма, така че - всичко ти е наред, успокой се:))))
« Отговор #6 -: Март 29, 2006, 13:05:07 pm »
И аз съм правила в Бодимед, 15.26 ng/ml - всички лекари казват, че е екстра.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #7 -: Март 29, 2006, 15:44:45 pm »
Аз бях правила на 7ден след ову прогестерон и ми беше 24 или 27, и май в Цибалаб.
Беше близко до горната референтна граница (колкото и да е била тя)

Мисля, че въпреки че е норма, е малко нисичък за целта която гоним.
Редно е обаче това да каже докттор, щото аз се обърквам вече от най-различни прочетени неща.
Важно е да се изслева наистина около 7 ден, но наистина да е имало ову.
Ако някога решиш да го повториш, поне засечи овулацията с тестове.

А мерила ли си лигавицата?
Обикновенно при нисък прогестерон, се очаква и цикъла да по-оскъден, защото лигавицате е по-тънка.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #8 -: Март 29, 2006, 17:06:35 pm »
Ами може да има някаква разлика в референтните ст-сти, защото по някои от тях за добре се смята 10, а за много добре над 15.
Благодаря ти, Бени!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #9 -: Март 29, 2006, 23:20:23 pm »
Най-вероятно е точно така, имам предвид, става въпрос за разлика в референтните стойности, тъй като при последното ми изследване на прогестерон, вече в друга лаборатория, резутатът ми на 5 ден след овулацията беше 69.5 при референтни стойности 3.25-71.2.
« Отговор #10 -: Април 11, 2006, 10:56:42 am »
Момичета, здравейте! Виждам, че темата е точно за изследванията, които ми предстоят, затова искам да ви попитам някои неща. Значи този петък (14.04, или ден 20 от М), ще ми правят за 1 път прогестерон и пролактин. Лекарката ми ги назначи, след като й казах, че по принцип гърдите ме болят преди новия М. Изследванията ще ги правим в Цибалаб. Има ли нещо, ковто трябва да направя предварително? Някъд ебях чела, че не трябвало да се яде предната вечер месо?
*
« Отговор #11 -: Април 11, 2006, 11:01:10 am »
seasmilebg,най-добре на гладно и жадно сутринта.За пролактина е много важно да се взима кръв като си почивала поне 20 минути преди това в лабораторията.Освен това потърси с търсачката,има много теми по въпроса.
Късмет

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #12 -: Април 11, 2006, 11:24:19 am »
Цитат на: seasmilebg
Момичета, здравейте! Виждам, че темата е точно за изследванията, които ми предстоят, затова искам да ви попитам някои неща. Значи този петък (14.04, или ден 20 от М), ще ми правят за 1 път прогестерон и пролактин. Лекарката ми ги назначи, след като й казах, че по принцип гърдите ме болят преди новия М. Изследванията ще ги правим в Цибалаб. Има ли нещо, ковто трябва да направя предварително? Някъд ебях чела, че не трябвало да се яде предната вечер месо?

За прогестерона-няма изискване, ядеш пиеш,няма проблем.
За пролактина -единствено  да не се пипат, галят и въобще да не се докосват гърдите (про-лактин/преди млякото/ ,хормона е свързан с кърмата и от там с  гърдите).Даже няколко дена преди изследването   да не се пипат.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #13 -: Април 11, 2006, 11:55:30 am »
Denis, White, благодаря за бързината ви!
..сега се притеснявам обаче, защото снощи правихем секс, и сътоветно е имало и докосване по гърдите. това проблем ли ще е до петък, вс мисъл от поне-к до петък са 4 вечери общо, но дали времето е достатъчно?  
А къпането и носенето на сутиен води ли се за "допир'?
*
« Отговор #14 -: Април 11, 2006, 12:05:20 pm »
Споко,чак толкова не се притеснявай.Но седни и стой 20 мин преди да ти вземат кръв.На мен ми го каза изрично Стаменов.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #15 -: Април 11, 2006, 12:56:08 pm »
добре. Ще се доверя на опита ти:) ВЕднага ли излизат резултатите?
*
« Отговор #16 -: Април 11, 2006, 15:10:46 pm »
Чак сега ти видях въпроса.Резултатите излизат след 2-3 часа.
Късмет

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #17 -: Април 11, 2006, 16:17:12 pm »
Благодаря! Аз най-вероятно ще ги разбера в понеделник, тъй като моята лекарка ги праща в Цибалаб и оттам трябва да й иги върнат на нея. Така че в понеделник ще докладвам.

...И благодаря за пожеланието за късмет!:)