0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

кухо яйце ?
« -: Април 05, 2006, 14:00:52 pm »
Здравейте !
Сега се прибирам от преглед и вместо да се похваля с бременност, ми се налага да питам за кухите яйца.....
След двуседмично закъснение на цикъла и положителен ЧХГ тест отидох на преглед, но вместо сърдечна дейност,отчетоха 18 мм плоден сак и....никой вътре :cry: В 6-та седмица съм а развитието на "бременността" отговаря на 4-та...
Док каза,че му е рано да заключи "-Кухо яйце" и иска още един пеглед след седмица. Ама на мен ми се вижда толкова много време тази проклета седмица. Иначе нямам нито болки, нито кървене и толкова много искам моето бебе да се включи в тези 10-20% процента,които му дават за успех!
Сега спирам да рева и се надявам да има поне малко основание да може да ме подкрепите в надеждите ми, защото една седмица в това положение на неизвестност е безкрайно дълъг срок...
*
кухо яйце ?
« Отговор #1 -: Април 05, 2006, 14:03:25 pm »
Деси,защо не си пуснеш нов кръвен тест и да видиш как се покачва ЧХГ.Дано всичко е наред.Кураж,мила.Ще успееш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
кухо яйце ?
« Отговор #2 -: Април 05, 2006, 14:10:30 pm »
Мила, помислих за нов ЧХГ тест, но знам че стойностите му са толкова относителна величина,че не знам дали има смисъл... ОК, ще го направя и за сравнение мога да ви дам новото му от втория ден на закъснението. Но, ще помогне ли за да може да ми кажете нещо повече?!
*
кухо яйце ?
« Отговор #3 -: Април 05, 2006, 14:13:05 pm »
Знам,че е добре да се направи два пъти с интервал от 48 часа.При нормална и извънматочна бременност нараства приблизително двойно,а при кухо яйце по-малко.
Стискам палци,нека се включат и по-компетентните по въпроса.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
кухо яйце ?
« Отговор #4 -: Април 05, 2006, 14:21:05 pm »
desigrig, няма да си с кухо и точка - ще чакаш и ще се появи. При мен се установи чак в 9, г.с., че и отгоре. В 6 та ми беше 8 мм. , а чак в 9 г.с. беше дори 16. :twisted:  :twisted:  :twisted:  гадни кухи яйца!!!
кухо яйце ?
« Отговор #5 -: Април 11, 2006, 09:07:33 am »
Може ли някой да ми каже като има плоден сак а няма ембрион как се разбира дали е кухо яйце или извънматочна бременност?Нещо не ми е ясно.Благодаря предварително.

*
кухо яйце ?
« Отговор #6 -: Април 11, 2006, 09:18:36 am »
Когато няма ембрион в плодния сак, но той е в матката, тогава е кухо яйце. Извънматочната е съвсем друго, просто сакчето е в тръбата.
кухо яйце ?
« Отговор #7 -: Април 11, 2006, 09:27:16 am »
Цитат на: StefiZ
Когато няма ембрион в плодния сак, но той е в матката, тогава е кухо яйце. Извънматочната е съвсем друго, просто сакчето е в тръбата.

Благодаря ти за бързия отговор StefiZ, също така ти благодаря и за това че ни разказа за теб.На мен лично ми вдъхна много много кураж и сега вярвам много повече че имам шанс за бебе.
Но нещо не разбирам ти имаше ли плоден сак в матката?Аз например имах плоден сак в матката който видяха и му записаха размерите,имах положителен тест за бременност.Ден преди да ме оперират плодният сак вече го нямаше.Имах само леко кървене без болки.И после знаеш оперираха ме лапаро и ми махнаха дясната тръба като ми казаха че ембриона е бил там.

*

Nina

• 2643
кухо яйце ?
« Отговор #8 -: Април 11, 2006, 10:11:05 am »
Dimitrova, сега и аз вече не разбирам, хем кухо яйце и плоден сак в матката, хем ембрион в тръбата? Дали е възможно, запръв път прочитам такова нещо  8O . И аз бях с кухо яйце, което се виждаше на узи и което изхвърлих.  :?  Дано да го коментират и други момичета, за да разберем на друг случвало ли се е или аз пак не съм разбрала  :oops:
На теб ти пожелавам успех и следващия път всичко да е ок :)
кухо яйце ?
« Отговор #9 -: Април 11, 2006, 10:19:48 am »
аз затова питам защото нещо се обърках.По принцип до сега не бях чела за кухо яйце чак сега и се озадачих,защото имах плоден сак в матката който имаше някакви размери (не помня какви)след няколко дена размерите бяха други и доктора ги записваше,но думите му бяха : Има много хубав плоден сак но няма плод,ще чакаме  да се появи пулс.Така лежах в гинекология една седмица и в края на седмицата ме гледаха пак на видеозон и видяха че плодния сак го няма.Възможно ли е да не е било извънматочна бременност?Не че ще си върна тръбата или ще променя нещо,но....поне да знам
Благодаря ти.И на теб успех и дано всичко да е ок следващия път.

*
кухо яйце ?
« Отговор #10 -: Април 11, 2006, 10:27:55 am »
По принцип е възможно, но много, много рядко при многоплодна бременост едното сакче да стигне до матката другото да остане в тръбата.
Но според мен при теб доктора, който те е гледал се е пообъркал, защото и при мен случката беше подобна. Един т.нар. лекар ме гледа и уш го видя, а след три дни ме оперираха по спешност от извънматочна, така че не мисли за това, важното е че имаш още една тръба и ако тя е наред, шанс наистина има и то не малък.
*

Nina

• 2643
кухо яйце ?
« Отговор #11 -: Април 11, 2006, 10:32:02 am »
Dimitrova честно казано немога да коментирам, дали е имало извънматочна бременност и дали напразно са ти махнали тръбата, предполагам са имали основания, наистина не бих могла да кажа, но мога да ти кажа при мен как беше. Имах си плоден сак, но нарастваше по-бавно. Виждаше се прекрасно на видеозон и лекарите ми казаха да изчакаме да се види ембрион и пулс. Но до около 9г.с. не се видя и прокървих. Тогава плодния сак беше с размер 15-16 мм. На 3 ден след като започна кървенето изхвърлих плодния сак и на четвъртия ми направиха абразио за хубаво изчистване по преценка на лекаря. Така и не се появи при мен ембрион - това е кухо яйце. Лекарите категорично отхвърлиха извънматочна, след като видяха хубавия плоден сак в матката. Но пак ти казвам, аз не съм капацитет и малкото неща ги знам от опит и прочетено тук, затова е възможно ти да си имала и извънматочна - незнам, дано да се разбере (ти напиши, ако правиш допълнителни консултации, за да знаем повече по въпроса).
И горе главата :)
кухо яйце ?
« Отговор #12 -: Април 11, 2006, 10:33:10 am »
Благодаря :D Права си няма смисъл да се тровя и да мисля сега за нещо което е минало.Лявата тръба е наред,но вече година и половина нищо не става+двете неуспешни инсеминации.Не се решавам за инвитро защото все още вярвам че ще се получи.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
кухо яйце ?
« Отговор #13 -: Април 11, 2006, 10:48:13 am »
Dimitrova, във форума съм чела за случаи, при които ембрион, върнат при инвитро (или икси, не помня точно) попада в последствие в маточната тръба, вместо да се закрепи в лигавицата.
Това са много редки случаи и трябва да си убедена, че следващия път всичко ще протече идеално :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde