0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

siu4ka

може ли някой от модераторите да обясни какво представлява фенестрация на яйчниците-надупчване-след лапароскопия? и защо се налага да се прави
Re: какво е фенестрация на яйчниците след лапаро
« Отговор #1 -: Април 12, 2006, 12:10:09 pm »
Цитат на: siu4ka
може ли някой от модераторите да обясни какво представлява фенестрация на яйчниците-надупчване-след лапароскопия? и защо се налага да се прави

Защо точно от модераторите да ти отговори?  :roll:  Може ли аз? Абе, ще ти отговоря, пък ако искаш ме слушай. Фенестрацията се прави по време на лапарото или иначе казано, надупчване, обелване на яйчниците. Прави се с цел постигане на овулация. Прилага се при поликистозни яйчници.

специалисти: Синдром на поликистозните яйчници /сайта на Зачатие/

* фенестрация - (от латинското фенестра) прозорец
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: какво е фенестрация на яйчниците след лапаро
« Отговор #2 -: Април 12, 2006, 12:26:32 pm »
Цитат на: siu4ka

Прилага се при СПКЯ -надупчване на кистичките с ел.игла (доколкото знам)
Зная за 2 метода- клиновидна резекция и фенестрация.И двата са с цел да се подобри функцията на яйчниците (подобрението в %-ти  мисля,че беше повече от 50%(60-70)-за резекцията,което е и по сложното)
Предстои ти тази манипулация или вече ти е правена?
(Тя се прави и по време на лапароскопия)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
какво е фенестрация на яйчниците след лапаро
« Отговор #3 -: Април 12, 2006, 18:43:13 pm »
момичетата вече са ти писали какво е.Аз искам само да ти кажа,че на мен са ми правили и ми помогна,така че ако те интересува нещо по-подробно ми пиши и ще ти обясня.
<br />