0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Имала съм замразени ембриони !?!
« -: Юли 14, 2009, 00:37:47 am »
 Случи ми се, докато си пиех "Маргаритата" с една приятелка. ..
 От клиниката в която правим инвитрото, ми се обадиха, че срока от шест месеца, в който ни се пазели замразените ембриони, бил към привършване и ме питаха какво искам да правя, да ги пазят още или да се унищожат.
 Сега обаче има една подробност, аз не съм подписвала декларация  "съгласие за замразяване" (или там както се казва тази бланка) на ембриони...

Какво мислите момичета, мои ли са били тези ембриони или щяха да ми върнат чужди, или е станала "бюрократична" грешка.  Какво е това чудо...
 До колкото си спомням дори не сме плащали за тази "екстра", а служителката която ми се обади, упорито твърдеше, че пред нея бил списък в който било моето име и съответно моите три замразени ембриона.

Далеч съм от мисълта, да всявам паника, може би се е случило нещо, но не мога да си го обясня..
*
Re: Имала съм замразени ембриони !?!
« Отговор #1 -: Юли 14, 2009, 02:49:33 am »
Защо не провериш на място как стоят нещата?

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #2 -: Юли 14, 2009, 14:41:09 pm »
Това е доста интересна ситуация. Ще се радвам да чуя повече по въпроса. Би ли споделила за коя клиника става дума?
« Отговор #3 -: Юли 14, 2009, 19:16:05 pm »
Според мен става въпрос за недоразумение,но по-интересното в случая е,че все пак стават грешки в клиниките.Само,че тези грешки са фатални и става въпрос за човешки съдби.
sahara,ще бъде интересно да споделиш как са се развили нещата по-нататък.
*
« Отговор #4 -: Юли 14, 2009, 19:39:23 pm »
Какво мислите момичета, мои ли са били тези ембриони или щяха да ми върнат чужди, или е станала "бюрократична" грешка.  Какво е това чудо...
Ние няма как да знаем, понеже нямаме информация как ти е минала процедурата, останали ли са ти ембриони за замразяване  и т.н. Тези неща ги знаеш ти. Най-добре провери на място, преди да правиш прибързани заключения.
 Може би става въпрос за недоразумение.

Ако пък се окаже , че не е недоразумение, тогава е редно да се обсъжда. Такива неща си мисля аз.
« Отговор #5 -: Юли 14, 2009, 21:34:11 pm »
Да интересно та чак настръхвам  8O . Това предизвиква в мен дори паника, защото в претоварените клиники стават грешки и такава грешка би могла да доведе до евентуални разбъркване на "материала", който уж надлежно би трябвало да се съхранява....Винаги съм се чудела до колко са възможни грешки и да вземеш да забременееш с толкова усилия пък да се окаже бебето от друга мама или от друг татко... май лесно може да се получи-нужно е само малко невнимание, а после до колко отговорност ще поеме клиниката при установяване на такава грешка....все пак да попитам и аз -коя е тази клиника?

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #6 -: Юли 14, 2009, 22:03:55 pm »
Чакайте малко,спокойно.
По принцип в информираното съгласие,което подписваме,има глава(раздел) в който се пита дали желаем да замразим ембриони и яйцеклетки и съответно колко бройки.
Специално при мен,след попълването на информираното съгласие и изявеното ми желание за замразяване на ембриони,допълнително ми дадоха още един документ,който попълнихме с мъжа ми.Също така платихме такса от 400 лв за период от 1 година.

Сахара,ти абсолютно нищо ли не си отбелязвала в информираното съгласие ?
« Отговор #7 -: Юли 15, 2009, 03:35:22 am »
Отговарям подред:
Клиниката е Щерев
Имах шест оплодени яйца, от които както ми обясни ембриоложката, как да кажа... буквално ми каза "Този е отличен, този е много добър, другите са ок, а този тук не става" След кратък разпит по какво си личи на снимчиците кое е ОК и кое НЕ Е, реших че наистина само "отличния" отговаряше на всички изисквания, ако може така да се каже.

Консултирах се с мъжът ми, когато ми дадоха декларацията за съгласие за замръзяване, и решихме, че няма смисъл да замразяваме НЕотлични ембриони, при положение че правихме нещо като полуестествен цикъл, и образувах толкова яйцелкетки.

И декларацията си я нагънах в чантичката и си тръгнахме усмихнати и леко бременни (след трансфер).

Жената която ми се обади, звучеше доста объркана, като и казах че не сме плащали за съхранение, и с нервен гласец ми обясни че ще ми се обадят по-късно. Но искам да отбележа че проведохме половин часов разговор, който се състоеше от: "Тука пише че имате замразени ембр." и от моя страна "Ама как така, сте ги пазили като аз не знам и не съм плащала и най вече, не съм се съгласявала"
И така този рефрен се повтори около 100 пъти, а последващо обаждане не съм получила и до днес.

По мое мнение, но не съм 100% сигурна, съхранявали са ги по инерция, защото по принцип жените си ги пазим, някой "четец" на документи, не се е задълбочил, да чете и гледа документи. В последствие, дали за да избегнат някакво негативно развитие и ужасно много въпроси  от наша страна, са унищожили или използвали по друг начин моите ембриончета и са затворили страницата на този нелогичен инцидент.

Не се сърдя, не съм бясна, но съмнението си остава... нали ?
« Отговор #8 -: Юли 16, 2009, 23:51:47 pm »
Ами да ситуацията е странна и объркваща, дали пък и те не са се объркали - съвпадения на имена или нещо подобно. Ако въпреки всичко са ги пазили хем добре, хем-не в конкретния случей и от второто следват доста въпроси, които не ми се иска дори да задавам, че и аз се изнервям като с ипомисля какво ли сатава в другите още по-натоварени клиники, в които дори и да стане объркване едва ли ще бъдем осведомени.....

« Отговор #9 -: Юли 23, 2009, 22:54:55 pm »
Не знам какво повече да кажа, странна случка и това е.. надявам се че всичко е просто объркване, но сега съжалявам, че не отидох на място в клиниката и не се възползвах от "сладоледчетата". Но продължавам, да си повтарям, че това което съм решила тогава е най-правилното!
« Отговор #10 -: Юли 24, 2009, 13:13:24 pm »
Да де ама "сладоледчетата" дали са твои наистина при тази грешка-това е вапросът и ти дали си навита и на чужди "сладоледчета" исъпругът ти...Тук веча следват разсъждения по една по-друга тема. Така е станало и е приключило-няма смисъл сега да се тормозиш, ще си замразиш следващия път , че да си имаш и твои, освен ако не се окаже , че вече е станало бебчето и без замразени.  :lol:

« Отговор #11 -: Юли 28, 2009, 13:38:14 pm »
Така е станало и е приключило-няма смисъл сега да се тормозиш, ще си замразиш следващия път , че да си имаш и твои, освен ако не се окаже , че вече е станало бебчето и без замразени.  :lol:

Eeeee, това пожелание ако се сбъдне, ще съм на петнайстото небе!!! Но чудо ми трябва за това, щото и двете ми тръби са запушени. Е, едната е с около осем процента проводимост, но десетина години чакам чудо и все не става! :?
« Отговор #12 -: Юли 28, 2009, 16:07:56 pm »
И аз съм с тубарен фактор , и точно когото изчаквах да стане време за поредното инвитро и не ми дойде цикъла се оказах бременна, но за съжаление извънматочно, та на мен вече едната тръба ми я няма, пък другата е след пластика и според мен не може изобщо да се разчита на нея. Пожелавам ти да се случи чудото по-скоро, продължаваай да пробваш и инвитро , за да имаш по-голям шанс, иначе не се знае дали изобщо може да се случи по естесвен начин при проблеми с тръбите, а пък времето си минава.