0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

hexe88

за овулацията
« -: Април 12, 2006, 09:43:45 am »
С партньора ми правихме опит за забременяване точно в деня на овулацията ми и въпреки това опитът беше неуспешен..Това сигнал ли е за проблем?
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
за овулацията
« Отговор #1 -: Април 12, 2006, 09:50:03 am »
По кой метод определи кога ти е овулацията? Температурен, с тестове, с фоликулометрия?
Нямаш причини за притеснение. След минимум половин година при планов секс и точно засечена овулация имаш повод да търсиш причина за незабременяване.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: за овулацията
« Отговор #2 -: Април 12, 2006, 11:19:21 am »
Цитат на: hexe88
С партньора ми правихме опит за забременяване точно в деня на овулацията ми и въпреки това опитът беше неуспешен..Това сигнал ли е за проблем?

1 опит, нищо ....ама нищо не значи.
Вероятността на природата за зачеване в един месец е около 20-25%.
Така че, на този етап това не е абсолютно никакъв сигнал за проблем.
Бебетата не стават от първия път, но ако няма проблеми до 4-5-6 месеца с усилена работа ще стане.

Така, че .... нищо обезпокоително нама за сега.
Обичайте си се... и ако до 5-6 месеца нищо не стане... тогава може лееееко да се замислиш и да провериш с УЗИ има ли овулации, какви  са хормоните и т.н.
Не за друго, ами да не чакате 1 година, както обикновенно съветват лекарите, за да не губите време, ако пък се окаже че има някоя пречка.

Както те съветва Ултра, може да следиш овулацията с тестове, меренето на Баз.Температура е малко ангажиращо и бих казала малко досадничко и смятам че е ти е нужно на този етап.

Успешно и приятно бебеправене. :lol:
Дано скоро да се похвалиш.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
Re: за овулацията
« Отговор #3 -: Април 12, 2006, 18:26:17 pm »
Цитат на: hexe88

Ами да ти кажа и ние този месец започнахме бебеправенето и май нищо не се получи,но не се и притеснявам много защото зная че много рядко да стане от раз бебето.Така че никакви мрачни мисли не трябва да ни тормозят,хайде стискай палци за другия месец:)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
за овулацията
« Отговор #4 -: Април 12, 2006, 20:05:48 pm »
Мила вобще нямаш повод за притеснение. :lol: Просто се успокой и продължавай да опитваш!!!
Между друго сигурна ли си за тази овулация???? :?:
*
за овулацията
« Отговор #5 -: Април 12, 2006, 21:22:58 pm »
Присъединявам се към съветите на момичетата само да добавя, че евентуално след 5-6 месеца може да започнете с една спермограма, направена в клиника по стерилитет.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
за овулацията
« Отговор #6 -: Април 13, 2006, 10:03:15 am »
Госте, "опитът", това ме накара да зе засмея.  :lol: Та ние опитваме вече повече от 8 години.
Първо опитай да установиш има ли овулация и кой ден е, и едва след 5/6 месеца ако няма резултат - ще тръгнеш по изследвания.
Успехи!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com